שתף קטע נבחר

הנאנסת שאולצה ללדת: מאות הפגינו באירלנד

חוקי ההפלות הנוקשים באירלנד אילצו מהגרת צעירה שנאנסה ללדת את התינוק. הפגנת מחאה בדבלין: "הילדה המסכנה לא הבינה את המערכת המסובכת שלנו. לשנות את החוק כדי שכמה שפחות אנשים יסבלו"

מאות בני אדם הפגינו אמש בדבלין בדרישה לשנות את חוקי ההפלות באירלנד, בעקבות פרשת האונס שמטלטלת את המדינה הקתולית האדוקה: צעירה שנפלה קורבן לאונס והרתה, טענה כי נמנעה ממנה האפשרות לעבור הפלה ובמקום זאת היא נאלצה ללדת בניתוח קיסרי.

 

עוד חדשות בעולם :

 

המקרה של המהגרת הצעירה הצית מחדש את הוויכוח סביב חוקי ההפלות באירלנד, מדינה קתולית למדי ואחת השמרניות באירופה. הדיון הציבורי סביב חוקי ההפלות הצית הפגנות גדולות לפני שהפרלמנט אישר בשנה שעברה גישה מוגבלת להפלות בפעם הראשונה בהיסטוריה.

 

"אני כאן משום שאני מבועתת", אמרה אחת המפגינות, פרופסור למדעי המדינה בת 38 שהחזיקה בשלט שעליו נכתב "היריון בכפייה הוא עינוי". "הילדה המסכנה סבלה מפני שלא הבינה את המערכת המטופשת והמסובכת כאן באירלנד", אמרה, "אנחנו פשוט מנסים ללחוץ על הממשלה, אבל נראה שזה אחד הדברים שהם מעדיפים להתעלם מהם. אני מרגישה שזה רק עניין של זמן לפני שהחוק הזה ישונה. אני רק

רוצה שהרגע הזה יגיע בהקדם האפשרי כדי שכמה שפחות אנשים יסבלו".

 

המהגרת הצעירה, שזהותה לא נחשפה מסיבות משפטיות, סיפרה ל-Irish Times כי נכנסה להיריון כתוצאה מאונס שהתרחש לפני שהגיעה לאירלנד. היא ביקשה עזרה כדי לעבור הפלה, אבל רשויות הבריאות סירבו. נשים מאירלנד שרוצות לעבור הפלה נוסעות בדרך כלל לבריטניה, שם יש חוקי הפלה נוקשים פחות, אבל הצעירה הזו הסבירה כי לא יכלה לעשות זאת משום שלא היה לה די כסף.

 

לפי "החוק להגנה על החיים במהלך היריון", שעבר בשנה שעברה בעקבות מותה של אישה הודית שבקשתה להפלה נדחתה, ניתן להפסיק היריון אם נשקפת סכנה לחיי האם, כולל אם היא עלולה להתאבד. המהגרת העומדת במרכז הפרשה הנוכחית אומרת כי ניסתה להתאבד. עד שעברה הערכה פסיכיאטרית, נאמר לה שההיריון שלה נמצא כבר בשלב מתקדם מדי ולא ניתן להפסיקו עוד.

 

אמש התאספו מפגינים במרכז דבלין וקראו לשנות את התיקון השמיני לחוקה, שבא בעקבות משאל העם ב-1983 שבו תמכו האירים בחוק הנותן לעוברים שטרם נולדו זכות לחיים השווה לזו של אמם.

 

ועדת זכויות אדם של האו"ם קראה בחודש שעבר לאירלנד לתקן את חוקי ההפלות שלה כך שיכללו מקרים חריגים נוספים, כמו במצבים של

אונס, גילוי עריות, סכנה גדולה לבריאות האם או פגמים קטלניים בעובר. יו"ר הוועדה, נייג'ל רודלי, אמר כי החוק האירי מתייחס לנשים שנאנסו כאל "כלי ולא יותר מכך".

 

ממשלת אירלנד אותתה כי אין בכוונתה לטפל בנושא לפני הבחירות הכלליות הבאות, שאמורות להיערך בתחילת 2016. כדי לשנות את החוק היא תצטרך לקיים משאל עם נוסף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מפגינה: "אני כאן כי אני מבועתת"
צילום: shutterstock
מומלצים