שתף קטע נבחר

רופאים: שתיית חלב עזים ישר מהעטין - מסוכנת

בשנים האחרונות זו הפכה לתופעה: יותר ויותר הורים לוקחים את ילדיהם הסובלים מאפטות, כיבים כואבים במיוחד בחלל הפה, לטיפול בחלב עזים - היישר מהעטין. כעת, כפי שמפרסם "ידיעות אחרונות", יוצא איגוד רופאי הילדים הישראלי בנייר עמדה שקובע חד משמעית: מדובר בטיפול מסוכן - שלא הוכח כיעיל

הורים רבים נוהגים לטפל בדלקות בפה בעזרת חלב עזים, לעיתים באמצעות השפרצה ישירה של החלב מהעטין לפה. כעת מסבירים רופאי הילדים שמדובר בפעולה שיעילותה לא מוכחת מדעית - ומסוכנת. "הטיפול בחלב עזים חושף את התינוק או את הילד לסכנות שבחלב לא מפוסטר ולזיהומים אחרים", קובע איגוד רופאי הילדים בנייר עמדה ראשון מסוגו. 

 

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

 

"זו תופעה שהולכת ומתרחבת בשנים האחרונות, ואף אחד לא עוצר ותה. כנראה גם רופאי הילדים ניזונים משמועות וממליצים על הטיפול.

לפצעים בפה יש טיפול מקובל. לעומת זאת, על הטיפול בחלב עזים אין שום מחקר בספרות המדעית בעולם, וזה לא שלא ניסו, אבל פשוט לא הצליחו", אומר פרופ' יעקב אמיר ממרכז שניידר לרפואת ילדים, שכתב את נייר העמדה.

 

אשר יצהרי ממשק "שביל החלב" בכפר-יעבץ מטפל כבר עשורים בחולים עם אפטות בפה. "אנשים מגיעים אליי מכל הארץ. ב-99% מהמקרים זה עובד, לפעמים אפילו בתוך שעה. אני מסנן את החלב ומשפריץ באמצעות מזרק לפה של הילד, לעולם לא ישירות מהעטין. אם מישהו רוצה, אני גם מפסטר את החלב. חשוב לדעת שחלב לא מפוסטר הוא מסוכן. אפשר לקבל ממנו זיהומים כמו ברוצלה, ליסטריה, קמפילובקטר וסלמונלה", הוא אומר.

 

גם אורה חתן ממושב שתולה מטפלת בחלב עזים. "אני מטפטפת קצת לתוך הפה, והאפטות עוברות בתוך שעות. הכל בחינם", היא אומרת.

"עם כל הכבוד לרופאים, אם שומרים על היגיינה נאותה בדיר ועל בריאות העזים, אין שום סיבה להידבק בחיידקים. חוץ מזה, לא חייבים לבלוע את החלב. אפשר לגרגר ולירוק כמו ששוטפים במי פה".

 

יחד עם פרופ' אמיר כתבו את נייר העמדה ד"ר שרגא אבינר מבית החולים ברזילי, פרופ' אבנר כהן וד"ר עקיבא פרדקין משירותי בריאות כללית. נייר העמדה יוצג מחר (ד') הכנס השנתי של איגוד רופאי הילדים בתל אביב.

 

"בעידן המודרני, ניתן ליהנות מיתרונותיו של חלב העיזים בצורה בטוחה הודות לתהליך פסטור שהוא עובר אשר שומר על התועלות הבריאותיות לצד חיסול החיידקים", אומר

 

איתי פלמור - טכנולוג ראשי, מחלבת משק צוריאל, "תהליך הפסטור מתבצע באמצעות חימום החלב לטמפרטורה גבוהה מאוד (מעל 100 מעלות לרוב). החימום אינו מביא את החלב לנקודת הרתיחה וכך שומר על ערכו התזונתי וטעמו. מטרת החימום הינה לחסל את אוכלוסיות החיידקים הנמצאות באופן טבעי בחלב הגולמי. מיד לאחר החימום, מקררים את החלב לטמפרטורה של 4 מעלות צלסיוס. תהליך הפסטור אינו פוגע בערכים התזונתיים המצויים בחלב כגון: סידן, מינרלים והויטמינים המצויים בו. מחקרים שבדקו את השפעת חלב עיזים על התפתחות וירוסים הגורמים לאפטות בפה, מצאו שגם בחלב עיזים מפוסטר נשמרו השפעות מועילות אלו למניעת התפתחות הוירוסים. באמצעות הפסטור אנו מאפשרים צריכת חלב עיזים בטוחה לשתייה ואין צורך בשתיית חלב גולמי אשר אינו מפוסטר. כיום ניתן ליהנות מחלב העיזים הטרי ומיתרונותיו הרבים כאשר הוא מגיע באריזה נוחה וללא חשש מהידבקות בחיידקים".






 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אפטות בפה. יותר ויותר אנשים פונים לטיפול בחלב עיזים
צילום: shutterstock
מומלצים