שתף קטע נבחר

אתי אלון צפויה להשתחרר מהכלא בעוד חצי שנה

לאחר שריצתה 14 שנות מאסר מתוך 17 שנגזרו עליה, ביקשה שוב אלון שחרור מוקדם - ושוב נדחתה. הפרקליטות הודיעה עם זאת כי "תשקול בחיוב" לתמוך בשחרורה בעתיד, ועורכת דינה הכריזה: "עוד חצי שנה - אלון מחוץ לכלא"

ועדת השחרורים שליד השב"ס דחתה הבוקר (יום ד') את בקשתה של אתי אלון (48) לשחרור מוקדם, לאחר שריצתה 14 שנות מאסר מתוך 17 שנגזרו עליה, בעוון גניבת 250 מיליון שקל מהבנק למסחר שבו עבדה. הוועדה החליטה, עם זאת, כי בבקשה ניתן

יהיה לדון שוב בעוד חצי שנה - והפרקליטות כבר הודיעה כי תשקול זאת בחיוב, וכך תסלול את הדרך לשחרורה של אלון.

 

לעיון בהחלטת בית המשפט - לחצו כאן

 

נציג הפרקליטות, עו"ד גיא אברס, אמר בתום הדיון כי ועדת השחרורים המליצה לצדדים לדחות את הדיון בכחצי שנה. "בפרק זמן זה ייבחנו המשך שיקומה והתנהגותה של האסירה. בתום תקופה זו נשקול בחיוב את שחרורה". עוד הוסיף כי לאחר ששקלו נתונים אלה, החליטו להיעתר להצעת הוועדה והדיון נדחה.

 

 

אתי אלון בבית המשפט (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
אתי אלון בבית המשפט(צילום: עידו ארז)
 

עו"ד לימאי מור, שמייצגת את אלון, טענה כי "כשעורכים את איזון השיקולים בין הדרך שנצטרך לעבור אם היא הייתה משתחררת היום כאן כרגע, ובין השיקול שלנו אל מול בית משפט מחוזי, אז עדיף לקחת את מה שהוועדה הציעה. אני חושבת שזו הייתה הצעה נדיבה וטובה. דרך ההצעה הזאת אנחנו יכולים להבטיח את שחרורה של אלון. מהיום, בעוד חצי שנה, אתי אלון תשתחרר".

 

"עוד חצי שנה היא משתחררת"

היא קבעה כי "יש הסכמה של המדינה לשחרור בעוד חצי שנה. ההסכמה הזאת מגיעה כנראה בעקבות זה שהמדינה מבינה את מה שאנחנו הבנו לאורך כל הדרך - שאתי אלון לא מסוכנת יותר לציבור, ושהיא כן ראויה לשחרור מוקדם".

 

בני המשפחה קיבלו את הבשורה בחיוב. אחייניתה של אתי אלון, נואל מקסימוב, בתו של עופר מקסימוב שגם הוא נשפט בפרשה, אמרה כי חשה שהלחץ הציבורי שהפעילו תרם לקבלת ההחלטה. "אבא בכלא ולכן אנחנו לא יודעים עדיין אם הוא יודע, אבל הוא בטח יתקשר אלינו ואז נודיע לו את הבשורה הטובה, שאתי הולכת הביתה, משתחררת בעוד חצי שנה. אנחנו שמחים".

 

ואולם, החלטה בדבר שחרורה של אלון תלויה גם בהתנהגותה בכלא. אם יירשמו לחובתה עבירות משמעת ייתכן שהפרקליטות תשנה את עמדתה. 

 

בעבר התנגדה פרקליטות מחוז מרכז  לבקשה לשחרור מוקדם, וזאת בשל "נסיבות ביצוע העבירה והנזק האדיר שלו גרמה - מאות מיליוני שקלים שהגיעו לארגוני פשע, מיטוט בנק, פגיעה קשה במערכת הבנקאית בישראל והקורבנות הישירים בקרב לקוחות הבנק". גם העובדה שטרם שילמה את הקנס בסך חמישה מיליון שקלים הייתה בעלת משקל.

 

יחד עם אביה, אביגדור מקסימוב, הורשעה אלון בעבירות רבות של קשירת קשר לביצוע פשע, גניבה וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. אלון הורשעה גם בעבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים ואחסון מידע כוזב. השופטת שגזרה את דינה ביולי 2003 הגדירה את אלון "תרנגולת פלאית-פלילית, רבת-תושייה, המטילה ביצי זהב". את הכסף שגנבה מהבנק העבירה אלון לאחיה, עופר מקסימוב, וזה השתמש בו להימורים. כך גם גרמה להתמוטטות הבנק למסחר שבו עבדה.

 

אך במהלך השנים שבהן ריצתה את עונשה היא נחשבת אסירה שהתנהגותה טובה, יוצאת לחופשות סדירות ואף נמצאת בשיקום ועובדת מחוץ לכלא.

 

במאי 2013 הגישה אלון את בקשתה הראשונה לשחרור מוקדם, אך ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר דחתה את הבקשה.

 

בנובמבר 2014 אלון הגישה שוב בקשה ובקשתה נענתה והוחלט על ידי הוועדה לשחררה שחרור מוקדם. בעקבות זאת הגישה הפרקליטות ערעור לבית משפט לעניינים מנהליים בלוד, שבו טענה בין היתר כי אלון מניפולטיבית. עוד נטען כי "כספי הבנק למסחר מימנו, הניעו והעצימו ארגוני פשיעה ואף שימשו לביצוע עבירות רבות נוספות על ידי ארגוני פשיעה. למרות חלוף השנים, כספי הבנק למסחר עדיין ממשיכים להניע ארגוני פשיעה וסכסוכים, ועד היום לא נחשפה התמונה המלאה של נתיבי הכספים". 

 

בהכרעת בית המשפט אז צוין כי "חרף לקיחת האחריות וההליכים הטיפוליים שעברה במהלך מאסרה, לרבות באגף השיקום הפרטני ובקבוצה הטיפולית לעברייני מרמה, לא בטוח ששחרורה לא יסכן את הציבור ורכושו, גם אם לא תעבוד בבנק, אלא בבית דפוס כפי שהיא עושה כיום". לפיכך נדחתה אז בקשתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
אתי אלון בבית המשפט
צילום: עידו ארז
מומלצים