שתף קטע נבחר

הותר לפרסום: נעצרו יהודים בחשד לרצח משפחת דוואבשה

ימים לאחר שדווח על התפתחות משמעותית בחקירת טרור יהודי, התירו שב"כ והמשטרה לפרסם כי נעצרו צעירים החשודים במעשי טרור יהודי, בהם הצתת בית משפחת דוואבשה בדומא, שבו נרצחו זוג הורים ובנם התינוק. הסב חוסיין דוואבשה: "את המשפחה שלי זה לא יחזיר"

 

 (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
(צילום: מוחמד שינאווי)

עכשיו כולם יודעים: במשך ימים סערה המדינה לאחר הפרסומים על התפתחות דרמטית באחת מפרשות הטרור היהודי. היום (ה') לאחר כל השמועות התיר השב"כ לפרסם כי מדובר בחקירת רצח משפחת דוואבשה ושנעצרו חשודים בפרשה.

 

לפי ההודעה, גורמי הביטחון עצרו צעירים חשודים בהשתייכות להתארגנות טרור יהודית ובביצוע פיגועי טרור. במסגרת החקירות נבדק חשד למעורבות אותם צעירים בפיגוע ההצתה שבו נרצחו בני הזוג סעד וריאהם דוואבשה ובנם התינוק עלי. זהות העצורים עדיין נמצאת תחת צו איסור פרסום.

 

חוסיין דוואבשה, אביה של ריאם, אמר בתגובה: "אנחנו שמחים לדעת שמערכת הביטחון שמה את ידיה על הרוצחים של הבת שלי, החתן שלי והנכד שלי אחרי ארבעה חודשים. אנחנו מקווים שיענישו אותם בצורה הכי חמורה שיש. את המשפחה שלי זה לא יחזיר לי אבל אני רוצה שאותם רוצחים יסתכלו בעיניים של אחמד הקטן ויראו מה הם עשו לו, איך הם הרגו את המשפחה שלו".

 

במערכת הביטחון מעריכים כי מעצר החשודים לא יוביל בהכרח לסיום החקירה או להגשת כתבי אישום בימים הקרובים. חקירת מעורבות החשודים היא בראשיתה. ניסיון עבר מלמד שיהודים שנעצרו בחשד לפעילות טרור הקפידו לשמור על שתיקה ומנעו פיצוח של פרשיות דומות בעבר.

 


 

 

הרצח אירע בלילה שבין 30 ל-31 ביולי. אלמונים הגיעו באישון לילה לבית משפחת דוואבשה בכפר דומא והשליכו לתוכו בקבוק תבערה שהתלקח. בשריפה נספה התינוק עלי דוואבשה ובהמשך מתו הוריו סעד וריהאם.

 

סנגור: "המדינה משדרת פאניקה"

עו"ד דוד הלוי, המייצג את החשודים: "למעשה אנחנו מתרשמים שהמדינה עושה מאמץ בכל דרך אפשרית על מנת לסכל את המפגש שלנו כעורכי דין עם הלקוח שלנו. הגשנו ערר על מניעת המפגש כבר לפני יומיים. נמנעות זכויות שמגיעות ללקוח שלנו על פי החוק. וזה דבר חמור. המדינה במצב הזה משדרת פאניקה. היא הציעה כל מיני הצעות על התפתחויות בתקשורת ועכשיו היא כנראה מנסה לעמוד ברף הציפיות שהיא יצרה".

 

עו"ד איתמר בן גביר, המייצג את אחד החשודים בפרשה, הגיע אחר הצהריים לבית המשפט המחוזי בלוד לדיון על המשך איסור המפגש שלו הלקוח שלו. בן גביר אמר: "אנחנו מתארים לעצמינו מה קורה בתוך חדרי חקירות. איפה ארגוני זכויות האזרח והדמורקטיה שמתייצבים ויודעים להטיף על זכויות אדם של מחבלים? המשטרה ושב"כ פוגעים באופן מהותי בזכויותיו של מרשי. לאט לאט אנחנו הופכים להיות כמו ארגנטינה. לא מאפשרים לראות אותו, לא מביאים אותו לדיונים בבית המשפט, מסתירים אותו במרתפי השב"כ וזאת לאחר שהסתבר שבמהלך מעצרו הוא הוכה והותקף. ככה לא מנהלים משטר דמוקרטי".

 

עו"ד חי הבר שמייצג חשוד אחר: "לאחר שמונה ימים שבהם מרשי עצור מבלי שראה את עורך דינו או את בני משפחתו, ואף שופט, הותר לציבור לדעת כי במדינה המתיימרת להיות דמוקרטית ניתן הלכה למעשה 'להעלים' אנשים מבלי שאף גורם יוכל לבקר את פעילות גורמי החקירה".

 

 

 

מימין: עורכי הדין ציון אמיר, איתמר בן גביר, עדי קידר, חי הבר ודוד הלוי (צילום: אלי מנדלבאום, EPA, אבי מועלם, מוטי קמחי) (צילום: אלי מנדלבאום, EPA, אבי מועלם, מוטי קמחי)
מימין: עורכי הדין ציון אמיר, איתמר בן גביר, עדי קידר, חי הבר ודוד הלוי(צילום: אלי מנדלבאום, EPA, אבי מועלם, מוטי קמחי)

עו"ד עדי קידר, המייצג חלק מן העצורים: "אין לנו אפשרות להתייחס עניינית לחשדות והראיות שיש או אין נגד החשודים. מה שכן ניתן להגיד בצורה ברורה ומדויקת הוא שבמהלך השבוע האחרון מדינת ישראל באמצעות כל ראשי רשויות אכיפת החוק, שב"כ משטרה, פרקליטות וגם בתי המשפט, עשו יד אחת,

ובמהלך כל השבוע הזה נעשו הפרות חוק והפרת זכויות אדם מהמדרגה הראשונה, והכשירו כל שרץ אפשרי כדי לאפשר את החקירה הזו".

 

עו"ד אריאל עטרי: "הייתי מוכן לשלם המון כסף כדי לדעת מה השב"כ עושה כדי לאסוף ראיות. בינתיים אני יכול לספר רק על העצות שאני נותן ללקוחות שלי. במקרים שכאלה אני מעמיד אותם על הזכות שלהם לשתוק בחקירה, או לומר אמת, הכל לפי העניין. אני מסביר להם שעמידה על הזכויות שלהם חיונית על מנת שהאמת תצא לאור וכדי למנוע מצבים שבהם חשודים מוסרים גרסאות שקריות לגבי אירועים שלא היו ולא נבראו".

 

עו"ד ציון אמיר המייצג עצור נוסף: "קשה מאוד למצוא הצדקה למניעת פגישה עם עו"ד, ודאי לעצור קטין, כאשר אינך יודע דבר וחצי דבר על מהות החשדות, על כיצד נראה בכלל הלקוח שלך, כאשר הפרשה נמצאת תחת מעטה של ערפל מוחלט. יש בכך פגיעה קשה בלתי מידתית ובלתי נסבלת בזכותו של אדם להליך הוגן וזכותו להיוועץ עם עורך דינו".

 

אביו של אחד העצורים אמר ל-ynet: "בעת הזאת אני מעדיף לשתוק". 

 

במקביל הכחיש מתאם פעולות הממשלה בשטחים, אלוף יואב (פולי) מרדכי, טענות שפורסמו בתקשורת הפלסטינית שלפיהן ישראל דרשה ממשפחת דוואבשה כ-2 מיליון שקל בגין הטיפול הרפואי שניתן לבני המשפחה ששרדו את הפיגוע. לדברי האלוף מרדכי, ישראל מממנת באופן מלא את הטיפול הרפואי בבני המשפחה בבתי החולים בארץ, בסך כ-800 אלף שקל, ותמשיך לעשות זאת גם בעתיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חסן שעלאן
קורבנות הרצח
צילום: חסן שעלאן
מומלצים