שתף קטע נבחר

אהבה ונישואין - זה באמת חייב ללכת ביחד?

בעבר הקשר בין אהבה ונישואין היה מקרי. נישואין נועדו לשרת מטרה כלכלית, ואם הייתה כרוכה בזה אהבה גדולה - הרי שהיה מדובר בבונוס משובח. באיזה שלב, אם כן, הפכנו את האהבה לעיקר והאם ייתכן שטעינו? המומחים של JDate מסבירים

כשנעצרים לבדוק את הנתונים הסטטיסטיים, ורואים את אחוזי הגירושין הגבוהים, את האחוז העולה בהתמדה של משפחות אלטרנטיביות או חד הוריות, עולה השאלה – מה קרה למוסד הנישואין ולמה. כולנו גדלנו על סיפורי הסינדרלה למינהם, על נסיך המגיע רכוב על סוסו, על מבט אחד שמצית אהבה ענקית, על "ומאז הם חיו ביחד באושר..".

 

עוד בנושא:

תתפלאו אבל אין קשר בין נישואין לאהבה 

שלך באהבה: 10 הצעות הנישואין המרגשות בעולם

המקום אליו מגיעים כדי למצוא אהבה

 

זה נהיה ברור כשמש שהסיבה להתחתן היא למסד את האהבה, להכתיר אותה קבל עם ועדה, ומשם גם לבנות משפחה, בשם האהבה. האהבה הרומנטית העלתה את ערכו של מוסד הנישואין, והפכה אותו לאחד הדברים החשובים בחיינו ולמסע חשוב מעין כמותו למצוא את החצי השני. אבל זה גם הפך את הנישואין למשהו הרבה פחות וודאי ובטוח. הסיבה לפרק נישואין כי אהבה אינה שוכנת שם יותר, הפכה יותר ויותר לאחת המרכזיות ברשימת הגירושין.

 

 

אז האם יכול להיות שהאדרת האהבה היא הסיבה לכך שמוסד הנשואים בעידן הזה הולך ונשחק? שאחוזי הגירושין מרקיעי שחקים? האם מאזן הסיבות ללמה להתחתן כשבראשן האהבה, הוא למעשה יריית כדור ברגל של עצמנו?

 

מסע אל תוך הספקטרום הרגשי

עד לפני כמה עשורים ספורים, הקשר בין אהבה ונישואין היה מקרי. נישואין נועדו לשרת מטרה חברתית-כלכלית-משפחתית ואם הייתה כרוכה בזה אהבה גדולה או שהיא הייתה ניצתת עם הזמן, הרי שהיה מדובר בבונוס משובח לצד מוסד הנישואין. אך לא זו הייתה התכלית או הסיבה להתחתן. מתישהו זה השתנה. נישואי תכלית נהיו מוקצים, והמסע לחיפוש האהבה הגדולה הפך לעיקר.

 

מצד אחד, זה נפלא. אנחנו לא מתפשרים על האדם שעימו נחלוק את חיינו, ובעיקר לא מתפשרים על עצמנו בשם מוסד או אידיאל, זה או אחר. אך מצד שני, האם זה הגיוני שאהבה גדולה ותשוקתית תחזיק אותנו למשך שנים רבות ביחד? האם לא האדרנו אותה קצת יותר מידי?

 

"פעם נישואים היו חלק משידוך משפחתי/כלכלי" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"פעם נישואים היו חלק משידוך משפחתי/כלכלי"(צילום: shutterstock)

 

אהבה הינה רגש, וכיאה לרגשות שבאים והולכים, היא לא יכולה להישאר קבועה ויציבה לנצח. החיים מזמנים לנו מצבים וסיטואציות שמשפיעים על קשת רגשותנו. סביר והגיוני שאחת לזמן מה, בתוך נישואים בני עשרות שנים (ולשם הרי אנו שואפים, לא?) יעלו תהיות, רגשות שליליים וגם צורך להזכיר לעצמנו מדוע בחרנו לחיות עם אותו האדם. מכאן שאהבה בפני עצמה אינה בסיס מספיק חזק ויציב לנישואין לאורך זמן. על מנת שזה יחזיק ויעבוד, נחוצים עוד כמה פקטורים שיעזרו לצלוח ולקיים נישואין – חברות, השקפת עולם משותפת, קבלה, כבוד הדדי ורצון.

 

 

המרכיב הנוסף שחייב להיות, והוא תלוי בכל אחד מהפרטים המקיימים את אותה האהבה, הוא תקשורת תמידית ורצון לעבודה משותפת. האהבה הינה נתון חשוב שניתן לשנותו, לצמצמו או להגדילו, אך הדבר מצריך ערנות ושיחה תמידית על רגשותינו.הנוסחה לנישואין מוצלחים היא שנצליח להתאהב שוב ושוב, פעמים רבות, ובכל פעם באותו האדם.

 

בהצלחה!

 

 

בואו להכיר רווקים גם בפייסבוק של ערוץ יחסים.

 

 

הכותבת היא מאמנת לזוגיות מבית "נקודותיים - מרכז לתהליכי זוגיות", המשמשת כחלק מצוות מומחי Jexperts מבית JDate.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אהובתי, התנשאי לי כדת משה וישראל?
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים