שתף קטע נבחר

צילום: AP, רויטרס

שגריר הונגריה בישראל הוזעק לבודפשט: "המצב דרמטי, חייבים גדר בגבול"

ד"ר אנדור נאג'י אומר בראיון לאולפן ynet שיש כיום כ-160 אלף פליטים בארצו, ומספרם צפוי לעלות ל-300 אלף עד סוף השנה. ראש הממשלה אורבן: "נראה שאנחנו מיעוט ביבשת שלנו, חייבים להראות עוצמה בהגנה על גבולותינו"

 

שגרירי הונגריה בעולם הוזמנו לבודפשט בבהילות לדיון במשרד החוץ על משבר הפליטים שנכנסו למדינה בדרכם לאוסטריה וגרמניה. השגריר בישראל, ד"ר אנדור נאג'י, אמר ל-ynet שיש כיום בהונגריה כ-160 אלף פליטים ועד סוף השנה יגיע מספרם ל-300 אלף, ולכן ממשלת הונגריה החליטה לבנות גדר באורך 175 ק"מ בגבולה המזרחי עם סרביה. היום (ו') המשיך ראש הממשלה ההונגרי באזהרות מפני המשך גל ההגירה וטען כי "פתאום נראה שאנחנו מיעוט ביבשת שלנו".

 

משבר הפליטים - עוד כותרות:

אב הפעוט שהסעיר את העולם מתאבל: "החליק לי מהידיים"

שוב על הרציף‏ / שמעון שיפר בבודפשט

שטרן לנתניהו: קלוט פליטים סוריים, כמו בגין

 

ראש הממשלה ויקטור אורבן הזהיר בדברים שאמר לרדיו הממלתי במדינה: "המציאות היא שאירופה מאוימת על ידי שטף מאסיבי של אנשים. עשרות מיליונים יכולים לבוא לאירופה". הוא קרא למנהיגי האיחוד "להראות עוצמה בהגנה על גבולותינו".

שוטרים מתעמתים עם פליטים בהונגריה (צילום: AP) (צילום: AP)
שוטרים מתעמתים עם פליטים בהונגריה(צילום: AP)

 

בראיון עם השגריר, הוא נשאל לגבי המצב בבירה ההונגרית ותיאר אותו כ"דרמטי". לדברי נאג'י, "יש בעיה מאוד רצינית. הרבה מאוד פליטים נכנסו להונגריה ורוצים להמשיך לגרמניה אך אינם יכולים, כי אין להם את הניירת המתאימה, אין להם מעמד של פליט. הונגריה צריכה לשמור על כללי האיחוד האירופי ולרשום את מי שהגיע בצורה לא חוקית. נוכל לתת להם להמשיך לגרמניה או לאוסטריה רק אם יש להם מעמד של פליט, וזה לוקח זמן. לא כולם יקבלו. אם מישהו מגיע לאיחוד בצורה לא חוקית, הוא לא יכול לנסוע בחופשיות כמו אזרחי האיחוד. אנחנו שומרים על החוקים,

אין לנו ברירה אחרת כל זמן שאין להם את הניירת הנדרשת".

 

מה יכולה הממשלה לעשות עם הפליטים שנמצאים בבודפשט?

"יש בעיה לטווח קצר, וצריך לדאוג להם למזון ולשתייה. הרבה מהם ישנים ליד תחנת הרכבת קלטי, חלקם באוהלים, חלקם לא. צריך לעזור להם גם בזה. במקביל, צריך לטפל בסטטוס שלהם בשמונת הימים הקרובים, ונוכל לשחרר רק את אלה שיהיה להם מעמד של פליטים. הסורים כנראה יקבלו, כי הם מגיעים ממקום שבו יש מלחמה".

 

יש בין הפליטים גם מחבלים וג'יהאדיסטים?

"את זה אפשר רק לשער, אי אפשר להוכיח. מבריחים מביאים את המסכנים האלה לאירופה, מטעים אותם לגבי מה מצפה להם, ואנחנו לא יכולים לבדוק מי הם, מי שלח אותם וכיצד תכננו את דרכם. יש כיום 160 אלף מהגרים בהונגריה, ואנחנו מעריכים שעד סוף השנה יהיו כ-300 אלף איש שרוצים להגיע להונגריה. לא תהיה לנו ברירה אלא לבנות גדר בין סרביה להונגריה. מדובר בגבול של 175 קילומטר. אנחנו מנסים להגן על הגבול הזה, אבל לא לסגור אותו. רוב האנשים שהגיעו עשו זאת בצורה בלתי חוקית, במקום שבו אין גדר. כבר בנו באיחוד האירופי גבולות כאלה במדינות נוספות".

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

אחרי הראיון עם השגריר אמר גורם ישראלי לסוכנות הידיעות רויטרס כי הונגריה ובולגריה התעניינו באפשרות להקים גדרות הפרדה כפי שהקימה ישראל בגבול הדרום.

 

לפי הגורם, המדינות כבר ערכו בדיקות ראשוניות לגבי האפשרות של רכישת הטכנולוגיה להקמת הגדר. בהונגריה ובבולגריה סירבו להגיב לדיווח.

 

אמש נרשם עוד יום של אלימות בתחנת רכבת מחוץ לבודפשט לאחר שכוחות משטרת הונגריה עצרו את הרכבת הראשונה שהגיעה מבודפשט ועשתה את דרכה לעיר שופרון הסמוכה לגבול עם אוסטריה. עם עצירת הרכבת הורו השוטרים למהגרים הרבים, רובם מסוריה, לרדת מהרכבת בעיר ביצ'קה, שבה שוכן מרכז קליטה למהגרים. המשטרה המקומית סגרה את התחנה, הוציאה ממנה את העיתונאים והכריזה עליה כ"אזור מבצעי".

 

במקביל לאירועים האחרונים, צרפת וגרמניה הודיעו כי יכינו הצעה משותפת בניסיון לפתור את משבר המהגרים ולהחליט אילו מדינות יקבלו אותם וכיצד תתבצע החלוקה בכל אירופה.

 

"האיחוד האירופי צריך לנקוט החלטה משמעותית בהתאם לערכיה", נאמר מטעם ארמון האליזה לאחר שהנשיא פרנסואה הולנד שוחח עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל. "האנשים האלה, גברים, נשים וילדים, בורחים ממלחמה ומרדיפה. הם צריכים הגנה בינלאומית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שגריר הונגריה, ד"ר אנדור נאג'י
מומלצים