שתף קטע נבחר

לראשונה זה 50 שנה: שטחה של ירושלים יגדל

משרד הפנים אישר להעביר שטח של כ-250 דונם מהמועצה האזורית מטה יהודה וקיבוץ רמת רחל לתחום השיפוט של עיריית ירושלים - לראשונה מאז מלחמת ששת הימים. המשמעות: יוצאת לדרך תוכנית שכונת מורדות ארנונה שתכלול 2,000 דירות. ברקת: "נמשוך משפחות צעירות". צפו בהדמיות

ירושלים מתרחבת: ל-ynet נודע כי לראשונה מאז שחרור הבירה לפני 50 שנה במלחמת ששת הימים, גדלה העיר ירושלים ב-250 דונם שנוספו לשטחה. זאת בסיומו של תהליך ארוך ורב-שנתי, אשר מאפשר כעת לעירייה להקים שכונת מגורים חדשה שתכלול כ-2,000 יחידות דיור.

 

תזכורת: אושרה תוכנית של כ-2,000 דירות בירושלים

 

מדובר בתוכנית להקמת שכונת מורדות ארנונה החדשה שממזרח לשכונת ארנונה הקיימת. כשנתיים וחצי לאחר שהופקדה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה ירושלים, היא יוצאת כעת לדרך - עם הגעתו של מכתב רשמי משר הפנים, אריה דרעי, המבשר על העברת השטח לתחום עיריית ירושלים.

 

צפו בהדמיות של התוכנית החדשה:

 (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים) (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)
(הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)

 (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים) (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)
(הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)

 (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים) (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)
(הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)

התהליך החל ב-2009, כאשר התכנסה אז לראשונה ועדת הגבולות של משרד הפנים לדון באפשרות להעברת שטח בן 250 דונם, הסמוך כאמור לשכונת ארנונה, מהמועצה אזורית מטה יהודה וקיבוץ רמת רחל לתחום השיפוט של עיריית ירושלים. השטח שימש בעבר כשטח חקלאי של קיבוץ רמת רחל.

 

עיריית ירושלים, יחד עם משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל, מתכננות לבנות בשטח הזה את שכונת מורדות ארנונה, והעברת תחומה לתחום שיפוט ירושלים מאפשר כעת לעירייה ולרשויות הממשלתיות לגשת לפיתוח ושיווק השכונה. כרגע התוכנית נמצאת בשלב לפני שיווק והוצאת היתרי בנייה ותוכניות מפורטות, ובעוד כשנה יעלו הדחפורים על השטח ויחלו בבנייה המיוחלת.

 (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים) (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)
(הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)

 (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים) (הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)
(הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים)

התוכנית במורדות ארנונה כוללת בנייה רוויה ומדורגת בצפיפות משתנה, מרביתה בגובה מרבי של עד תשע קומות מעל מפלס הכניסה, וכן מספר מבנים בבנייה רוויה בגובה מרבי של 21 קומות מעל מפלס הכניסה. בכניסה לשכונה מציעים מתכנני התוכנית הקמת מגדלי מגורים.

 

התמהיל המוצע בתוכנית אמור לאפשר מגוון יחידות דיור אשר יספק מענה למגוון אוכלוסיות. כך, למשל, מתוך הדירות המתוכננות - 60 יחידות מגורים יהיו בשטח של 45 מ"ר מרבי (שטח עיקרי + ממ"ד), ושטחן של 25% מהדירות הנותרות יהיה 75 מ"ר לכל היותר (כולל חדר מוגן). בנוסף, מתוכננים מבנים ומוסדות ציבור בהיקף של 38,660 מ"ר, וכן שטחי מסחר בהיקף של 5,200 מ"ר.

 

ראש העיר ירושלים, ניר ברקת, ציין כי "אנחנו מחזקים את ירושלים ומגדילים אותה. בשנת ה-50 לאיחודה של העיר, היא ממשיכה לגדול ולהתפתח. הקמת השכונה החדשה תאפשר לנו למשוך משפחות צעירות לעיר, להגדיל את המענה לביקוש למגורים בעיר וכמובן לחזק את ירושלים בירת ישראל".

ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים ()
ניר ברקת, ראש עיריית ירושלים

 

תוכנית להרחבת אזור התעשייה עטרות

בתוך כך, נראה כי הביקוש לאזור התעשייה עטרות בירושלים זינק פי חמישה - לאחר שפרויקט עטרות ג' יצא לדרך. מדובר ב-12 מגרשים שהוקצו לטובת בנייה ופיתוח של מפעלי תעשייה בעיר, במחיר פיתוח מסובסד. שטח המתחם החדש משתרע על כ-100 דונם ועלות פיתוחו כ-45 מיליון שקל.

 

בשבע השנים האחרונות הפך אזור התעשייה עטרות למתחם מבוקש בקרב יזמים ובעלי מפעלים. התוכנית פונה בעיקר אל מפעלים היושבים בירושלים ומבקשים להתרחב או להשתדרג טכנולוגית. ברשות לפיתוח ירושלים מעריכים כי אזור התעשייה החדש ירחיב את מעגל העבודה הירושלמי בכמה מאות משרות.

 

לדברי ברקת, "אזור התעשייה עטרות חווה בשנים האחרונות פריחה תעסוקתית, ואנחנו עדים לביקוש רב של מפעלים לעבור אליו. אנחנו רואים חשיבות רבה בפיתוח אזור התעשייה ומשקיעים משאבים רבים בחיזוקו, תחזוקתו ושגשוגו. הקמה של 12 מפעלים חדשים בעטרות היא בשורה גדולה לפיתוחה הכלכלי של העיר, ליצירת מקומות עבודה חדשים ולחיזוק התעשייה הקיימת בעיר. אני מודה לשר אלקין, לרשות לפיתוח ירושלים, ולכל השותפים המסייעים לנו לחזק ולפתח את העיר ירושלים".

 

ברשות לפיתוח ירושלים מדגישים כי "תוכנית עטרות ג' לא הייתה מבשילה ללא שילוב כוחות של כל רשויות הביצוע האמונות על פיתוחה של ירושלים - ממשרד ירושלים ומורשת, דרך עיריית ירושלים ועד משרד הכלכלה ורשות מקרקעי ישראל. הפרויקט עתיד להתרחב בהמשך עם הקצאה של שלושה מגרשים נוספים. אכלוסו של המתחם המבוקש יתרום משמעותית לפיתוח התעסוקתי והתעשייתי של ירושלים".

 

השר להגנת הסביבה ירושלים ומורשת, זאב אלקין, הוסיף כי "פיתוחה הכלכלי של העיר ירושלים עומד בראש מעיננו, אזור התעשייה עטרות שישב במשך שנים שומם, מקבל דחיפה משמעותית בדוגמת 100 דונם של תעשייה. נמשיך לפעול בכל הכוח לפיתוחה הכלכלי של העיר ויצירת הזדמנויות כלכליות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים
הדמיית תוכנית מורדות ארנונה
הדמיה: פרחי צפריר אדריכלים
מומלצים