שתף קטע נבחר

חדש: מכשיר אלקטרוני שמעלים טנטון באוזניים

אלפי אנשים בישראל סובלים מטנטון, מצב שבו נשמעים צפצופים ורעשים באוזניים במשך כל שעות היממה וגורמים סבל רב. מתקן אלקטרוני חדש הנמצא בשלבי פיתוח אחרונים מבטיח להעלים את התופעה, באמצעות שליחת אותות חשמליים למוח בשילוב מוזיקה מרגיעה

בשורה לסובלים מצפצופים באוזניים: מתקן אלקטרוני חדש, הנמצא בשלבי פיתוח אחרונים, מבטיח להעלים את תופעת הטנטון באמצעות שליחת אותות חשמליים למוח.

 

15%-30% מהישראלים סובלים מטנטון - רעש, צפצופים או קולות באוזן הנשמעים לאורך כל היממה. התופעה שכיחה מאוד מעל גיל 50.

 

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוד על בעיות שמיעה:

המדריך המלא: איך לפענח בדיקות שמיעה

מחקר: שמיעה באוזניות עלולה לגרום לחירשות

מדריך: כך תזהו אם ילדכם סובל מבעיית שמיעה

 

טנטון קשור במספר רב של גורמים, ובהם חשיפה לרעש חזק, מחלות של האוזן הפנימית, שימוש בתרופות כמו אספירין או אנטיביוטיקות מסוימות, דלקת קרום המוח או דלקות אוזניים חוזרות, הפרעות בבלוטת התריס, הפרעות שומנים, חוסר בוויטמינים מקבוצה B, טרשת נפוצה, הפרעות במפרק הלסת והפרעות נפשיות כמו דיכאון וחרדה.

 

הטיפול בטנטון מוגבל מאוד וחלקי, ומתמקד בהפחתת עוצמתו עד שהסובל יכול "לחיות עם הצפצופים". הטיפולים כוללים, בין היתר, תרופות המשפרות את זרימת הדם לאוזן הפנימית, תרופות נוגדות חרדה ודיכאון, תזונה דלת מלח, הימנעות מעישון, תוספת ויטמינים מקבוצה B, טיפול בביופידבק והיפנוזה, טיפול פסיכולוגי וטיפולים ברפואה המשלימה.

 

המתקן החדש, Mutebutton, כולל מקלון אלקטרוני ואוזניות. במהלך כל טיפול, הנמשך 30 דקות, מונח המקלון בקצה הלשון ומעביר גירויים עדינים לסיבי עצב ספציפיים המעניקים גירוי תחושתי למוח.

 

בתוך כך, נשמעות באוזניות מוזיקה מרגיעה. השילוב של הגירוי החשמלי דרך הלשון והמוזיקה בנוי בתבנית רב-חושית המאפשרת למוח להבחין בסופו של דבר בצלילים אמיתיים הקיימים במציאות ולהתעלם מהצפצופים ומהרעשים ה"דמיוניים" של הטנטון.

 

המכשיר נמצא בשלבי פיתוח אחרונים, ושיווקו צפוי להתחיל בחודשים הקרובים. בינתיים כבר החלה החברה לבצע מדידות והתאמות של המכשיר לסובלים מהתופעה, אשר חלקם משתתפים במחקר הסופי שמבצעת החברה בימים אלה. 
 
  • רוצים לקרוא על פיתוחים רפואיים נוספים? היכנסו לטכנומדיק




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוזיקה מרגיעה בשילוב גירוי עצבי דרך הלשון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים