שתף קטע נבחר

פייסבוק: המדינה דורשת יותר מידע עלינו

במחצית הראשונה של השנה הגישה המדינה 111 בקשות לקבלת מידע על ישראלים בפייסבוק. רק בחצי מהמקרים הרשת נענתה. הבקשות שאושרו: ככל הנראה חלק מחקירת פשעים חמורים

פייסבוק קיבלה 111 בקשות למידע מהרשויות בישראל במחצית הרשונה של השנה, ונענתה לכחצי מהן. כך על פי דו"ח שקיפות שמפרסמת החברה, ומתייחס לנתונים ברחבי העולם. בדו"ח נכתב כי כל בקשה נבדקת לגופה, וכי נדחות בקשות כלליות מדי או מעורפלות, אך פייסבוק לא מפרטת על נושאי הבקשות או זהות הגופים שמסרו אותן.

 

 

"פניה מהמדינה לפייסבוק יכולה להיות עבור אינספור מטרות. השכיחות, היא במסגרת עבירות פדופילה, עבירות כלכליות, ועבירות בתחום בטחון המדינה", מסביר עו"ד אביב אילון, מומחה לדיני רשת. "הפעולה העבריינית התבצעה בפייסבוק עצמה, או שהיא התקיימה במקום אחר וקישרו בין מבצע העבירה לפרופיל שלו. אז מבקשת המשטרה, או השב"כ, או רשות אחרת לקשר בין היישות פיזית והוירטואלית, ורק לפייסבוק יש פרטים על החשוד כמו כתובת IP".

 

פייסבוק מסרה בדו"ח כי במהלך אותה תקופה, גם חסמה 15 פריטי תוכן לגולשים מישראל, בהתאם לחוק שאוסר על הכחשת שואה במדינה. כלומר יתכן שסטטוסים, תמונות, וקטעי וידאו שהכחישו שואה לא הוסרו מהרשת, אבל גולשים מישראל לא ראו אותם בפיד. בעבר התייחסה פייסבוק למדיניות הסרת תוכן ואמרה "אנו נסיר תוכן מדווח אם הוא מפר את כללי השימוש, למשל, כאשר תוכן הופך לאיום ישיר וממשי. יחד עם זאת איננו מסירים תוכן רק משום שהוא פוגעני".

 

מנסים להיות שקופים

בפייסבוק מציינים כי ישנה עליה בבקשות מצד ממשלות לחסימות ולקבלת מידע על גולשים ב-24 אחוזים מאשר המחצית השניה של 2013. בקשות לחסום תוכן עלו ב-19 אחוזים. הרשת, מצידה אומרת כי היא נלחמת להגן על הפרטים של הגולשים.

 

פייסבוק פירסמה דו"ח שקיפות לראשונה בשנה שעברה על רקע פרשת סנאודן – בה נחשף כי רשויות אמריקניות הכריחו חברות כמו מיקרוסופט, גוגל ופייסבוק לחשוף נתונים על משתמשים ללא ידיעתם. הדו"ח הנוכחי הוא השלישי שלה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים