שתף קטע נבחר

"זרם המהגרים מאיים על אירופה הנוצרית"

הסתיים עוצר הרכבות בהונגריה. אלפים הסתערו על הרכבות בבודפשט - אך למערב אירופה הן לא מגיעות. ראש ממשלת הונגריה: "רוב הפליטים מוסלמים ולא נוצרים. זרם המהגרים מאיים לערער את השורשים הנוצריים של היבשת"

אחרי יומיים של המתנה מחוץ לתחנת הרכבת, זיק של תקווה למהגרים: תחנת הרכבת בבודפשט, בירת הונגריה, נפתחה היום (יום ה') בסביבות השעה 9:10 אחרי יומיים שבהם הייתה סגורה, אך הרכבות עדיין לא עוזבות את הרציפים לכיוון מערב אירופה. בימים האחרונים הוקמה מעין עיר אוהלים מחוץ לתחנה, ואלפי פליטים - ובהם ילדים רבים - העבירו את הלילה תחת כיפת השמיים. בעקבות עזיבת השוטרים את שערי תחנת הרכבת "קלטי", החל זרם עצום של פליטים למקום. הנהלת התחנה מסרה כי נטישת השוטרים את עמדותיהם נבעה "מסיבות ביטחוניות". 

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן נפגש בבריסל עם מנהיגי האיחוד האירופי כדי לדון במשבר המהגרים החריף שגרם בימים האחרונים למחלוקת קשה בין החברות בגוש המדינות בנוגע למדיניות הטיפול הנכונה במהגרים. ראש הממשלה ההונגרי אמר כי המהגרים הם "בעיה גרמנית" ושאף אחד מהם לא רוצה להישאר בהונגריה, אלא רוצה ללכת לגרמניה.

 

 

לדבריו, ההונגרים והאירופאים "מלאים חששות" משום שהמנהיגים לא מסוגלים לשלוט במשבר המהגרים. הוא הוסיף שהוא רוצה שהאיחוד האירופי יעניק לו תמיכה בפעולות שמשמעותן יישום תקנות גוש המדינות.

 

הרשויות בהונגריה השביתו שלשום את תנועת הרכבות בבודפשט בניסיון למנוע יציאתם של מהגרים מהמדינה לאוסטריה ולגרמניה. מחוקק במפלגת השלטון ההונגרית, גרגורי גולייאס, אמר כי הקשחת חוקי ההגירה בשילוב של גדר ההפרדה שנבנית בימים אלה בגבול המדינה עם סרביה עשויות לפתור את בעיית ההגירה ואף להביא ל"אפס" את מספר חציות הגבול הבלתי חוקיות עד אמצע ספטמבר. הגדר שמוקמת תשתרע על פני 175 קילומטרים.

 

במאמר שכתב לעיתון הגרמני "פרנקפורטר אלגמיינה צייטונג" טען אורבן שהזרם העצום של המהגרים מאיים לערער את היסודות הנוצריים של היבשת האירופית, ושממשלות היבשת חייבות לפקח על הגבולות שלהן לפני שיחליטו כמה מבקשי מקלט יקלטו לשטחיהן.

 

ר"מ הונגריה מודאג: "רוב הפליטים מוסלמים ולא נוצרים"

"העמים (באירופה) רוצים שאנחנו נשלוט במצב ונגן על הגבולות שלנו", כתב ראש הממשלה ההונגרי. "רק כשנגן על הגבולות שלנו אפשר לשאול שאלות על מספר האנשים שאפשר להכניס פנימה או אם צריך לקבוע מכסות".

 

אורבן כתב שארצו "מוצפת" בפליטים, והוסיף שרובם אינם נוצרים אלא מוסלמים. "זו שאלה חשובה משום שלאירופה ולתרבות האירופית יש שורשים נוצריים. או שזה לא מדאיג בפני עצמו שהתרבות הנוצרית של אירופה כבר לא נמצאת בעמדה שבה היא יכולה לשמור על הערכים הנוצריים של אירופה?".

