שתף קטע נבחר

עובדת במעבורת שטבעה: "הורו לנו לנטוש"

חקירת האסון הימי בדרום קוריאה: צוות המעבורת אמר לנוסעים, רובם ילדים, להישאר בתאים שלהם, אך קיבל הוראה לעזוב את כלי השיט הטובע. המשטרה פשטה על בית "המיליארדר ללא הפנים" שהמעבורת נמצאת בבעלותו

אישה שעבדה בצוות המעבורת הדרום קוריאנית שטבעה בשבוע שעבר אמרה היום (יום ה') שהיא ועמיתיה "קיבלו הוראה" לנטוש את כלי השיט. אשת הצוות, ששמה לא פורסם, שוחחה עם עיתונאים בשעה שעשתה את דרכה מבית המשפט למתקן המעצר שבו היא מוחזקת. היא עטתה מסיכת מנתחים על פניה וחבשה כובע בייסבול.

 

"אבא, אני לא יכולה לצאת". סמסים מהספינה

 

עוד חדשות בעולם :

גילו את אמריקה: הכסף הגדול בורח מסין

סוכריה על מקל בטעם חדש - בירה

בקרוב: רובע החלונות האדומים ללא מריחואנה

במאים היזהרו: אסור לקלל בסרטים ברוסיה

 

סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" דיווחה מוקדם יותר כי המשטרה פשטה על ביתו של איש העסקים והמיליארדר יו ביואנג-און, ראש המשפחה שבבעלותה המעבורת שטבעה בים הצהוב.  

 

קרובי משפחה של נוסעים נעדרים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קרובי משפחה של נוסעים נעדרים(צילום: רויטרס)
רשת CNN דיווחה כי יו נודע בדרום קוריאה כ"מיליארדר ללא פנים" משום שהוא מופיע בציבור לעתים נדירות. על פי כמה עיתונים בדרום קוריאה, יו נהג לפרסם תמונות שצילם תחת שם אחר - "אה" - וזכה לשבחים בעולם על עבודותיו.

 

באתר האינטרנט של איש העסקים הדרום קוריאני הוא מתועד מצלם, אולם פניו אינן גלויות. יו ושני בניו מחזיקים בבעלותם בחברת השקעות ובחברת בת שלה, ודרכן הם מנהלים את חברת הספנות שהפעילה את המעבורת הטובעת. רשויות המס בדרום קוריאה מסרו שתחת הנהלת משפחתו של יו, סבלה המעבורת מקשיים ודיווחה בשנה שעברה על הפסדים כספיים.

 

אם שבנה נעדר כתבה לו: "בני האהוב, שוב הביתה בבקשה" (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אם שבנה נעדר כתבה לו: "בני האהוב, שוב הביתה בבקשה"(צילום: רויטרס)

קרובי משפחה של הנעדרים באזור טביעת המעבורת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קרובי משפחה של הנעדרים באזור טביעת המעבורת(צילום: AFP)

בשנת 1987 עמד יו בראש כת דתית, ויותר מ-30 מחברי הכת שלו נמצאו מתים, חנוקים וקשורים במפעל מחוץ לסיאול. האירוע הוגדר כרצח-התאבדות המוני, אולם החוקרים לא מצאו כל ראיה שקושרת את יו למותם של האנשים.

 

המעבורת "סוול", שמשקלה 7,000 טונות, טבעה ביום רביעי שעבר במהלך נסיעה שגרתית מנמל אינצ'און שליד סיאול לאי הנופש הדרומי ג'ג'ו. מבין 476 הנוסעים שהיו על הסיפון 339 היו ילדים ומורים בטיול מטעם בית ספר תיכון.

 

על פי הרשויות בדרום קוריאה, מניין ההרוגים באסון עומד על 159 בני אדם, וכ-140 נוסעים שהיו על המעבורת עדיין מוגדרים נעדרים. חוקרי התאונה הימית הקשה עדיין בודקים את נסיבות התאונה, ועל פי ההערכות טעות אנוש או כשל טכני גרמו לתאונה.

 

בחקירה הראשונית של האסון עלה כי צוות המעבורת אמר לנוסעי הספינה, מרביתם ילדים, להישאר בתאים שלהם.

 

בינתיים, בית הספר שבו למדו התלמידים שנפגעו באסון המעבורת פתח היום את שעריו לראשונה מאז הטביעה. ברחבי מוסד הלימודים נתלו סרטים צהובים ותמונות של תלמידים ומורים שטבעו למוות ושמוגדרים נעדרים.

גורמי חינוך אמרו כי ביומיים הקרובים יתמקדו השיעורים בתיכון "דאנוון" בסיוע לתלמידים להתמודד עם האובדן והטראומה. אל הכיתות הוזמנו במיוחד פסיכיאטרים ויועצים מקצועיים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
קרובי משפחה של הנעדרים באזור טביעת המעבורת
צילום: AFP
מומלצים