שתף קטע נבחר

גננת מציעה: הילדים ילונו בגן בסילבסטר

לצאת בסילבסטר מבלי להתרושש. פעוטון בפרדס חנה מציע בפייסבוק: הביאו לנו את הילדים וצאו בסילבסטר, במחיר של 150 שקל ללילה. הגננת היוזמת: "לא התכוונתי לצאת בכלל, אמרתי לעצמי אם כבר אני יושבת בבית, לפחות אעזור למי שכן רוצה לצאת". הרעיון עורר גם לא מעט ביקורת

בתחילת השבוע דיווחנו על המחירים המופקעים ששמרטפים (בייביסיטרים) רבים דורשים עבור שירותיהם בליל הסילבסטר, לא פעם מדובר ב-80 עד 100 שקל לשעה. והנה, נראה שיש מישהי שמנסה להרים את הכפפה ולתת מענה להורים, אשר למרות שהם הורים, מעוניינים לצאת לבלות.

 

אתמול (ד') פרסמה הגננת לימור הירש אוחנה הודעה המציעה שירות של לינה בגן בפרדס חנה בערב הסילבסטר: "רוצים לצאת בסילבסטר ואין בייביסטר? פעוטון פרחי הדר יהיה פתוח בלילה של הסילבסטר מ-20:00 ועד 8:00 לכל הילדים.. יהיה כיף". ההודעה עוררה לא מעט עניין בקבוצות הורים בפייסבוק. 

פעוטון פרחי הדר (צילום פרטי) (צילום פרטי)
פעוטון פרחי הדר(צילום פרטי)
 

"המחיר הוא 50 שקל לשעה, אבל אחרי שלוש שעות אני מפסיקה לגבות"

הדעות נעו בין הורים שטענו שמדובר ברעיון מצוין, לבין כאלה שהביעו דאגה מכך שהילדים יילחצו משהייה במחיצת זרים, או יתקשו להירדם בגלל עודף גירויים.

 

בפעוטון עובדות שלוש נשות מקצוע והוא יכול להכיל 13-12 ילדים. "גם אם יהיה ביקוש ליותר לא אקח יותר. יש כבר נרשמים כולל כמה ילדים חיצוניים לגן ובהחלט אפשר להגיע לפני כן להכיר את הצוות", אמרה ל-ynet. "המחיר: 50 שקל לשעה, אבל אחרי שלוש שעות אני מפסיקה לגבות, כך שזה יוצא 150 שקל ללילה".

 

 

איך חשבת על הרעיון?

"שמעתי שאין בייביסיטריות בסילבסטר, שהמחיר גבוה, או שההורים לא רגועים להשאיר את ילדיהם עם אדם זר. התנהל שיח בגן, ברשתות החברתיות ובחדשות. בבוקר למחרת, אמרתי לאמי הגננת, עימה אני עובדת, 'אולי נפתח פה בלילה? יש פה הכל'. עובדת נוספת התגייסה לעניין ובנינו תוכנית מגניבה. יש פה ג'ימבורי שאפשר גם לישון בו, יש מזרנים. החלטנו לזרום, קונספט חדש. גן בלילה. זה יכול להיות גם מאוד חווייתי – במילא ביום ראשון יש חופש, זה יהיה כיף. כמו קמפינג".

צילום מסך של פניית הגננת בפייסבוק (צילום מסך) (צילום מסך)
צילום מסך של פניית הגננת בפייסבוק(צילום מסך)

פעוטון פרחי הדר (צילום פרטי) (צילום פרטי)
פעוטון פרחי הדר(צילום פרטי)
 

השירות לא מיועד רק לילדי הגן, אלא גם לילדים שלא מכירים אתכן. איך זה יעבוד? הילדים לא ייבהלו?

"הפרסום בפייסבוק עשה גלים והדים לטובה, כי אהבו את הקונספט, הוא כמו סטארט אפ, משהו חדשני. אבל כן, היתה גם ביקורת. זה קשה להורים יותר. אני גם סטודנטית של מכון אדלר אז יש לי עוד הבנה בעולם הילדים, בנוסף להיותי גננת.

 

"מניסיוני זה תלוי גיל, כי מגיל מסוים 5-4, זה הופך להיות יותר הרפתקה, מאשר בגילאים היותר נמוכים. בגילאים נמוכים זה בהתחלה טיפה קשה, אבל ברגע שמזהים שמדובר באווירה של גן וליווי של אנשי חינוך אנחנו יודעים להתמודד, להכיל ולהציע דברים - להכניס כיף, לחבק ולהיות שם עבורם. 

 

"מזמינים בייביסיטר בדקה ה-90 מבלי לדעת עליה דבר"

"כל זה כן עוזר בתהליך הזה, יותר מסתם בייביביסיטר שאת מביאה הביתה שאין לך מושג מיהי ומהי. הרי אנחנו נשות חינוך. מרוב שאנשים רוצים לצאת, הם יכולים להזמין בדקה ה-90 בייביסיטר, מבלי לדעת עליה דבר, למרות המלצות הורים. כאן מדובר במקום שנותן גם חינוך, זה הכי חשוב וכולם באמת אנשי מקצוע, זה התפקיד שלנו. אמא מהגן התקשרה אלי בצחוק, בקטע של פרגון ושאלה: אני יכולה להשאיר את הילדים סתם לישון?"

 

לא כל התגובות היו חיוביות.

"אני מבינה שמדובר בקונספט שצריך להתרגל אליו. ברור שיש מי שמגיב: 'מה אתם זורקים את הילדים למסגרות שאתם לא מכירים כדי לשתות אלכוהול', קיבלתי את זה באהבה. הרעיון הוא לתת עזרה לקהילה. פרדס חנה מאוד קהילתית –  חתרתי להגיע למקום של עזרה הדדית. פחות חשבתי על הצדדים השליליים שמגיבים יעלו, אבל לקחתי בחשבון שגם זה יהיה והכל באהבה".

 

את מוותרת בעצמך על הסילבסטר.

"לא התכוונתי לצאת בכלל. אמרתי לעצמי -  אם כבר אני יושבת בבית, לפחות אעזור למי שכן רוצה לצאת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום מסך
לימור הירש אוחנה
צילום מסך
צילום מסך
צילום מסך
מומלצים