 

המהגרים איימו אתמול לצעוד 170 קילומטרים מבודפשט לגבול האוסטרי אם המשטרה המקומית לא תתיר להם לעלות על הרכבות ליעדים המועדפים עליהם - אוסטריה וגרמניה.

 

במשך חודשים רבים התירה הונגריה לרוב המהגרים שנרשמו אצלה עם כניסתם למדינה להמשיך מערבה, אולם כעת היא מונעת מהם להתקדם במסעם לחיים טובים יותר וטוענת שהאיחוד האירופי מגבה את צעדיה.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בימים האחרונים הוקמה עיר אוהלים מחוץ לתחנת הרכבת. בודפשט (צילום: סוכנות גטי) (צילום: סוכנות גטי)
בימים האחרונים הוקמה עיר אוהלים מחוץ לתחנת הרכבת. בודפשט(צילום: סוכנות גטי)

 (צילום: סוכנות גטי) (צילום: סוכנות גטי)
(צילום: סוכנות גטי)

הרשויות בהונגריה הטילו עוצר על רכבות לגרמניה ולאוסטריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הרשויות בהונגריה הטילו עוצר על רכבות לגרמניה ולאוסטריה(צילום: AFP)

"אם בעבר ראינו 200-100 פליטים ביום, אז עכשיו אנחנו רואים 2,000-1,000 מדי יום, אבל הם לא רוצים להישאר כאן. הם רוצים להגיע לגרמניה או לשבדיה", סיפר ל-ynet אדם טפר, תושב העיר סגד שבהונגריה הסמוכה לגבול עם סרביה. הוא הוסיף שהוא וחבריו "עצובים בשביל המהגרים. אנחנו יודעים שהם לא באו להשתכן כאן, לכן אנחנו מגלים סובלנות. אבל בטוח שיש הונגרים שלא אוהבים שהם עוברים כאן".

 

בלי אפוד הצלה: איילן הקטן, אחיו ואמם נסחפו אל מותם בדרך לחיים חדשים באירופה

 

בימים אלה מתמודדת אירופה עם משבר המהגרים החמור ביותר בשטחה מאז מלחמת העולם השנייה, משבר שכבר גבה את חייהם של אלפי בני אדם שברחו מארצותיהם העניות והמדממות בתקווה לפתוח בחיים חדשים ביבשת האירופית. "הארגון הבינלאומי להגירה" מעריך כי יותר מ-300 אלף אנשים חצו מתחילת השנה את הים התיכון בסירות ובספינות והגיעו לדרום אירופה. מספר המהגרים בחודש יולי לבד הגיע למספר שיא של 107,500 איש. גרמניה מצפה ל-800 אלף מהגרים עד סוף השנה - פי ארבעה מבשנה שעברה.

 

 (צילום: getty images) (צילום: getty images)
(צילום: getty images)

על פי רוב, נתיב ההגירה של מבקשי המקלט המזרח תיכוניים - המגיעים בעיקר מאזורי הלחימה בסוריה ועיראק - מתחיל בטורקיה. משם הם ממשיכים לאיי יוון ומהם למקדוניה ולסרביה ואז להונגריה. ממנה הם מנסים לעבור בכל דרך אפשרית לאוסטריה ולארץ המובטחת גרמניה.

הונגריה פרסה לאחרונה גדר תיל משולשת לאורך כל גבולה עם סרביה, אולם התברר כי הגדר הזו אינה יעילה. לכן החלו השלטונות בבודפשט לבנות גדר מסיבית יותר.

 

בחלק מהמקרים ניסיונות ההברחה הסתיימו באסון. לפני כשבועיים נמצאו גופות של 71 פליטים, בהם תינוקת, בתוך משאית קירור באוסטריה, ומאות גופות של מהגרים נשטפו לחופי לוב לאחר שסירה עמוסה יתר על המידה טבעה בדרכה לאירופה.

 

גלעד מורג השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סוכנות גטי
ההמתנה בבודפשט
צילום: סוכנות גטי
מומלצים