שתף קטע נבחר

בלי תרופות: הטיפולים שיעזרו להתמודד עם גיל המעבר

דיקור, עיסוי ושימוש בצמחי המרפא הם רק חלק מהטיפולים שיעזרו לנשים בגיל המעבר להחזיר את הגוף לאיזון הנדרש לו, ולהסתגל לתקופת החיים החדשה המחכה לו. מה עוד יסייע להתמודד?

בהסתכלות ההוליסטית הרוחנית גיל המעבר הוא שלב חשוב מאוד בחיים. זה השלב שבו האישה משנה את האספקט הפיזי שלה שהייעוד שלו היה פיריון לאספקט של התפתחות רוחנית ואישית. זו אחת הסיבות שאנו עדים לכך שנשים רבות עושות שינויים משמעותיים בשלב זה של חייהן כגון שינוי קריירה או שינוי בסביבת מגורים או סגנון חיים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

הפיסיולוגיה הנשית בשונה מן הפיסיולוגיה הגברית מאפשרת לאישה עם הופעת הווסת החודשית תהליך של התחדשות חודשית. אותה התחדשות שמאופיינת על ידי הדימום החודשי ובניית רקמת הרחם מחדש.

  

גוף שהורגל במהלך שנים רבות החל מהווסת הראשונה בגיל ההתבגרות ועד לגיל המעבר, עובר תהליך לאחר שהורגל במשך שנים לדפוס התנהגותי ופיסיולוגי קבוע בכל חודש. מערכת ההורמונים אשר אחראית על כל הוויסות הגופני שלנו עוברת שינוי או במילים אחרות שינוי זה הוא טלטלה לגוף גם אם זהו תהליך טבעי.

 

להתמודד עם גיל המעבר

תוספי תזונה לפי הגיל: מה נשים צריכות לקחת?

אחת ולתמיד: טיפול הורמונלי בגיל המעבר - כן או לא?

דווקא עכשיו: לא לוותר על סקס בגיל המעבר

 

תסמינים פיזיים ונפשיים המשפיעים על חיי האישה

קשת התסמינים השכיחים של גיל המעבר היא רחבה והיא נוגעת הן בגופה והן בנפשה של האישה, אמנם עוצמתם של התסמינים ואופיים משתנה בין אישה לאישה, אך עדיין קיים הצורך לתת את המענה הטיפולי לאישה בשלב זה של חייה.

 

הדם על פי הרפואה הסינית הוא נוזל החיים. הוא מאפשר חיים לכל תא שהוא מגיע אליו. חיוניות הדם הנה גבוהה לכן הרפואה הסינית מתייחסת אל הדם גם באספקט הכמותי וגם באספקט האיכותי.

 

כאשר האישה מפסיקה לדמם בכל חודש המשמעות הנה שהגוף מפסיק לאבד דם בכל חודש ובהתאמה המערכות הפיזיולוגיות של האישה צריכות לעבור ויסות מחדש תהליך שאורך לעיתים שנים וכרוך בתופעות השכיחות של גיל המעבר.

 

 

פעילות מתאימה תעזור להעלים את התסמינים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פעילות מתאימה תעזור להעלים את התסמינים(צילום: shutterstock)

הטיפולים המומלצים

דיקור: דיקור נקודות ייחודיות בגוף יהוו טיפול עיקרי בהפגת תחושות החום והבערה, הפרעות שינה וכאבים שונים. על ידי חיזוק הנקודות הנכונות ופיזור הנקודות האחראיות על החום הפנימי המשתלט ניתן יהיה להשיב לגופה של האישה שקט יחסי. "השתוללות" החום הפנימי בגופה של האישה הוא האחראי העיקרי גם לתנודות במצב הרוח. לכן הדרך הטיפולית העיקרית הנה דיקור.

  

צמחי מרפא סיניים: ישנם מספר רחב מאוד של צמחים היכולים לסייע במצבה של האישה בגיל המעבר. אלו בעיקר צמחים אשר ידועים ביכולתם לקרר ולמתן את החום הפנימי המתפרץ, ובמקביל לחזק את רמת נוזלי הגוף.

 

תרכובת הצמחים צריכה להכיל צמחים המתאים לשלב שבו האישה נמצאת, ובוודאי נטולת צמחים בעלי אופי מחמם ומניע יתר על המידה.

  

טווינא: שיטות טיפול במגע אלו חשובות מאוד, והן מעודדות את אנרגית הגוף לזרום ולא לשקוע. אחד הסממנים המאפיינים שלב זה בחייה של האישה הוא האטת הקצב, ושקיעת האנרגיה ברבדים העמוקים של הגוף.

  

העיסוי, והטווינא מונעים מאותה אנרגיה לצלול, ומשמרים אותה גם ברבדים החיצוניים של הגוף. מה שמחזק את המערכת החיסונית בגופה של האישה. אולם, חשוב לזכור כי בשל האוסטאופורוזיס יש לבצע טכניקות אלו בעדינות, ולא לבצע מניפולציות גופניות שיכולות להסב נזק. עצמות גופה של האישה נחלשות, וכן המפרקים. לכן מגע מתון חשוב מאוד בשלב זה.

 

פעילות גופנית: חשוב שהפעילות תהיה מותאמת לכל אישה ואישה בהתאם למצבה, ויתרה מכך חשוב להכיר בעובדה כי פעילות גופנית קבועה מעודדת את זרימת הדם בגוף, וכך מאפשרת לתחושת חיות והתחדשות של תאי הגוף והאברים החיוניים בגוף.

  

תזונה מותאמת: איכות חיים נרכשת גם על ידי תזונה, וזה המקום שעל האישה לקחת אחריות נוספת על גופה ולשלב בתפריט היומי שלה מזונות חיוניים. קטניות, שעועית מכל סוג, קינואה, שומשום, טחינה, זרעי פשתן, שעורה, סרדינים, אגוזי מלך ושקדים.

  

במקביל אכילה עשירה של פירות, ירקות, וירק מכל הסוגים. מומלצת הימנעות ממזונות מתועשים העשירים בחומרים לא טבעיים והידועים בהשפעתם המחממת על המערכת העיכול, וכן מזונות מתובלים או מטוגנים יתר על המידה.

 

אישה משולה לאדמה על פי המסורת הסינית, ואחד הירקות העיקריים הניחנים באיכות של אדמה הנה הבטטה. מומלץ לאכול בטטות, ובכלל ירקות שורש.

 

קרן בית און - מטפלת ברפואה סינית

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חיזוק הנקודות בגוף יסייע להחזיר את האיזון
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים