שתף קטע נבחר

אני רוצה זוגיות אך מתקשה לוותר על הריגוש

ניר חושש שאם יתמסר לקשר, הריגוש ייעלם והאדרנלין שברווקות ייכנע לשגרת הזוגיות האפרורית. אבל החיים אינם שחור ולבן ויש דרך אחרת. אימון אישי

"מה לא בסדר איתי?", הוא שואל והרגל שלו לא מפסיקה לזוז בעצבנות. "ממש טוב לי עם טלי, אנחנו כבר שלושה חודשים ביחד וזה זורם מעולה, אבל המחשבה שזהו, שהיא האחרונה שלי, מפחידה אותי נורא". ניר ממשיך ונותן תוכן ותוקף לפחד שהוא מרגיש: "הרעיון שאין יותר את הגישוש, הריגוש והסקס הראשון פשוט מטיל עליי אימה. כי עם כל הרצון שלי לזוגיות ומשפחה, יש רגעים שפשוט בא לי לברוח".

 

עוד בנושא:

בתול בן 33: יש לי עוד סיכוי לזוגיות?

איך משפיע המצב הביטחוני על חיי האהבה שלכם?

10 דברים שלמדתי כרווקה בת 30

 

ניר כבר בן 34. הוא בחור מוצלח, נראה טוב ואחד שבנות לא היו אף פעם אתגר בלתי מושג בשבילו. אבל הקושי של ניר אחר. הוא תמיד ראה בעיני רוחו שעון חול דמיוני שמתהפך על השולחן לצד המיטה מיד אחרי הסקס הראשון. שעון חול שמסמל את שקיעתה של הזריחה. הוא רגיל לזה כבר שנים, אך באותה נשימה וככל שהשנים עוברות, הוא מבין גם עד כמה ההרגל שבריגוש והפלרטוט הופך להיות המלכוד 22 שלו.

 

נחמד לי איתה, אבל בא לי גם להכיר אחרות (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
נחמד לי איתה, אבל בא לי גם להכיר אחרות(צילום: Shutterstock)

 

 

כי הרבה לפני שניר הבין שהוא רוצה זוגיות ומשפחה, הוא רצה ליהנות, לאהוב ולהתרגש. כמוהו בעצם רובנו. מסלול הגיבוש הרגשי והמיני עד החתונה עובר בימינו דרך לא מעט אפיזודות זוגיות ו'מיטתיות', וכמו כל דבר, גם זה הופך להרגל. הצורך לחוות את האקשן והכיבוש של ההתחלה, הצורך לקבל מהסביבה אישורים להיותנו "מסוגלים" ו"שווים", משותף לשני המינים ועשוי להוות חרב פיפיות, בייחוד כשרמת הריגוש הראשוני הופכת את צבעיה לפחות חדים ומסעירים, ובואו נודה בזה: זה רק עניין של זמן עד שזה יקרה.

 

בתהליך העבודה עם ניר, הוא הבין טוב יותר את שני חלקיו של הקונפליקט המצוי בו. החלק שמייחל לזוגיות טובה שתרקום עור וגידים ותהפוך בעתיד גם למשפחה, והחלק ששואב אתגר וסיפוק מההיכרויות החדשות. לכל חלק כזה יש צרכים, ואצל ניר זה בא לידי ביטוי בחוסר יכולת להישאר יותר מכמה חודשים בודדים בתוך קשר.

 

כשהתחלנו להתיר את הקונפליקט, ניר גילה עד כמה החלק הפלרטטני שבו זקוק לאישורים ובעצם מונע על מנת לקבל עוד ועוד חיזוקים לאגו. ההבנה הזאת הייתה חשובה כדי שניר יוכל להפסיק את מעגל הקסמים ולפעול מתוך בחירה אמיתית. איך מגיעים להבנה הזאת?

 

1. מבינים מה הריגוש נותן לנו

כדי שנצליח לשחרר משהו, חשוב להבין למה הוא מפעיל אותנו, מה הוא נותן לנו שחשוב כל כך. אצל ניר זה חיזק את הביטחון האישי, את תחושת החופש והחיות וכנראה שגם אצל רבים אחרים.

 

2. מחדדים למה כן זוגיות

לרובינו יש קונספט קבוע על 'מה זאת זוגיות'. הקונספט הזה לא בהכרח חיובי ויש בו רבדים שונים של פחד - פחד מלהיפגע, פחד מכישלון, פחד מהתחייבות ואינטימיות, ועוד שלל מעצורים שאנחנו לא בהכרח ערים להם. על כן, חשוב לחדד ולדייק לעצמנו למה להגיד "כן" לזוגיות משמעותית ורגשית. כי כשניר הבין למה זה כל כך חשוב לו, הוא היה מוכן לעבור לשלב הבא עם טלי.

 

 

מי קבע שאי אפשר להמשיך ולהתרגש גם בתוך קשר זוגי? (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
מי קבע שאי אפשר להמשיך ולהתרגש גם בתוך קשר זוגי?(צילום: Shutterstock)

 

3. להתרכז בכאן ועכשיו

אחד הדברים שעוזרים להתמודד עם העתיד שטומן בחובו וויתורים לא מעטים, הוא פשוט להפסיק לחשוב מה יהיה עוד חמש שנים מהיום. איך כבר לא תוכלו להתחדש בפרטנר או פרטנרית חדשה, ואיך תמצאו את עצמכם כבולים ומשועממים. החיים דינאמים, וגם זוגיות היא דבר דינאמי שמשתנה בדיוק כמו הצרכים שלנו בחלוף הזמן. ובסופו של יום, מחשבה על מה יהיה היא רק אליבי מעולה ללמה לא לגרום לזה להצליח עכשיו.

 

 

 

הכותבת מאמנת אישית בנקודתיים - תהליכי זוגיות 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: Shutterstock
לא יודע אם אני מסוגל לוותר על זה בכלל
קרדיט: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים