שתף קטע נבחר

צפו: הרקטה של space x נוחתת, נופלת ומתפוצצת

עוד כישלון לחברה של אלן מאסק, שמבקשת למחזר רקטות לשימוש חוזר לחלל. הרקטה פלקון 9 שיגרה בהצלחה לוויין מזג אוויר, אך במהלך הנחיתה על המשטח הרקטה נפלה על המשטח והתפוצצה

זה היה קרוב: רקטת פלקון 9 של חברת space x הצליחה לשגר בהצלחה לחלל לוויין, אך שלב הנחיתה על משטח באוקיינוס השקט - נחל כישלון, ככל הנראה בשל כשל באחת מרגלי הרקטה, שאותה רוצים בחברה של אלן מאסק למחזר עבור שיגורים נוספים לחלל. כך הודיעו הערב (יום א') גורמים בחברה.

 

כך נראית הנחיתה של space x - וההתרסקות:

 

רגע של אופטימיות  (צילום: מוך יוטיוב) (צילום: מוך יוטיוב)
רגע של אופטימיות

ואז התרסקות  (צילום: מוך יוטיוב) (צילום: מוך יוטיוב)
ואז התרסקות

 

הרקטה ועליה לוויין מזג אוויר שוגרה בשעה 20:42 שעון ישראל ממרכז קליפורניה. ב-space x אמרו כי השלב הראשון של המשימה, הבאת הלוויין למסלולו, עברה בהצלחה. אבל בהמשך הודיעה החברה כי הרקטה לא הצליחה לנחות בהצלחה על המשטח שהוכן באוקיינוס שקט, ככל הנראה בשל תקלה באחת מרגלי הרקטה. הרקטה למעשה נחתה בהצלחה את המשטח, אך כשנראה שהכל כשורה קרסה אחת מרגלי הרקטה והיא נפלה והתפוצצה על המשטח.

 

כך נראה השיגור לחלל: 

 

ב-28 יוני אשתקד התלקחה רקטה של חברת SpaceX והתפוצצה באזור פלורידה במהלך ניסוי. החברה שיגרה את הרקטה, ועליו חללית אספקה בלתי מאוישת עם ציוד במשקל טון ו-800 קילוגרם, עבור תחנת החלל הבינלאומית. מדובר היה בכישלון השלישי להנחית את הרקטה, אלא שבשני הכישלונות הקודמים ההתרסקות הייתה על משטח הנחיתה באוקיינוס.

 

 (צילום: space x) (צילום: space x)
(צילום: space x)

 (צילום: space x) (צילום: space x)
(צילום: space x)

 (צילום: space x) (צילום: space x)
(צילום: space x)

 

אבל ב-22 בדצמבר אשתקד הסתיים ניסוי של Space X בהצלחה. הרקטה, שנשאה כמה לווייני תקשורת, נחתה בשלום בפלורידה לאחר שסיימה את משימתה בחלל.

 

המטרה בשיטת שיגור זו היא חיסכון כספי. כיוון שעלות ההגעה לחלל אסטרונומית, בעיקר עקב העובדה שהרקטה נשרפת בכניסה מחדש לאטמוספירה ומתרסקת באוקיינוס לאחר ההיפרדות מרכב החלל. לכן, חברות החלל השונות חייבות לבנות רקטה לכל שיגור. בשיטה הזו אפשר למחזר את הרקטות.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: space x
הרקטה לפני השיגור
צילום: space x
מומלצים