שתף קטע נבחר

טסים לחו"ל? לא בכל מקום מותר מוט סלפי

אחרי הקולוסיאום ברומא ומוזיאון אלברטינה בווינה, גם הגלריה הלאומית בלונדון וארמון ורסאי בפריז אוסרים על שימוש במוטות שמאפשרים תמונות סלפי: "סכנה לביטחון המבקרים ולמוצגים במוזיאונים". איפה עוד אסור?

נוסעים לפריז או ללונדון ? כנראה שתיאלצו להשאיר את "מוט הסלפי " (סלפי סטיק) בבית, או לפחות בבית המלון, אם בכוונתכם לבקר במקומות המתוירים: ארמון ורסאי בבירת צרפת והגלריה הלאומית בבירת בריטניה הצטרפו לשורה של אתרי תיירים ברחבי העולם שאוסרים להכניס לתוכם את המוטות שאוחזים במצלמות או בטלפונים ניידים ומאפשרים לצלם תמונות סלפי.

 

אישום: נער רצח חברו וצילם סלפי עם גופתו

דו"ח אמריקני: "סלפי גרם להתרסקות מטוס"

 

מי שוודאי שמחים על הצעד הם המתנגדים הגדולים של מוטות הסלפי, שטוענים כי השימוש בהם מסכן אנשים אחרים. גורמים בארמון ורסאי ובגלריה הלאומית אמרו היום (יום ד') שהאיסור להשתמש במוטות סלפי נועד להגן על יצירות האמנות והמבקרים במקום.

 

איפה עוד אסור בעולם להשתמש במוט סלפי?

איטליה : הקולוסיאום ברומא אסר בחודש שעבר להשתמש במוטות סלפי כדי לשמור על ביטחון התצוגות במקום ועל קרוב ל-16 אלף תיירים שמבקרים מדי יום את האתר בן 2,000 השנים. "מאות מוטות שמסתובבים במקום יכול להיות מאוד מסוכנים באופן לא מודע", אמר דובר הקולוסאום כריסטיאנו ברוגיטה.

בשבוע שעבר נעצרו שני תיירים אמריקנים לאחר שחרטו את שמם על קיר הקולוסאום ואז תיעדו את עצמם בתמונת סלפי תוך שימוש במוט סלפי.

 

ארצות הברית : מוסד סמית'סוניאן בוושינגטון, שמאגד מספר רב של מוזיאונים, אסר בשבוע שעבר על שימוש במוטות סלפי בשטחו. מצלמות עדיין מותרות, אבל מוטות סלפי וחצובות לא. גורמים במוסד סמית'סוניאן אומרים כי הצעד שננקט נועד להגן על המבקרים והתצוגות במוזיאונים של המוסד.

 

כיכר טיאננמן, בייג'ינג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
כיכר טיאננמן, בייג'ינג(צילום: EPA)

לונדון (צילום: AP) (צילום: AP)
לונדון(צילום: AP)

הבית הלבן, וושינגטון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הבית הלבן, וושינגטון(צילום: AFP)

וושינגטון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
וושינגטון(צילום: AFP)

אקוודור (צילום: AP) (צילום: AP)
אקוודור(צילום: AP)

פירמידת הלובר, פריז (צילום: AP) (צילום: AP)
פירמידת הלובר, פריז(צילום: AP)

ראטצ'אבורי, תאילנד (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ראטצ'אבורי, תאילנד(צילום: EPA)

סן פרנסיסקו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סן פרנסיסקו(צילום: רויטרס)

מקדש האדמה, בייג'ינג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מקדש האדמה, בייג'ינג(צילום: רויטרס)

האולם הגדול, בייג'ינג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
האולם הגדול, בייג'ינג(צילום: רויטרס)

אוסטריה: מוזיאון האמנות אלברטינה בווינה, אחד המוזיאונים הבולטים באוסטריה, גם אוסר על שימוש במוטות סלפי. דוברת המוזיאון, שרה וולברנדט, אומרת שמבקרים שמגיעים למקום עם מוטות סלפי חייבים להפקיד אותם בכניסה ואינם מורשים להכניסם פנימה.

 

בריטניה: חוץ מהגלריה הלאומית בלונדון, כמה קבוצות כדורגל אנגליות אסרו על הכנסת מוטות סלפי לאצטדיונים שלהן. על פי גלריה הדיוקנאות הלאומית, שנמצאת בסמוך לגלריה הלאומית, מותר להיכנס למקום עם מוטות סלפי, אך "כל דבר שעשוי להתגלות כמפריע ייבחן על בסיס קבוע". המוזיאון הבריטי, אחד המוזיאונים הגדולים והמפורסמים בעולם, בוחן בימים אלה את מדיניותו בנוגע לשימוש במוטות סלפי.

 

אף שהצעד שבו נקטו כמה מוזיאונים בבריטניה, חובבי אמנות רבים דווקא מברכים על האיסור שימוש במוטות סלפי. "אם אתה נכנס לתערוכה, המטרה היא ללא ספק לראות על מה התערוכה ולא לצלם אינספור תמונות של עצמך? אמר ביל דויג, רופא בגמלאות שביקר בגלריה הדיוקנאות הלאומית.

 

ברזיל: משטרת ברזיל מסרה שאצטדיוני כדורגל ברחבי המדינה הדרום אמריקנית גם אסרו על הכנסת מוטות סלפי לשטחיהם. הסיבה לכך היא האפשרות שישתמשו במוטות הסלפי ככלי נשק במלחמות בין אוהדים יריבים. בקרנבל האחרון שנערך בריו דה ז'ניירו אסרו על שימוש במוטות סלפי במהלך המופעים והמצעדים השונים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
תיירים בלונדון עם מוט סלפי
צילום: AP
מומלצים