שתף קטע נבחר

דו"ח משרד הבריאות: "המחלקה החדשה בהדסה עובדת כראוי"

על רקע המשבר בעקבות התפטרות הרופאים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית מינה השר ליצמן ועדה לבחינת תפקודה עם הצוות החדש. בדו"ח שהגישו חבריה והגיע לידי ynet נכתב כי היא מתפקדת באופן המניח את הדעת: "הרופאים השתלבו והאחיות פועלות היטב. ניכר כי התבססה שגרת עבודה טובה"

 

"המחלקה להמטו-אונקולוגיה בהדסה מתפקדת באופן המניח את הדעת". כך עולה מדו"ח שהגיע לידי ynet, ואותו הגישו חברי הוועדה שמינה שר הבריאות יעקב ליצמן לבחינת התנהלות המחלקה במהלך המשבר שנגרם לאחר התפטרות הרופאים. הוועדה התבקשה לעמוד מקרוב על יישום ההנחיות שניתנו על ידי השר בנוגע לאופן ההפעלה של המחלקה, לסייע לצוות הרופאים ולבחון את איכות הטיפול שניתן לילדים המאושפזים.

 

 

בוועדה לקחו חלק ד"ר יצחק ברלוביץ', שניהל עד לאחרונה את בית החולים וולפסון; מנהלת האגף לרפואה כללית במשרד הבריאות, ד"ר סיגל ליברנט, וכן ד"ר אלזה לבון וסימה אזולאי ממנהל הסיעוד.

 

במרס האחרון הודיעו שישה רופאים בכירים במחלקה המטו אונקולוגית ילדים בהדסה על התפטרותם, במחאה על החלטה של הנהלת בית החולים לבצע השתלת מח עצם לילדים אונקולוגים במחלקה של מבוגרים. הוועדה בדקה במשך 13 יום את תפקוד המחלקה. הצוות ביקר במקום, קיבל עדכונים שוטפים מהאחיות והאחים, למד את הרשומות הרפואיות וערך שיחות עם ההורים לילדים המטופלים במחלקה.

מחאת ההורים לילדים המטופלים במחלקה (צילום: ישראל הדרי) (צילום: ישראל הדרי)
מחאת ההורים לילדים המטופלים במחלקה(צילום: ישראל הדרי)

"מנהל המחלקה ד"ר גל גולדשטיין קיים את שגרת ישיבות הצוות שהיו נהוגות במחלקה", נכתב בדו"ח. "מפגשים אלו יצרו תהליכי למידה ארגוניים, בנו שיתופי פעולה, יחסי אמון והבטיחו את הבטיחות ואיכות הטיפול. מנהל המחלקה וצוות הרופאים ניהלו תהליכי היוועצות הדדים וגם היוועצות עם מומחים רלוונטיים, בעיקר מהמרכז הרפואי שיבא. הרופאים עבדו לפי סידור עבודה מתוכנן שהיה מוכר לצוות הסיעוד".

שר הבריאות יעקב ליצמן (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
שר הבריאות יעקב ליצמן(צילום: אביגיל עוזי)

חברי הוועדה מצאו שאף שהגיעו משיבא רופאים ברוטציה – השילוב שלהם במחלקה היה טוב: "הרופאים המומחים בשיבא עברו למחלקת אשפוז יום, נקלטו בתוכנית מובנית והשתלבו בכל הפעילות הנדרשות בליווי של ד"ר גולדשטיין ופרופ' לאבר".

 

צוות הביקורת בחן גם את תפקוד האחיות. בניגוד לפרסומים בשבוע שעבר, מצאו חברי הוועדה שרוב האחיות עובדות ופועלות בצורה טובה: "שתי אחיות אשר הביעו בקשתן לסיים את עבודתן במחלקה הועברו למחלקות אחרות בבית החולים על פי תוכנית מתואמת מראש עם מנהלת הסיעוד ומבלי שנדבר ייפגע בשגרת העבודה במחלקה. במקביל, הנהלת הסיעוד בבית החולים גייסה כוח אדם חדש למחלקה וארבע אחיות חדשות עתידות להתחיל את עבודתן בזמן הקרוב".

 

בסיום הדו"ח כתבו חברי הוועדה: "ניכר היה כי התבססה שגרת עבודה המאפשרת מתן טיפול בטיחותי וקיום הליכים של בקרה ולמידה ארגונית שוטפת".

 

עם זאת יש לציין שהורים שהגיעו למחלקה בשלושת השבועות האחרונים – מאז התפטרו ששת הרופאים הבכירים ושלושת הרופאים המתמחים – טענו שהטיפול במחלקה עלול לסכן את ילדיהם, שהצוות אינו מיומן, שאינו מכיר את הפרוטוקולים הטיפולים, שישנם טעויות במינוני התרופות שצוות הביקורת לא נחשף למחדלים.

 

במקביל שלחו הערב (יום ב') מנהלי בתי החולים הממשלתיים מכתב למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, שבו הם מביעים תמיכה במנהל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין: "אנו סבורים שהמעשה אשר נעשה אינו עומד בקנה אחד עם הערכים הניהוליים שלנו. לא עולה על דעתנו שנכון או מותר שקבוצת רופאים בראשות המנהל תנטוש כאחד את המחלקה ותביא לקריסתה, יהא אשר יהא המניע,

ותגרום להפסקת הטיפול בילדים במחלה כה קשה ומורכבת ולסכן את חייהם.

 

"אנו תומכים לחלוטין בעמדת מנכ"ל משרד הבריאות הקובעת שהמשרד יעשה ככל שביכולתו על מנת להשיב את הרופאים למחלקת האם ולשקם את המחלקה ואת מקומה החשוב כמחלקה המטו-אונקולוגית מובילה בירושלים, כפי שהיה טרם המשבר".

 

את המכתב הם חתמו בקריאה לרופאים לשוב לעבודה: "אנו קוראים לכל המעורבים להתעשת ולענות למאמצי משרד הבריאות על מנת להבטיח רצף טיפול בילידם החולים ולתת תקווה להם ולמשפחותיהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
מחאת ההורים בהדסה
צילום: ישראל הדרי
מומלצים