שתף קטע נבחר

מאמץ משותף לעצור את הכינים: חופפים יחד

אין הורה שלא התנסה בחוויה המפוקפקת של זיהוי כינים בראש של הילדים, ובכל פעם שמנסים לעצור את ההדבקה, הן רק הולכות ומתרבות. לדברי המומחים, הסוד במניעה הוא במאמץ קבוצתי. אז איך אפשר לעשות זאת ומה הקשר לצילום הסלפי?

תחילת עונת הקיץ החמה מסמלת את חזרת הכינים - הטפיל השכיח ביותר בעולם. על פי נתוני משרד הבריאות, כ- 75% מהילדים בישראל יידבקו בכינים לפחות פעם אחת.

 

אין הורה שלא מכיר את התופעה של הידבקות בכינים של הילד בגן או בבית הספר גם כאשר הילד מקבל טיפול אינטנסיבי ויעיל להרחקת הכינמת, הוא עלול לשוב ולהתגרד מיד עם חזרתו לגן או לבית הספר, כאשר יבוא במגע עם ילד אחר שנדבק ולא טופל, כי הוריו עדיין לא מודעים לבעיה.

 

קראו עוד במדור פארם נט

האם הקיץ מסוכן לילדים: איך למנוע ולטפל?

לקראת עונת הבחינות: איך להצליח להתרכז?

טוב לעור ולחילוף חומרים: למה חשוב לשתות מים?

  

איך יודעים שהילדים נדבקו?

פשוט רואים את הכינים מטיילות להן על השיער. סימן נוסף להימצאות הכינים, לפני שהן יוצאות החוצה הוא הביצים הדבוקות לשיער. הביצים, לבנות ואובליות בצורתן, צמודות לשיער ולא ניתן להוריד אותן מהשיער אלא באמצעות מסרק או בתלישה. 

 

הכינים הן בעלות שש רגליים, נטולותי כנפיים ואורכן כ-2 מ"מ. הכינים משתנות בצבען מאפור לחום בהיר והן יכולות לחיות עד כחודש ימים בקרקפת, כאשר הן ניזונות מהדם שהן מוצצות מהקרקפת.

 

כל כינה יכולה להטיל כ-6-8 ביצים ליום. כל ביצה נצמדת היטב לשערה וממנה בוקעת כינה לאחר כ-7 עד 10 ימים.

 

מצטלמות ונדבקות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מצטלמות ונדבקות(צילום: shutterstock)

 

ומה הקשר לצילום הסלפי?

מחקר שנערך בקליפורניה בארה"ב השנה, הצביע על הקשר בין צילומי סלפי לבין קצב הידבקות הולך ועולה של הכינים. ההסבר לדברי החוקרים, הוא הקרבה של הילדים, בעיקר הילדות, באמצעות הראשים כשהם מתכוננים לצילום הסלפי.

 

על פי הממצאים, מאז שתופעת ה"סלפי" התפתחה, מספר הילדים שנדבקו בכינים, אכן עלה באופן משמעותי, כמו גם הגילאים בהם נדבקו הילדים.

 

עוצרים את הכינים יחד

ביום רביעי הבא (24 ביוני) ייערך "זבנג דיי" – יום בו כל ההורים מוזמנים לעשות טיפול כינים יחד כדי למנוע הידבקות של ילדים.

 

ניר מיכלוביץ', רוקח בכיר בסופר-פארם, מסביר את ההיגיון מאחורי היום הזה: "אחת הסיבות המרכזיות להדבקה חוזרת היא היעדר שיתוף של ההורים עם הצוות החינוכי, בין היתר, מתוך תחושת בושה.

 

"אם כולם יהיו מיודעים ברגע שהכינמת מתגלה אצל אחד הילדים, הטיפול בבעיה ברמה הקבוצתית ייפתר מהר יותר".

 

"זבנג דיי" יקרא להורים לשבור את מעגל הקסמים ולהקטין את הסיכון להיבדק בכינים, באמצעות קמפיין  להעלאת המודעות ושיתוף ההורים. "אנו מקווים שפעילות פה לאוזן בשטח וברשתות החברתיות, תעודד את ההורים לנקוט בפעולה", סיכם מיכלוביץ'.

 

לאתר הפייסבוק של האירוע





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך לעצור את הכינים?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים