שתף קטע נבחר

נדחתה בקשת אתי אלון להשתחרר: "הנזק עצום"

האישה שנשפטה ל-17 שנות מאסר בגין מעילה של 250 מיליון שקלים מהבנק למסחר לא זכתה לקיצור עונשה. ועדת השחרורים שליד שב"ס ציינה בהחלטתה כי אלון גרמה נזק עצום לבנק, לעובדיו, למשקיעים ולציבור

ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר דחתה הבוקר (יום ב') את בקשתה של אתי אלון לשחרור מוקדם. אלון, שהורשעה במעילה של 250 מיליון שקלים בפרשת הבנק למסחר, נשפטה ל-17 שנות מאסר בגין מעורבותה בפרשה ולאחר שסיימה לרצות שני שלישים ממאסרה הגישה בפברואר האחרון בקשה לניכוי שליש. הוועדה קבעה כי אלון תוכל להגיש בקשה נוספת לשחרור מוקדם בעוד שנה וחצי.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

הוועדה נימקה את החלטתה בכך שאלון גרמה נזק עצום לבנק, לעובדיו, למשקיעים ולציבור. עוד קבעה הוועדה כי רוב הכספים שגנבה אלון הועברו לארגוני פשיעה ויש בכך פגיעה קשה בתחושת הביטחון של האזרחים.

 

בהחלטה נאמר עוד כי הנזק שיצרה אלון גרם לכך שהמדינה הייתה צריכה לכסות את החוב שיצרה וסך החוב שהמדינה הייתה צריכה לכסות עמד על חצי מיליארד שקלים. הוועדה קבעה כי דחיית השחרור נובעת מחשש לפגיעה באמון הציבור ושייקח זמן עד שהחשש הזה יחלוף.

 

אלון החלה לרצות את עונשה עם מעצרה בשנת 2002 ונידונה למאסר בינואר 2003 לאחר שנקבע כי את הכסף שגנבה מהבנק העבירה לכיסוי חובותיו של אחיה עופר מקסימוב לשוק האפור.

 

אלון ואביה אביגדור הורשעו בעבירות רבות, בהן קשירת קשר לביצוע פשע, גניבה בידי עובד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון. היא גם הורשעה ברישום כוזב במסמכי תאגיד, במרמה והפרת אמונים ובאכסון מידע כוזב.

 

בהכרעת הדין ב-2003 קבעה השופטת עדנה קפלן-הגלר כי משפחת מקסימוב - אתי, אביה אביגדור והאח המהמר עופר - הייתה "השלישייה הלא קדושה". היא כינתה את אלון "תרנגולת פלאית-פלילית רבת תושייה, עבריינית המטילה ביצי זהב".

 

לפני שנתיים זכתה אלון במאבק לצאת לשיקום. בית המשפט המחוזי בפתח תקווה קבע כי שירות בתי הסוהר הפלה אותה לרעה, והורה לאפשר לאלון להשתתף בתוכנית שיקום קבוצתית מחוץ לכותלי בית הסוהר. התנהגותה של אלון בכלא מאז שנאסרה הייתה טובה ובמהלך תהליך השיקום שעברה היא הביעה חרטה על מעשיה ואף סייעה לאסירות אחרות בשיקומן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
אתי אלון (ארכיון)
צילום: דודי ועקנין
מומלצים