שתף קטע נבחר

בארה"ב לומדים לקבל תלמידים טרנסג'נדרים

פתיחות או חשש מאובדן תמיכה ממשלתית? כך או כך, בבתי הספר כבר לא שואלים שאלות, ומיישרים קו עם מי שבוחר לשנות את זהותו המינית

בשנה שעברה עשה אייזק ברנט, תלמיד טרנסג'נדר מקנזס, צעד נועז: הוא סיפר למורים ולחברים בתיכון שהתלמידה שאותה הם מכירים רוצה שיכירו בה כתלמיד.

 

עוד חדשות בעולם :

הקמפיין של סיסי: הנורה שתאיר את כל מצרים

אור ירוק: בברלין רוצים אישה ברמזור

כמו אירלנד: פורטוגל קמה לחיים מהמשבר

 

חבר הילדות הקרוב שלו, ג'ייסן, שנולד כאישה אך מגדיר עצמו כגבר גם כן, היה מוכן לחשוף את הסוד שלו בעקבותיו. עם ברכת הדרך מההנהלה, שיחה שצולמה עם השניים על השינוי שבחרו לעשות שודרה בכיתות.

 

אייזק וג'נסן לפני נשף הסיום בתיכון (צילום: AP) (צילום: AP)
אייזק וג'נסן לפני נשף הסיום בתיכון(צילום: AP)
 

"לא ירדו עליי, לא שאלו אותי כלום ולא שנאו אותי", מספר ברנט, היום בן 18, ומדגיש שלהפתעתו חבריו מיד קיבלו אותו בתור "אייזק". לפני עשר שנים המקרה נטול הדרמה עוד היה נחשב יוצא דופן.

 

אך כיום, עם הירידה בגיל שבו מחליטים בני נוער לשנות את מינם, ובמקביל למומנטום שצוברת התנועה לזכויות הטרנסג'נדרים בארצות הברית, בתי הספר מסייעים לשינוי של התלמידים, גם במקומות הנחשבים שמרנים.

 

השנה הפכה קליפורניה למדינה הראשונה בארצות הברית שבה ישנו חוק המפרט את זכויותיהם של תלמידים טרנסג'נדרים בבתי הספר הציבוריים, כולל הנחיות על שימוש בשירותים ושיתוף בקבוצות ספורט במשחקים שתואמים את המגדר שאליו הם בוחרים להשתייך.

 

עוד 13 מדינות ברחבי ארצות הברית אוסרות להפלות תלמידים על בסיס זהות מינית. עשרות מחוזות אימצו הנחיות דומות שנועדו להגן על התלמידים. לפי מייקל סילברמן, המנהל קרן להגנה משפטית על טרנסג'נדרים, יותר הורים מחפשים סביבת לימוד נוחה לילדים שבחרו לשנות את מינם.

 

"יש דור חדש של הורים שגדלו בזמן תנועות זכויות הקהילה הגאה ואומרים 'אנחנו רוצים לעשות את המיטב למען ילדינו'", אומר סילברמן. הקרן שלו מייצגת את הוריה של נערה טרנסג'נדרית מקולורדו, שבית הספר שלה מנע ממנה להשתמש בשירותי הבנות.

 

מגמת הסיוע לתלמידים טרנסג'נדרים צפויה לקבל תאוצה עם עזרה מהממשל הפדרלי. בחודש שעבר הפיץ משרד החינוך האמריקני תזכיר למחוזות ברחבי ארצות הברית, שבו נכתב כי הוא יקבל תלונות מתלמידים טרנסג'נדרים, בהתאם לחוק מ-1972 האוסר על אפליה מגדרית בבתי הספר.

 

"בתי הספר הבינו שחייבים להתמודד עם זה"

לפי מארק בלום, עורך דין מטעם מועצת בתי הספר הלאומית, בתזכיר מופיעות הנחיות המעניקות לילדיהם ולהורים מנוף למו"מ עם הנהלת בית הספר על הגישה למלתחות, לקבוצות הספורט ולנושאים נוספים בהתאם לחוק בקליפורניה.

 

לדבריו, ההנחיות "הולכות ליצור בעיה רצינית לבתי הספר האזוריים", מכיוון שמשרד החינוך יכול לדרוש שהמחוזות בארצות הברית שלא ימלאו אחר ההנחיות יאבדו את המימון הממשלתי. גורמים בבית הספר במדינות שבהן לא נחקק חוק האוסר על אפליית טרנסג'נדרים בבתי הספר כבר תוהים איך לעזור לתלמידים שצורכיהם מתנגשים עם ההשקפות המסורתיות.

 

בשנה שעברה, כשתלמידה טרנסג'נדרית בתיכון במיסיסיפי רצתה להתלבש כאישה, המנהל סירב ואמר שקוד הלבוש צריך להיות תואם למינו של התלמיד. מועצת בית הספר קיבלה את החלטתו, למרות תלונות של הורים ושל תלמידים.

 

בר אטווד, מהאיגוד לשמירה על החירויות האזרחיות בארה"ב (ACLU), אמר כי "במשך זמן רב הם אמרו לנו שאין להם תלמידים טרנסג'נדרים. אבל כשזה קורה בכל מקום אחר בארה"ב, זו האמת גם במיסיסיפי. זו ההכרה בכך שאנחנו חייבים להתחיל להבין איך להתמודד עם זה".

 

בשבוע שעבר דרש ארגון נוצרי ממועצת בית ספר בקנטאקי לפסול את החלטת מנהל התיכון שהרשה לתלמידה טרנסג'נדרית להתחיל להשתמש בשירותי הבנות. "כשנושא הזהות המינית הגיע לידיעתי הייתי חייב לחנך את עצמי לנושא, ומה זה אומר במונחים של צדק וטיפול בטרנסג'נדרים", אומר מנהל התיכון, תומאס אברלי.

 

קים פירסון, מדריכה בקבוצת תמיכה למשפחותיהם של טרנסג'נדרים, מעריכה כי על כל מקרה שמייצר כותרות יש עשרות מקרים שנפתרים בשקט ובקלות. מאז שהיא הקימה ב-2007 את קבוצת התמיכה שלה, היא עובדת עם הורים ומחנכים בחצי ממדינות ארצות הברית. "אם בתי הספר רוצים לקבל את זה, הם יקבלו", היא אמרה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
שיחה על השינוי הוקרנה בכיתות
צילום: AP
מומלצים