שתף קטע נבחר

מי היה מאמין: רוב באירלנד לנישואי גייז

השבוע יצביעו אזרחי המדינה הקתולית, שבעבר נחשבה לאחת השמרניות באירופה, במשאל עם בעד או נגד נישואי גאים. הסקרים חוזים ניצחון למחנה ה"כן", דבר שיהפוך את המדינה לראשונה בעולם לאשר בקלפי נישואים אלה

כבר לא כל כך שמרנים כמו שחושבים: סקרים אחרונים שנערכו בסוף השבוע באירלנד מצביעים על כך שהיא תהפוך למדינה הראשונה בעולם שתאשר נישואים חד-מיניים במשאל עם. ההצבעה במשאל תיערך ביום שישי הקרוב ותוצאותיה יתפרסמו למחרת.

 

שר אירי ראשון יצא מהארון: לא סוד, אני הומו

 

עוד חדשות בעולם :

תמונות השבוע: הנסיך הארי מפהק כמו תינוק

שר הנפט של דאעש או רו"ח? שאלת החיסול

 

בעשורים האחרונים הלך ועלה שיעור התמיכה בנישואים גאים באירלנד, מדינה שנחשבה לאחת השמרניות ביותר באירופה, על רקע דעיכת כוחה של הכנסייה הקתולית בעקבות שורה של פרשות התעללות מינית של כמרים אירים בילדים.

 

(ארכיון) (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(ארכיון)(צילום: רויטרס)
בסקר שערך העיתון "אייריש טיימס" בהשתתפות 1,200 נשאלים עלה כי 58 אחוזים מהם תומכים בנישואים חד-מיניים. 25 אחוזים מתנגדים ו-17 אחוזים אמרו כי עדיין לא החליטו כיצד יצביעו.

 

1 מכל שני אירים תומך בנישואי גאים

שני סקרים נוספים שיתפרסמו היום (יום א') בעיתונים מצביעים גם כן על תמיכה בשיעור של יותר מ-60 אחוזים בנישואי הומוסקסואלים ולסביות,

ובסקר אחר עומד שיעור התמיכה על 53 אחוזים מול שיעור התנגדות של 24 אחוזים.

 

אירלנד הקתולית נחשבה כאמור לאחת המדינות השמרניות באירופה. היא ביטלה את האיסור על גירושין רק בשנת 1995 והחוק המתיר שימוש באמצעי מניעה עורר בה סערה גדולה בעת שהתקבל ב-1979. ההפלות, לעומת זאת, אסורות באירלנד עד היום. עד לשנת 1993, נחשבו באירלנד יחסי מין חד-מיניים לעבירה פלילית, ופעילים למען זכויות הקהילה הגאה פועלים מאז בין היתר לאישור נישואים חד-מיניים במדינה, ואף זכו לתמיכה מחברים במפלגות הגדולות.

 

ראש ממשלת אירלנד אינדה קני זכה לשבחים רבים בשנה שעברה לאחר שהופיע בפאב גאה באירוע של מפלגתו, מפלגת "פינה גייל".

 


זכה לשבחים על תמיכתו בקהילה הגאה. ראש ממשלת אירלנד אינדה קני (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זכה לשבחים על תמיכתו בקהילה הגאה. ראש ממשלת אירלנד אינדה קני(צילום: AFP)

הקמפיין למען אישור נישואים גאים הוביל כמה אישים ידועים באירלנד להודיע באופן פומבי על יציאתם מן הארון, בהם שר הבריאות ליאו ואראדקר ומגיש טלוויזיה בכיר.

 

מתנגדי הנישואים החד-מיניים באירלנד הצליחו בתקופה האחרונה למשוך כמה קולות לצדם לאחר שהזהירו מעלייה באימוצים ובלידות מאם פונדקאית כתוצאה מאישור נישואים אלה. מחנה "כן" לנישואים חד-מיניים דוחה את הטענות האלה.

 

כמה בישופים קתולים באירלנד, ששמרו על פרופיל נמוך במהלך הקמפיין בעד ונגד נישואים חד-מיניים, פרסמו אתמול מכתבים שבהם הזהירו את המאמינים שלהם שההצבעה במשאל העם עלולה לשנות את ההבנה של האנשים לגבי נישואים, משפחה והורות.

 

בשנה שעברה התירה בריטניה בחוק נישואים חד-מיניים, אולם צעד זה לא אושר גם בצפון אירלנד, שבה ראש הממשלה מ"המפלגה היוניוניסטית הדמוקרטית" הביע את התנגדותו לנישואי גאים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים