שתף קטע נבחר

בהתנחלויות מתנערים מהחשודים: "נלחמים על תדמית היישוב"

פרסום דבר מעצרם של החשודים ברצח משפחת דוואבשה לא הפתיע את המתנחלים שחוששים מכתם שידבק בהם. "נספוג מכה אבל נתרומם", אמר מנכ"ל מועצת יש"ע. "היום אנחנו יותר לגיטימיים מאשר בתקופה שאחרי רצח רבין". וינשטיין וניצן אישרו לשב"כ למנוע מהעצורים מפגש עם עורכי דין

זה היה באוויר במשך ימים, ואתמול (יום ה') המידע הותר לפרסום: גורמי הביטחון עצרו צעירים יהודים בחשד לרצח משפחת דוואבשה בכפר דומא בחודש יולי. מנהיגי המתנחלים והתושבים מתנערים מהחשודים במטרה למנוע מהם להכתים ציבור שלם. "אין ספק שבימים הקרובים תנועת ההתיישבות תספוג מכה", אמר מנכ"ל מועצת יש"ע אבי רואה, "אבל המכה היא בטח לא אנושה, אנחנו נתרומם".

 

רואה הוסיף ואמר: "אנחנו לא אותה תנועה מרצח רבין שהדביקו לנו תדמית שהיה לנו קשה לצאת ממנה. היום אנחנו יותר לגיטימיים, משפיעים ונמצאים בחלקים חשובים בתוך החברה הישראלית".

 

בהודעה שפרסמה מועצת יש"ע נכתב כי היא מברכת על ההתקדמות בחקירת הפרשה הקשה של רצח בני משפחת דוואבשה וכי המעשים שבוצעו פוגעים בערכי מדינת ישראל ובהתיישבות.

אחד מהחשודים ()
אחד מהחשודים

חשוד נוסף ()
חשוד נוסף
 

המתנחלים עצמם מעדיפים בעיקר לשתוק. חלק מהתושבים שאיתם רצינו לדבר העדיפו לשתוק כדי לא לייחס לעצמם מעורבות בסיפור שכזה. "אנחנו נלחמים על תדמית היישוב שיכולה להיהרס ברגע אחד", אמר דובר של אחד היישובים ביהודה ושומרון, "לכן חשוב לנו להימנע משייכות כזו או אחרת". חלק מהמתנחלים טוענים כי הנערים פוגעים באופן אנוש בלגיטימיות של ההתיישבות וביכולת להתרחב.

אבי רואה (צילום: בן קלמר) (צילום: בן קלמר)
אבי רואה(צילום: בן קלמר)
 

"אם מדובר ביהודים אנחנו מוקיעים זאת באופן גורף", אמר הרב אליקים לבנון, מבכירי הרבנים בציונות הדתית. "קודם כל בגלל שזה נוגד את ההלכה היהודית, מנוגד כמובן לשלטון החוק הישראלי ופוגע באופן קשה בתנועת ההתיישבות. אנחנו יודעים שאם יתברר שיהודים עשו זאת כל האצבעות יופנו אלינו והדבר עלול לגרום לנסיגה בהתיישבות במקום בהרחבתה".

 

בנוגע לחשודים עצמם, הרב לבנון הסביר כי לא תמיד יש עם מי לדבר. "מאוד קשה לדבר עם הנערים הללו", אמר, "קשה להגיע אליהם, אבל ברור שהם צריכים חיבוק חם ומשפחתי כדי לחנך אותם בצורה אחרת. חשוב להבין שאנחנו מנסים לחנך כחלק מתיקונים שאנחנו עושים".

הרב אליקים לבנון (צילום: גור דותן) (צילום: גור דותן)
הרב אליקים לבנון(צילום: גור דותן)
 

בתוך כך, היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין ופרקליט המדינה שי ניצן אישרו לשב"כ למנוע מפגש בין עורכי הדין של העצורים כאחת משיטות החקירה המותרות על פי חוק. הפרקליטות ליוותה את חקירת הפרשה החל משלביה הראשונים ועד היום, ובמסגרת זו אף התקיימו ישיבות אצל היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה. כל הצעדים שננקטו, לרבות המעצרים והחלטות על מניעת פגישה עם עורכי דין, התקבלו כחוק וכולם כפופים לביקורת משפטית.

ריהאם, עלי וסעד דוואבשה שנרצחו בפיגוע (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ריהאם, עלי וסעד דוואבשה שנרצחו בפיגוע(צילום: EPA)

במקביל, עדת ראייה למעצר של אחד החשודים סיפרה כי "הוא יצא מרכב ואז הגיעו אליו שני אנשים. אחד מהם הכניס לו אגרוף בבטן והשני התנפל עליו, ואז הגיעו עוד הרבה אנשים להכות אותו באגרופים, להפיל אותו ולגרור אותו לניידת. אפילו לקחו לי טלפון שהוצאתי כדי לצלם".

 

 

 

עורכי הדין של החשודים ערכו מסיבת עיתונאים ברמת גן, שבה הביעו מורת רוח מהתנהלות הרשויות. עו"ד עדי קידר אמר: "אנחנו שותפים לדעה שבמהלך השבוע האחרון ההתנהלות של גורמי הביטחון ובתי המשפט הייתה אחת מהקשות ביותר שהיו. מדובר בהפרת זכויות אדם, השבוע עברו כל קו אדום, בוצעו הליכים שלא בוצעו מעולם בישראל".

 

עו"ד חי הבר אמר: "צריך לזכור שכתבי אישום לא נראים באופק. נעשתה כאן חקירה אלימה מבלי שניתן לבני המשפחות לראות אותם אנחנו מקבלים אינדיקציות לשעות חקירה מרובות, אי הענקת טיפול רפואי, ומתן אוכל לא בצורה סדירה. אנחנו באמת לא נתקלנו מעולם בכזו התנהלות".

 


פורסם לראשונה 03/12/2015 23:23

 

בהכנת הידיעה השתתפה טובה צימוקי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות"
מתנחלים, אילוסטרציה
צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות"
מומלצים