שתף קטע נבחר

"אולי תאט?": מריבות נסיעה שכל זוג מכיר

סקר מצא כי 71% מכלל הזוגות יריבו במהלך הנסיעה. מעבר לעובדה שריבים באוטו גורמים לחוסר ריכוז של הנהג ועלולים להוביל לתאונות, אותנו מעניין על מה בכלל הם יריבו?

יום שבת, 12 בצהריים. בעוד חצי שעה אתם אמורים להיפגש עם המשפחה הדייקנית מידי שלך ואין מצב שתגיעו לשם בזמן. למעשה, עדיין לא יצאתם מהבית כי הוא עוד מתלבט אם ללבוש את החולצה השחורה או את החולצה הכחולה-אפורה שלו, ולמרות ששתיהן די דומות זו לזו, הוא לא מראה סימנים של החלטיות. את מתחילה להתעצבן. אבא שלך כבר מסמס לך שהוא ואמא עוד כמה דקות שם, וגם אחיך החנפן מנצל את קבוצת הווטאסאפ המשפחתית כדי לאותת לכולם שגם הוא והילדים אוטוטו מגיעים.

 

סף העצבים שלך עולה להילוך רביעי, ואת לא מתאפקת. "פשוט תבחר חולצה ובוא נזוז כבר!", את נוזפת ותוהה מתי זה קרה שהפכת לאמא שלך. גם הוא לא מראה סימנים של איפוק: "תגידי תודה שאני בא איתך. אני לא חייב להצטרף אליכם למסעדה הגרועה הזאת", הוא מפטיר בלגלוג.

 

את מוצאת עצמך במרחק יריקה מלאבד את זה לגמרי, אבל נושכת את השפה ומכריחה את עצמך לשתוק. 5 דקות ושש חולצות מאוחר יותר והוא סוף סוף מוכן. "זזנו?", הוא אומר ואת ממהרת לצאת לפני שהדיווה שהוא בעלך עוד יחליט שהוא מתחרט.

 

עכשיו אתם במכונית. השעה כבר 12:35. מיותר לציין שאתם מאחרים ויש עוד לפחות חצי שעה של נסיעה עד שתגיעו ליעד. סקר שערכה יצרנית הרכב הספרדית סיאט, מצא כי במהלך נסיעה ממוצעת, יעברו כ-22 דקות עד שהזוג שבמכונית יתחיל לריב. לכם זה לוקח פחות. הרי כל הבוקר רבתם, אז ברור שתמשיכו את הריב גם בנסיעה עצמה. ואתם לא לבד.

 

לפי אותו סקר ממש, כ-71% מהזוגות יריבו במהלך הנסיעה. מעבר לעובדה שריבים באוטו גורמים לחוסר ריכוז של הנהג ועלולים להוביל לתאונות, אותנו מעניין על מה בכלל הם יריבו?

 

אבל אנחנו לא מאחרים, למה את שוב כועסת? (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
אבל אנחנו לא מאחרים, למה את שוב כועסת?(צילום: Shutterstock)

 

1. אתה נוסע מהר מידי

אפליקציות הניווט לא רק שינו את חיינו ועזרו לכל מי שחוש כיוון אינו נכלל ברשימות הכישורים שלו. הן גם חסכו לנו את אחד הריבים הנפוצים ביותר של זוגות במהלך הנסיעה – הריב על הדרך עצמה. הודות ל-WAZE, זוגות כבר לא חוששים שמא ילכו לאיבוד בדרכים, אבל כן רבים על המהירות שתביא אותם עד היעד הנכסף. "אתה שוב נוסע מהר מידי" ו-"את נוהגת כמו מטורפת, תאטי קצת" – הם רק חלק מהמשפטים שהפכו זה מכבר לחוויית הנסיעה של זוגות רבים, וחבל.

 

הפתרון? במקום לכעוס ולגרום לצד השני להתגונן במקרה הטוב ולאבד שליטה מרוב עצבים במקרה הרע – מומחים מייעצים שפשוט תדברו על עצמכם, או יותר מדויק: תבחרו בטקטיקת עוררות הרחמים. "אני לא מרגישה טוב ונראה לי שאני עומדת להקיא" – הוא משפט מעולה במקרה הזה. הרי אף אחד לא ירצה שתקיאי לו על המושבים החדשים או שתמלאי לו את הרכב בריח המפוקפק, ואין מצב שהוא לא הולך להאט את הנהיגה כדי להימנע מכך.

 

 

 

2. למה אין חנייה בעיר הזאת?!

תושבי תל אביב שמחזיקים ברכב מכירים את הבעיה הזאת היטב: אתם מגיעים הביתה תשושים ורעבים אחרי עוד יום עבודה מעייף, ואין חנייה באופק. אתם מסתובבים סביב עצמכם חסרי אונים ומתפללים לאלוהי החנייה שיעשו אתכם מעט חסד. קצת כחול-לבן, רק קצת כחול-לבן, אתם מתחננים, וכלום.

 

"מאמי, תראה מימין! אולי תצליח להיכנס?", את תציעי והוא רק יתרגז עוד יותר. "נראה לך שאני נכנס לשם?! בחיים לא!". "מאמי, אולי תנסי את רחוב פיירברג? תמיד יש שם חנייה!", הוא יבקש בתחינה. "השתגעת?! זה רחוק! אני רוצה לחנות ליד הבית!". אין ספק שחיפושי חנייה הם דבר מייאש, וקשה שלא למצוא זוג שמסוגל לשמור על קור רוח בקלחת העצבים הרותחת הזאת.

 

הפתרון? מתרכזים במציאת חנייה ביחד – בלי האשמות ובלי כעסים. הסתכלו על מלאכת החיפוש כעל משימת צייד זוגית, כשהחנייה היא הטרף וכל שעליכם לעשות הוא לפקוח עיניים, להסתער ולצוד.

 

3. זהירות מהמרווח

"אני יודע לנהוג! את לא צריכה ללמד אותי לנהוג!!!", הוא יצווח וייראה לך כמו תרנגול הודו כועס ואדום. חצי דקה קודם לכן לא התאפקת והערת לו שהוא לא שומר מספיק מרחק מהרכב שלפניו, רק שבמקום להקשיב לך ולהאט, הוא איבד את זה לגמרי. עכשיו הוא נוהג מהיר ועצבני. את מפוחדת, והסיכוי לתאונה גדול מתמיד.

 

הפתרון? במקום להעיר, קודם כל תבהירו לנהג או לנהגת שאתם סומכים עליהם. באמת סומכים. אבל באותה נשימה תזכירו להם שאתם גם מפחדים כשאתם על הכביש, ושתשמחו אם הנהיגה שלו או שלה תיקח את הפחד שלכם בחשבון.

 

מאמי, כבר הגענו? אני פוחדת להסתכל (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
מאמי, כבר הגענו? אני פוחדת להסתכל(צילום: Shutterstock)

 

4. רדיו חזק אוהבת?

הגענו למריבה פופולרית לא פחות: המריבה על הרדיו. רק שכאן המצב די פתוח למבחר אפשרויות, בהתאם לזוג שברכב. יש זוגות שרבים על סוג התוכן שמשודר, למשל: "אולי די עם הכדורגל הזה! אם הייתי רוצה לשמוע את הצרחות האלה הייתי מצטרפת אליך למשחק"; על פוליטיקה: "המצב בישראל מתיש אותי. אולי תסגור כבר את הרדיו הנוראי הזה?!"; ועל ההעדפה המוזיקלית של הנהג :"מאמי, אני מת פה. אפשר לשמוע משהו אחר שהוא לא החדש של אדל?!".

 

הפתרון? בייחוד בנסיעות ארוכות, בחרו מראש את סוג המוזיקה או התוכן שיתנגן לכם במהלך הנסיעה, שיהיה מקובל ואהוב על שניכם. ככה פשוט, ככה מונע עצבים מיותרים. חוץ מזה, מהצד הבטיחותי של הדברים, פתרון זה גם מונע מצב שבו הנהג כל הזמן יתעסק עם הכפתור של הרדיו במקום בהגה.

 

5. אתה רוצה להקפיא אותי למוות?!

סוג המריבות האחרון מאפיין את אחד ההבדלים המהותיים ביותר בין גברים לנשים, שכל מי שעובדת במשרד למשל, מכירה על עורה המבורווז. אני מדברת על המריבה האכזרית והגדולה מכולן: המריבה על המזגן. היא תמיד תתרחש כשהוא יתלונן על החום ויפעיל את המזגן על 15 מעלות. את תבכי שקר לך, תבקשי לכבות והוא יסרב.

 

במשרד את בדרך כלל תיקחי יוזמה, תתגנבי בנון שלנטיות לעמדת המתג ותכבי את המזגן בעצמך, תוך כדי שאת מחזיקה אצבעות שהגברים שבחדר לא ישימו לב, או לפחות שעד שהם יקלטו את זה, את תספיקי להפשיר מעט את הקרחונים שהחלו לכסות את בגדייך. אבל מה עושים כשזה קורה בזמן הנסיעה?

  

הפתרון? כאן אין מנוס אלא להתפשר. להחליט שמקררים מעט את הרכב ואחר כך מכבים. טיפין טיפין, קצת הוא, קצת את. בלי להתעצבן ובלי לכפות טמפרטורה בלתי נעימה על האחר. ויש לי הרגשה שאם תעמדו במבחן הפשרה הזה, הזוגיות שלכם כבר ניצחה את הסטטיסטיקה.

 

והינה זוג שהפך את מריבות הנסיעה לסדרה: 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
אני לא עומדת בזה! אתה עושה לי התקפי לב!
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים