שתף קטע נבחר

אוקראינה: צבא רוסיה פלש לחצי האי קרים

בעולם חיכו לתגובת פוטין להפיכה באוקראינה – ונראה כי היא הגיעה. שר הפנים האוקראיני אמר כי צבא רוסיה חוסם שדה תעופה בנמל בים השחור."אני יכול לתאר את זה רק כפלישה צבאית וכיבוש", כתב השר. הפרלמנט בקייב קרא לארה"ב ובריטניה לשמור על עצמאותה של אוקראינה. רוסיה מכחישה

אוקראינה זועקת לעזרה: הפרלמנט בקייב קרא לארצות הברית ובריטניה לסייע לאוקראינה לשמור על עצמאותה. חברי הפרלמנט החדשים אישרו החלטה שבה נאמר כי "על מדינות המערב לאשרר את מחויבותן לאוקראינה". בנוסף הם קראו לאו"ם לכנס ישיבה מיוחדת של מועצת הביטחון כדי לדון במצב במדינה. מוקדם יותר הצהיר שר החוץ האוקראיני, ארסן אבאקוב, כי רוסיה פלשה לחצי האי קרים והשתלטה על נמל תעופה.

 

שדה התעופה בסימפרופול בחצי האי קרים (צילום: AP) (צילום: AP)
שדה התעופה בסימפרופול בחצי האי קרים(צילום: AP)
 

אבאקוב פרסם הודעה דרמטית ולפיה צבא רוסיה חוסם שדה תעופה בנמל סבסטופול שלחופי הים השחור סמוך לבסיס של הצי הרוסי. במקביל, חמושים לא מזוהים מפטרלים בנמל תעופה אחר בסימפרופול, בירת חצי האי קרים שבמוקד המתיחות בין רוסיה לאוקראינה בימים האחרונים.

 

בפוסט שפרסם בפייסבוק כתב שר הפנים האוקראיני כי יחידות של הצי הרוסי חסמו את ששדה התעופה הבינלאומי. "אני יכול לתאר את זה רק כפלישה צבאית וכיבוש", כתב אבאקוב. במשרד החוץ הרוסי סירבו תחילה להגיב אולם בתגובה רשמית מאוחר יותר הכחישו את דבריו של שר החוץ האוקריאני. "שום יחידה של רוסיה לא נכנסה לשטח המדובר ולא חסמה אותו", הצהירה רוסיה.

 

עוד על המשבר ב-ynet:

 

בהשתלטות הראשונה מדובר, ככל הנראה, בחברי היחידות הפרו-רוסיות שהשתלטו אתמול על בניין הממשלה ועל בניין הפרלמנט. האתר דיווח כי הקבוצה הגיעה תחילה לטרמינל הטיסות הפנימיות ולאחר מכן התקדמה הלאה. מניע ההשתלטות טרם ברור. עם זאת, דווח כי נמל התעופה פועל כסדרו.

 

שלשום פרצו עימותים אלימים בין מוסלמים טטארים, שתומכים בממשלת המעבר ובתנועת האופוזיציה שהפילה את הנשיא ויקטור ינוקוביץ', לבין מפגינים פרו-רוסים. אדם אחד נהרג בעימותים שאירעו מחוץ לבניין הפרלמנט בסימפרופול.

קייב, היום (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קייב, היום(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

חצי האי קרים בדרום-מזרח אוקראינה הוא אזור פרו-רוסי בעיקרו, והיה בסיס התמיכה של ינוקוביץ'. מיליוני בני אדם באזור הזה רואים עצמם כרוסים לכל דבר. ביום חמישי קבוצה של אנשים עם מסכות הגיעה לבניין הפרלמנט והניפו מעליו את דגל רוסיה.

בחצי האי קרים יש מתח גדול, בעיקר על רקע הגבול המשותף עם רוסיה ומוטסי קרב חגו באוויר כדי לשמור על הגבולות.

 

רוסיה אף העניקה על פי הדיווחים מקלט לנשיא הנמלט של אוקראינה, ויקטור ינוקוביץ', שהודח על ידי הפרלמנט בלחץ העם. הנשיא המודח אמור לכנס מסיבת עיתונאים ולהראות עצמו אחרי שנעלמה מעיני הציבור מאז יום שלישי. הוא יטען שהוא עדיין הנשיא המכהן והלגיטימי של אוקראינה, על אף ההדחה. הפרלמנט, יצוין כבר מינה ממשלה חלופית.

 

ברוסיה משדרים מסרים סותרים באשר למתרחש באוקראינה. פוטין שואף במשך שנים לקרב אליו את המדינה, שמונה כ-46 מיליון בני אדם. האוכלוסייה במדינה חצויה בין רוסיה לבין המערב, וחצי האי קרים שנחשב פעם לגולת הכותרת של רוסיה, עבר לאוקראינה אחרי נפילת ברית המועצות ב-1991.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים