שתף קטע נבחר

ת"א תחדש החכירה לתושבי יפו העתיקה

עיריית ת"א-יפו הודיעה כי החברה לפיתוח יפו העתיקה אישרה את חידוש חכירות הנכסים למגורים ולמסחר ביפו העתיקה לעוד 49 שנה. במקביל אושר תקציב העירייה, שיתמקד בשיקום השכונות בדרום העיר - נווה שאנן, שפירא והתקווה, לצד השלמת רצף הטיילות בנמל יפו וסלילת שבילי אופניים נוספים. וגם: איזה פרויקט יוקרה חדש מתכנן לשלב התחדשות עירונית בצפון העיר?

דירקטוריון החברה לפיתוח יפו העתיקה הודיע היום (ג') כי אישר את חידוש חכירות הנכסים למגורים ולמסחר ביפו העתיקה. זאת על רקע העובדה שבתקופה הקרובה עתידות להסתיים החכירות הראשונות באתר, שהחלו בשנות ה-60 של המאה הקודמת. מדובר באזור רובע האמנים שבו ממוקמים מוסדות אמנות מוכרים כגון מוזיאון אילנה גור, תיאטרון הסמטה, וכן גלריות ובתי סטודיו לעיצוב. מדובר בנכסים שעד כה חוכריהם לא ידעו אם יוכלו להמשיך להתגורר בהם או למכור אותם.

 

כותרות אחרונות על ת"א-יפו בערוץ הנדל"ן :

 

החברה לפיתוח יפו העתיקה היא חברה בבעלות משותפת של עיריית תל-אביב-יפו ושל מדינת ישראל, רשות הפיתוח והחברה הממשלתית לתיירות. הזכויות על הקרקע והנכסים ביפו העתיקה הוקנו לחברה בתחילת שנות ה-60, במטרה לשמר ולפתח את יפו העתיקה כמושבת אמנים וכמרכז תרבות ואמנות, כאתר היסטורי בעל חשיבות בינלאומית וכאתר תיירות נופש ופנאי.

 

במסגרת זו, החכירה החברה את הנכסים לחוכרים שונים לתקופת חכירה של 50 שנה. ההחלטה החדשה מתייחסת ל-186 נכסים ביפו העתיקה, מהם 113 המשמשים למגורים (בהם גם האמנים שלהם גלריות ובתי סטודיו ברובע האמנים) ו-73 המשמשים למסחר. מודל החכירה החדש מאפשר לחוכרים הזכאים לכך לחדש את החכירה לתקופה חדשה בת 49 שנה.

 

מעיריית תל-אביב-יפו נמסר כי "מדובר בהחלטה היסטורית שנדרשה לנוכח העובדה שהחכירות המקוריות ביפו העתיקה מגיעות בימים אלו לסיומן, ובהסכמי החכירה המקוריים לא נקבעה אפשרות להארכת החכירה". באשר לתשלום עבור החברה, תושבים ביפו העתיקה טוענים כי מדובר בסכומים גבוהים, ואילו בעירייה הסבירו כי כל חוכר משלם לחברה בהתאם לגודל הנכס וההשקעה בו עם הנחה מראש. פרטים נוספים יכולים החוכרים למצוך במדריך לחוכר שפרסמה העירייה ברשת.

כיכר השעון בכניסה ליפו העתיקה ()
כיכר השעון בכניסה ליפו העתיקה

במקביל, אישרה אמש הנהלת העירייה את תקציב העיר לשנת 2015 שעומד על 5.26 מיליארד שקלים. על פי התכנון, תושלם, בין היתר, הקמתם של מרכזים קהילתיים ומרכזי ספורט קהילתיים, ייסללו שבילי אופניים נוספים ושכונות דרום העיר (נווה שאנן, שפירא והתקווה) יתוגברו על ידי שיקום התשתיות והתאורה. כמו כן, תקודם השלמת רצף הטיילות באזור נמל יפו.

 

במסגרת תגבור שכונות דרום העיר, תנסה העירייה לצמצם מטרדים ותופעות כגון פיצולי דירות, בנייה לא חוקית וכו', וכן תטפל בתחזוקה השוטפת כגון עצים, תאורה וריהוט רחוב. כמו כן, תעניק העירייה מלגות דיור לסטודנטים ותמשיך במבצע הפיתוח האורבני באזור המגורים בשוק העלייה, בהקמת דיור בר-השגה בשכונת שפירא, בקידום תוכניות בנווה שאנן ובעידוד תיירות פנים בשוק התקווה.

 

התחדשות עירונית בצפון ת"א

בתוך כך, חברת עזרה ובצרון, החברה-הבת של עיריית תל-אביב-יפו, הודיעה השבוע על יציאה לדרך של פרויקט תמ"א 38/1 בשכונת בבלי - שיהיה מיועד לבעלי כיסים עמוקים. במסגרת הפרויקט, 3 בניינים בני 6 קומות עם 12 דירות בכל בניין ברחוב בבלי 19-23 יחוזקו וישופצו, ולכל בניין יתווספו שתי קומות ו-3 דירות יוקרה בלבד (אחת מהן תהיה דירת פנטהאוז שתתפרש על פני כל הקומה). בסך הכל יתווספו למתחם 9 דירות יוקרה חדשות.

 

מחירי הדירות ינועו סביב 32-34 אלף שקל למ"ר עבור הדירות הרגילות וסביב כ-40 אלף שקל למ"ר עבור דירות הפנטהאוז, כך שהמחירים יעמדו על כ-4 מיליון שקל עבור דירות 4 חדרים בשטח ממוצע של 120 מ"ר; וכ-6.8 מיליון שקלים עבור דירות הפנטהאוז בשטח ממוצע של 170 מ"ר. אכלוס הפרויקט יחל בעוד כשנתיים.

הדמיית פרויקט בבלי בצפון תל-אביב (הדמיה: רוזן ליננברג אדריכלים) (הדמיה: רוזן ליננברג אדריכלים)
הדמיית פרויקט בבלי בצפון תל-אביב(הדמיה: רוזן ליננברג אדריכלים)
 

הדיירים יקבלו במסגרת הפרויקט הרחבה לדירה הקיימת, בהתאם לתב"ע (תוכנית בניין עיר) שחלה במקום - המאפשרת הגדלת הדירות לשטח של כ-120 מ"ר כולל ממ"ד (כיום שטח הדירות עומד על 79 מ"ר). מחירי הדירות כיום מוערכות בכ-28 אלף שקל למ"ר (כ-2.2 מיליון שקלים) ואחרי שיתרחבו ערכן עוד צפוי לעלות. בנוסף, יכללו הדירות המחודשות מרפסות בשטח של 12 מ"ר, וכל בניין יכלול חניון תת-קרקעי ממוחשב. עלות הפרויקט מוערכת ב-25 מיליון שקל.

 

"פרויקט בבלי מקודם באחד מאזורי המגורים המבוקשים ביותר בתל-אביב - בלב ליבו של רובע 4", ציין משה צרפתי, מנכ"ל משותף בחברת הבנייה צבי צרפתי ובניו, שבונה את הפרויקט בשיתוף עזרה וביצרון וחברת יסודות פיתוח ותכנון עירוני. בעזרה וביצרון הבהירו כי "מחלקת תמ"א בחברה אינה מחלקה למטרות רווח, ולכן טובת התושב עומדת לנגד עיניה". קובי ילוביץ, מנכ"ל יסודות, הוסיף כי "מדובר בפרויקט מורכב הדורש תשומת לב מיוחדת עקב מאפייניו הייחודיים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים