שתף קטע נבחר

הוא השתקם? כך הוקל עונש לנהג שפגע וברח

בית משפט השלום גזר חודשיים מאסר על נהג ללא רישיון שפגע בהולכת רגל. המחוזי התרשם מהתהליך שעבר מאז והמיר את העונש בעבודות שירות

בית המשפט המחוזי בחיפה הקל לאחרונה בעונש שהוטל על נהג שפגע בהולכת רגל בעיר טמרה אבל לא נשאר כדי להעניק לה עזרה: בתחילה גזר עליו בית משפט השלום חודשיים מאסר בפועל, אולם שופטת המחוזי תמר נאות השתכנעה שהנאשם עבר בתקופה האחרונה הליך שיקום שבמסגרתו נגמל מהתמכרות לאלכוהול וחזר למעגל העבודה, ולכן הומר עונשו בעבודות שירות.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לפני כחמש שנים נהג הנאשם, כיום בן 44, בכביש הראשי בעיר טמרה. כאשר הגיע למעגל תנועה בקרבת המרכז הרפואי "זהראוי" הוא פגע בהולכת רגל במעבר חצייה. אף שהבחין באישה שרועה על הכביש, הוא החליט להמשיך בנסיעתו מבלי לעצור ולסייע לה. האישה, שנפצעה באורח קל, נבדקה בחדר מיון ושוחררה, ואילו האיש נתפס ונעצר.

 

כעבור שנתיים הגישה נגדו המדינה אישום בבית המשפט השלום בעכו וייחסה לו עבירות של נהיגה ללא רישיון, הפקרה לאחר פגיעה ואי מתן אפשרות לחצייה. הנהג הודה במעשיו, אך ביקש להתחשב בכך שהאישה סלחה לו, ואף הצהירה כי "לא קרה לה כלום". כמו כן הוא סיפר שמיהר כיוון שהסיע את בנו לרופא.

 

ביולי 2015 גזר עליו בית המשפט חודשיים מאסר בפועל וארבעה חודשי עבודות שירות בבית הקשיש בשפרעם. בנוסף נקבע שהוא לא יקבל או יחזיק רישיון נהיגה לתקופה של חמש שנים, וכן נגזרו עליו שישה חודשי מאסר על תנאי, בתוספת התחייבות כספית על סך 7,500 שקל להימנע מעבירות דומות.

 

הנהג הגיש האיש ערעור לבית המשפט המחוזי בחיפה בטענה שבית המשפט החמיר בעונשו ולא התחשב בזמן הרב שעבר מיום התאונה עד למתן גזר הדין. הוא הוסיף שבית המשפט התעלם מתסקיר שירות המבחן, שם צוין הליך השיקום הממושך שעבר, שבמהלכו יצא ממעגל האבטלה ונגמל מהתמכרותו לאלכוהול.

 

עוד ציין המערער כי לא עצר את הרכב משום שהניח שהאישה תקבל סיוע מידי, שכן התאונה התרחשה במקום הומה אדם וסמוך למרכז רפואי.

 

מנגד התעקשה המדינה שטענת המערער – שלפיה הניח שמישהו אחר יעזור לנפגעת – לא יכולה לשמש כנימוק להקלה בעונשו. בנוסף היא הסבירה שהשתהתה בהגשת כתב האישום בעקבות השלמות שנדרשה לערוך בתיק. לדבריה בית המשפט כבר הקל עמו די והותר ולכן אין מקום להתערב בעונש, גם לא לקצר את תקופת הפסילה. לעמדתה, בהתחשב בכך שמדובר באדם בן 44 שלא טרח להוציא רישיון עד היום, היעדרו של רישיון לא יפגע בו בצורה משמעותית.

 

השופטת תמר נאות פרי קיבלה את הערעור בחלקו וחסכה מהמערער את הכניסה לכלא. היא קיבלה את עמדת שירות המבחן, שלפיה המערער הביע חרטה על מעשיו ומתפקד כיום בצורה חיובית ביותר, לאחר שנים שבהן היה מובטל.

 

לדבריה, הזמן הרב שחלף מאז התאונה והגשת כתב האישום ועד למתן גזר הדין פועל לטובת המערער, שכן במהלך תקופה זו הוא אכן עבר בהצלחה הליך שיקומי.

 

לפיכך סברה השופטת נאות שכדי לא לפגוע בשיקומו של המערער יש להקל בעונשו, כך שכל ששת חודשי המאסר שנגזרו עליו ירוצו בעבודות שירות. עם זאת, השופטת לא התעלמה מחומרת מעשיו, והחליטה שלא לבטל או לקצר את פסילת הרישיון.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המערער: עו"ד לוטפי דיאב
  • ב"כ המדינה: לא צוין בפסק הדין
  • עו"ד שמואל גייזלר עוסק בתעבורה
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים