שתף קטע נבחר

5 חוקי הסתברות להצלחה בזוגיות

האם רווקים צריכים להיות יותר סטטיסטיים בגישה שלהם? מדוע דווקא החברים שלכם הם אלו שיוכלו לדעת אם הזוגיות שלכם תצליח, ומתי לשים לב לנורות אדומות? יחסים במדע

כשאנחנו שומעים (או קוראים) את המלה "סטטיסטיקה", המחשבות של רבים מאיתנו נודדות לנוסחאות ולמספרים שנאלצנו לשנן לקראת הבחינות בימי התואר הראשון. ואולם, עד כמה שהעיסוק במשוואות נתפס בעינינו כמשעמם ואפרורי ובוודאי רחוק שנות אור מתחומים עם יותר "סקס אפיל" כמו אהבה או זוגיות – מסתבר שדווקא כאן חוקי ההסתברות יכולים לבוא לעזרתנו. הרי אם הם יכולים לעזור לנו כשאנחנו מהמרים בקזינו, למה לא כשאנחנו מהמרים על בני זוג? הנה חמישה כללי מפתח שיגדילו את הסיכויים שלכם להצליח מבחינה זוגית.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק של ynet

 

 

1. חוק השלוש

חלק מכם אולי זוכר את שמו של פרופסור טיי טישירו מאוניברסיטת מרילנד, שהסביר לנו מדוע מבחינה הסתברותית עדיף לנו לבחור בבחור הנחמד על פני העשיר או החתיך. ובכן, מסתבר שהפרופסור "הריץ את המספרים" והסיק מכך שאנחנו ניגשים לכל הקטע הזה של מציאת בן זוג באופן שגוי.

 

הוא מציין את העובדה ש-88% מאיתנו מאמינים באהבת אמת, 90% מאיתנו ינשאו לפחות פעם אחת במהלך חייהם – אבל רק שלושה מתוך כל עשרה אנשים ישארו במערכת יחסים ממושכת ואוהבת. באמת לא צריך להיות גאון במתמטיקה כדי להבין שהאחוזים לרעתנו.

 

לפיכך, הוא טוען שרווקים צריכים להיות יותר סטטיסטיים בגישה שלהם: לפי השקפתו, המטרה של דייטינג צריכה להיות ניקוש התכונות הלא רצויות בבן זוג והתמקדות בתכונות שכן חשובות לנו (ועדיף לא יותר משלוש) – כי אם נחפש בן זוג שיש לו "הכל", יכול מאוד להיות שנישאר ללא כלום.

 

2. בול קליעה

טישירו מציין שאחת הסיבות שרבים מאיתנו עדיין מדשדשים בביצת הדייטינג היא בשל העובדה שאנחנו לא ברורים לגבי המטרות שלנו. במילים אחרות, אנחנו לא סגורים על עצמנו. אז עלינו לשאול את עצמנו מה אנחנו מחפשים מבחינה זוגית בתקופה הנדונה: סטוץ, נישואים, יציבות או שמא רומן לוהט? כשנדע את התשובה יהיה לנו יותר קל לדעת אילו תכונות ספציפיות מתאימות לנו בבן הזוג הפוטנציאלי.

 

ידעתי שאני רוצה זוגיות בשניה שראיתי אותך (shutterstock) (shutterstock)
ידעתי שאני רוצה זוגיות בשניה שראיתי אותך(shutterstock)

 

3. אורח לרגע רואה כל פגע

במחקר באוניברסיטת וושינגטון, זוגות התבקשו לדבר במשך 15 דקות על דברים שמעוררים אצלם חוסר הסכמה חוזר בזמן שהחוקרים צפו בהם. התנהגויות מסוימות אובחנו, כמו סימנים להתגוננות או נטירת טינה. עם הפרטים הללו, החוקרים יכלו לנבא האם הזוגות יתגרשו בעשר השנים הבאות ברמת דיוק של 90 אחוזים(!).

 

במחקר דומה באוניברסיטת הרווארד, אפילו סטודנטים לא מוסמכים יכלו לנחש את עתידם של הזוגות לאחר צפייה באינטראקציה זוגית בת 15 דקות, ברמת דיוק של 81 אחוז. כלומר, אולי האהבה עיוורת, אבל לסובבים אותנו יש טביעת עין לא רעה בכלל – ולפעמים כדאי שנטה אוזן ונקשיב לחוות דעתם.

 

4. חיבה לפני תשוקה

על מנת שנתאהב יש צורך שנחוש כלפי הצד השני גם חיבה וגם תשוקה, אבל אלו פוחתות עם הזמן. ואולם, קצב הירידה שלהן שונה. מחקרים מצאו שמדד החיבה יורד בקצב של 3 אחוזים בכל שנה ואילו מדד התשוקה יורד בקצב מהיר כמעט פי שלושה(!) – כ-8 אחוזים בכל שנה. לפיכך, אומר טישירו, זה ברור שעדיף לנו לשים את ה"ביצים" שלנו בסל החיבה על פני סל התשוקה. אמנם היא פחות סקסית, אבל זוהי אסטרטגיית השקעה חכמה יותר לטווח הארוך.

 

 

5. אל תחכו לחשמלאי כדי להחליף את הנורות האדומות

עלינו לקחת ברצינות את קיומן של "נורות אדומות" במערכת היחסים שלנו: אם תבחרו בבן זוג שיש לו תכונות שמוציאות אתכם מגדרכם או מעציבות אתכם, סביר להניח שאותן תכונות גם יציקו לכם במהלך השנים הבאות – העובדה שתינשאו לא תעלים אותם כהרף עין.

 

לפי טישירו, אנחנו צריכים להפסיק להתייחס לאהבה בוגרת כאל אגדת "סינדרלה" או טרגדיה רומנטית דוגמת "רומיאו ויוליה", ודווקא לגשת אליה כאל מותחן – עלינו לחפש את הרמזים שיובילו אותנו אל הפתרון. הרי אם המטרה היא למצוא אהבת אמיתית ומתמשכת, אי אפשר להיות שאננים ולהשאיר זאת לידי הגורל.

 

ולסיום, "מי ייתן והסיכויים יהיו לטובתכם!".

 

בואו להיות חברים של ערוץ יחסים בפייסבוק.

 

 

דנה מויסון היא סופרת צעירה. "תעתוע אפל" הוא ספרה הראשון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
shutterstock
אהבה שלי, הסטטיסטיקה בעדינו
shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים