שתף קטע נבחר

"רחם, אל תאכל את הכלב". פסטיבל איום בסין

למרות המחאה, הפסטיבל ביולין שבו נאכלים אלפי כלבים שמוגשים עם ליצ'י התקיים כרגיל. חובבי חיות התחננו בפני המוכרים שלא ישחטו כלבים, ונענו: "אז תקנו אותם אתם". אזהרה: התמונות בכתבה אינן קלות לצפייה

פסטיבל אכילת הכלבים השנתי בעיר יולין זימן בסוף השבוע עימות יוצא דופן בהיקפו, כך אומרים בסין, בין פעילים למען בעלי החיים לבין תושבים בעיר, שמציינים בשנים האחרונות את בוא הקיץ בפסטיבל שבמסגרתו מוצאים להורג, מוגשים עם ליצ'י ונאכלים כ-10,000 כלבים. השנה זכה הפסטיבל לסיקור נרחב יותר בתקשורת העולמית, ונתקל במחאה גדולה מהרגיל.

 

עוד חדשות בעולם :

 

פעילים למען בעלי חיים זרמו בשבועות האחרונים בהמוניהם ליולין שבדרום מערב סין כדי למחות על מנהג אכילת הכלבים המקומי, אבל לטענת חלק מהתושבים המקומיים המתריסים - מאמציהם הביאו לתוצאות הפוכות. "הרבה אנשים אמרו, 'אני לא אוכל בעיקרון בשר כלבים, אבל רק בגלל האידיוטים האלה אלך לקנות לי בשר כלב ואתן אותו לחבריי שיוכלו", טען פעיל למען בעלי החיים, בן 50, שהגיע לעיר יולין.

פעילה למען בעלי חיים ביולין מתחננת למוכר שיאפשר לה לקנות ממנו את הכלב במקום שיימכר לאוכלי בשר כלבים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פעילה למען בעלי חיים ביולין מתחננת למוכר שיאפשר לה לקנות ממנו את הכלב במקום שיימכר לאוכלי בשר כלבים(צילום: EPA)

מוכרים עומדים על כלוביהם של כלבים ביולין (צילום: AP) (צילום: AP)
מוכרים עומדים על כלוביהם של כלבים ביולין(צילום: AP)

כלב מיועד למאכל בפסטיבל הסיני (צילום: AP) (צילום: AP)
כלב מיועד למאכל בפסטיבל הסיני(צילום: AP)

תושבי העיר יולין קונים בדרך כלל כלב חי בבוקר הפסטיבל, ולאחר מכן מתאספים לארוחת ערב כדי לאכול אותו. אותו פעיל סיפר כי פעילים למען בעלי חיים חילקו ביולין מנשרים הקוראים להימנע מאכילת הכלבים, אולם למרות מאמציהם במהלך יום שבת נראו יותר מוכרים מהרגיל מציעים למכירה בשר כלבים. משלוחים נעשו בעזרת מיניבוסים במקום בעזרת אופנועים כנהוג בדרך כלל.

 

מוכרים מקומיים ששוחחו עם סוכנות הידיעות הצרפתית AFP דווקא טענו כי אפילו לא פתחו את חנותם בשבת, אולי משום שהם מודעים לביקורת הרבה בסין ובעולם על הפסטיבל. לפי דיווחים בסין, ביום שלפני הפסטיבל הרהיבו עוז מוכרי הכלבים, החזיקו את החיות והפצירו בחובבי הכלבים לקנות אותם - וכך להצילם.
מוכר כלבים לשחיטה מחכה ללקוחות ביולין (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מוכר כלבים לשחיטה מחכה ללקוחות ביולין(צילום: EPA)

מוכר כלבים מניף כלב לאות התרסה נגד פעילים למען בעלי חיים שמחו בעיר (צילום: AP) (צילום: AP)
מוכר כלבים מניף כלב לאות התרסה נגד פעילים למען בעלי חיים שמחו בעיר(צילום: AP)

בניגוד למה שחושבים רבים, אכילת בשר כלבים היא תופעה שאמנם קיימת בסין - אולם היא אינה נפוצה במיוחד. הפסטיבל ביולין מעורר זעם הולך וגובר של אוהבי החיות, ומכיוון שחוקי ההגנה על בעלי החיים בסין בעייתיים, הם מנסים להצר את צעדיהם של המארגנים באמתלות משפטיות אחרות.

 

משפטנים טוענים שבשר הכלבים המוגש בפסטיבל מגיע משוק שחור, ללא הליכי המתה ועיבוד כשרים מבחינה תברואתית, וכי רבים מהכלבים

הם חיות מחמד שנחטפות מהרחובות ומשלשלות סכומי כסף גדולים לכיסיהם של החוטפים. עורך הדין הסיני לי וויימין, למשל, אמר לסוכנות הידיעות הסינית הרשמית "שינהואה" כי חלק מגנבי הכלבים מאיימים בנשק על תושבים כדי שימסרו את כלביהם, ואז מוכרים אותם לבישול. המבקרים אומרים גם כי הפסטיבל פוגע קשות בתדמיתה של סין בעולם.

 

לפי עדויות שהגיעו לאחרונה מיולין, נראה שהשנה עשו הרשויות המקומיות ניסיונות להתנער מהאירוע ולהצניע אותו, אולם הן בכל זאת לא מנעו את קיומו. לאחרונה דיווחו מסעדנים וחנויות לממכר מזון בסין כי קיבלו הוראה להסתיר בשלטיהם את העובדה שהם מוכרים בשר כלבים, כדי למנוע תגובה מצד פעילים למען בעלי חיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"מאיימים בנשק, גונבים את הכלב - ומוכרים". הפסטיבל בסין
צילום: EPA
מומלצים