שתף קטע נבחר

זוהמה במתקן חולות: "פח הזבל של המדינה"

לטענת אנשי המועצה האזורית שבתחומה שוכן מתקן השהייה מעורר המחלוקת, פעילות מבקשי המקלט באזור מביאה עמה מפגעים סביבתיים

מתקן השהייה "חולות", מוקד העימות החריף בין מבקשי המקלט לרשויות בישראל, גורם גם למפגעים סיבתיים קשים, כך מאשימה המועצה האזורית רמת נגב. "המדבר הפך לפח הזבל של המדינה", תקף ראש המועצה שמוליק ריפמן במכתב לשרים גדעון סער ויצחק אהרונוביץ'. "לקחתם את תפוח האדמה הלוהט והעברתם אותו רחוק".

 

עדכונים נוספים - בפייסבוק שלנו

 

בדו"ח שערך פקח המועצה איתי הרלינג נטען כי שאריות הארוחות שעורכים מבקשי מקלט סביב המתקן מייצרות פסולת באזור בוסתן ניצנה, מתקן התפלה קציעות, חניית תל ניצנה ובאזורים מסויימים בנחל ניצנה. הוא הוסיף כי כשפנה בכמה הזדמנויות לשוהים וחילק להם שקיות זבל, "הם היו מאוד משתפי פעולה ואספו את הפסולת".

 

אנשי המועצה ביקרו את רשות האוכלוסין וההגירה ואת שירות בתי הסוהר - הגופים שמפעילים את המתקן - והוסיפו במכתב כי "אופן ההתנהלות של הפרויקט הביא לזיהום, זוהמה ומפגעים סביבתיים שאפילו במדינות עולם שלישי אינם מחזה נפוץ. השוהים הם אומללים שנמצאים במתקן 24 שעות ביממה, ברור היה לכל בר דעת כי ישיבה של אלפי אנשים בחוסר מעש ימים על ימים נושאת בחובה חומר נפץ".

 

מאז פתיחתו בתחילת השנה, נקלטו במתקן כ-2,300 מבקשי מקלט ועל פי הצהרות שר הפנים גדעון סער, הוא ישלש את קיבולתו בחודשים הקרובים. עתידו של החוק למניעת הסתננות, שהכשיר את הקמתו והפעלתו של המתקן, צפוי להיות מוכרע בשבועות הקרובים על ידי הרכב מיוחד של תשעה שופטי בג"ץ. אלו יקבעו אם המדינה - שטוענת כי הפעלת המתקן מהווה פתרון לתופעת ההסתננות - תוכל להמשיך לשכן בתוכו מבקשי מקלט, או שיאסרו על קיומו.

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי "הסוגיות המועלות במכתב מתייחסות בעיקר לתפעול ולתברואה - נושאים שאינם בתחום אחריות הרשות או שר הפנים, ועל כן לא נוכל להתייחס אליהם. עם זאת נשמח לסייע לריפמן בכל נושא הנמצא בתחום אחריותנו ואשר אנו אמונים עליו". משירות בתי הסוהר נמסר: "עותק של המכתב הגיע לידינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי הרלינג, מ.א. רמת הנגב
האשפה באזור מתקן השהייה
צילום: איתי הרלינג, מ.א. רמת הנגב
מומלצים