שתף קטע נבחר

האפיפיור הכריז: 2 נזירות מפלשתינה קדושות

במיסה שערך בוותיקן בהשתתפות הנשיא הפלסטיני אבו מאזן ואלפי מאמינים קתולים העלה פרנסיסקוס שתי נזירות ילידות הארץ לדרגת קדושות

האפיפיור פרנסיסקוס העלה היום (יום א') לדרגת קדושות שתי נזירות שנולדו בפלשתינה. מדובר בנזירות הראשונות ממוצא ערבי שזוכות לתואר זה על ידי הכנסייה הקתולית מאז ימיה הראשונים. בוותיקן מקווים כי הצעד של האפיפיור ייתן זריקת עידוד לנוצרים ברחבי המזרח התיכון, שבתקופה האחרונה נרדפים על ידי קיצונים איסלאמיסטים.

 

האפיפיור לאבו-מאזן: "אתה מלאך השלום"

 

עוד חדשות בעולם :

מי היה מאמין: רוב באירלנד לנישואי גייז

תמונות השבוע: הנסיך הארי מפהק כמו תינוק

שר הנפט של דאעש או רו"ח? שאלת החיסול

 

האחיות מרים בווארדי ומרי אלפונסין ג'טאס הן שתיים מבין ארבע נזירות שהוכרזו כקדושות במיסה שנערכה בבזיליקת פטרוס הקדוש בהשתתפות המוני מאמינים קתולים.

 

לשתי הנזירות יוחסו נסים כדי שיוכלו להפוך לקדושות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לשתי הנזירות יוחסו נסים כדי שיוכלו להפוך לקדושות(צילום: רויטרס)
הנשיא הפלסטיני מחמוד עבאס (אבו מאזן) נטל חלק במיסה ביחד עם 2,000 מאמינים מהאזור, חלקם נופפו בדגלי פלסטין ובתמונות שתי הנזירות הקדושות.

 

"מודלים לאחדות ולצדקה"

האפיפיור אמר כי שתי הנשים - כמו גם הקדושות החדשות ז'אן אמילי דה וילנב מצרפת ומריה כריסטינה מאיטליה - היו מודלים לאחדות ולצדקה כלפי כולם.

 

בווארדי נולדה בשנת 1843 בכפר אעבלין בגליל, ועל פי האמונה הנוצרית היא קיבלה את ה"סטיגמטה" - הפצעים המדממים שנגרמו לישו בזמן צליבתו. היא הלכה לעולמה בגיל 33 בעיר בית לחם, שם ייסדה את המסדר הכרמליתי שעדיין קיים.

 

ג'טאס נולדה בירושלים בשנת 1847. היא ייסדה בית ספר לבנות, נאבקה באנאלפביתיות בקרב ילדות, והקימה את מנזר האחיות רוזארי (מחרוזת). המנזר חובק כיום עשרות מרכזים ברחבי המזרח התיכון - ממצרים ועד לסוריה - שמפעילים גני ילדים, בתי אבות, מרכזים רפואיים ובתי הארחה.

 

האפיפיור פרנסיסקוס עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
האפיפיור פרנסיסקוס עם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן(צילום: AFP)

שתי הנזירות הוכרו כקדושות לאחר שיוסחו להן נסים. בווארדי, על פי הכנסייה, הצילה את חייו של ילד מאיטליה, יליד 2009, שסבל ממום לב מולד. שמה של ג'טאס נקשר להצלת חייו של אמיל מוניר סאלים אליאס מאזור בית דגן, שהתחשמל בעת עבודתו והיה בתרדמת במשך יומיים. בשני המקרים פנו מאמינים לכנסייה והתפללו לנזירות למען הצלת חייהם של הנזקקים.

 

במיסה בוותיקן השתתף גם שגריר ישראל בוותיקן. גם צרפת, איטליה וירדן שלחו נציגים מטעמן לטקס.

 

הנוצרים מהווים שני אחוזים מאוכלוסיית ישראל ושטחי הרשות הפלסטינית - מקום לידת הנצרות. בעשורים האחרונים חלה ירידה במספרם באזור, בין היתר בשל בריחתם של רבים למדינות אחרות בשל רדיפתם על ידי גורמי איסלאם קיצוניים וחיפושם אחר הזדמנויות מגורים ותעסוקה טובות יותר.

  

בוותיקן הודיעו ביום רביעי על הכרה רשמית במדינה פלסטינית. ההצהרה מעוגנת באמנה שאמנם טרם נחתמה, אך היא מבהירה שהכס הקדוש העביר את היחסים הדיפלומטיים שעד כה קיים מול אש"ף - להנהגה הפלסטינית ברשות. דובר הוותיקן, האב פדריקו לומברדי, ביקש לסלק כל אי הבנה, ואמר לסוכנות הידיעות AP: "כן, זאת הכרה בכך שהמדינה קיימת".

 

בישראל לא אהבו את ההחלטה וגורם במשרד החוץ אמר בתגובה: "ישראל שמעה באכזבה על החלטת הכס הקדוש להסכים על נוסח סופי של הסכם בינם לפלסטינים, הכולל שימוש במונח 'מדינת פלסטין'. מהלך זה לא מקדם את תהליך השלום ומרחיק את ההנהגה הפלסטינית מלשוב למו"מ ישיר ובילטראלי. ישראל תלמד את ההסכם ותשקול את צעדיה בהתאם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קדושות. האחיות מרים בווארדי (מימין) ומרי אלפונסין ג'טאס
מומלצים