שתף קטע נבחר

אחיות בית החולים הדסה למנהל: "הילדים בסכנה, הרופאים לא יודעים לטפל בהם"

בהקלטה דרמטית מפגישה עם מנהל בית החולים, טענו אחיות במחלקה ההמטו-אונקולוגית כי הרופאים החדשים שהתקבלו למחלקה במקום אלו שהתפטרו הם ברמה ירודה: "אני צריכה ללמד אותם רפואה?". אחות נוספת סיפרה: "כמה פעמים פוספסו אצלנו בדיקות מעבדה"

 

 

 

 

הכאוס שאחרי עזיבת הרופאים: אחיות במחלקה ההמטו-אונקולוגית בבית החולים "הדסה" טוענות כי המצב במחלקה מסכן את חייהם של המטופלים. בהקלטות דרמטיות שפורסמו אמש (יום א') בערוץ 2 נשמעות האחיות בפגישה עם מנהל בית החולים טוענות כי הרופאים שנמצאים במחלקה לא יודעים לתת את הטיפול הנכון. "הרופאים שנמצאים כאן לא יודעים לטפל בילדים שנמצאים כאן. זה שרופא לא יודע פרוטוקול, של מחלה מסוימת, זו בעיה. הילד נמצא בסכנה!", הטיחה אחת האחיות.

בית חולים הדסה. "הרופאים לא יודעים לטפל בילדים" ()
בית חולים הדסה. "הרופאים לא יודעים לטפל בילדים"

מחאת הורים לילדים חולי סרטן. ארכיון (צילום: ישראל הדרי) (צילום: ישראל הדרי)
מחאת הורים לילדים חולי סרטן. ארכיון(צילום: ישראל הדרי)

הפגישה נערכה בין אחיות המחלקה לבין מנהל בית החולים פרופסור זאב רוטשטיין ושלוש נציגות בכירות ממנהל הסיעוד במשרד הבריאות. אחת האיות התלוננה בפני המנהל: "השבוע התקבלה ילדה עם גידול במוח, כשאין פה מומחה לגידולי מוח... איך קורה דבר כזה? ואיך אני בתור בן אדם שעד לפני שבוע חשבתי שאני בן אדם טוב, יכולה להסתכל לילדה הזו בעיניים, ולהגיד לה - את תישארי פה. את מקבלת את הטיפול הטוב ביותר. איך?". בתגובה ענה לה פרופסור רוטשטיין כי הוא לא חושב שנעשה נזק לילדים. 

 

הפגישה בין סגל האחיות לבכירים התקיימה לאחר התפטרות רופאי המחלקה במחאה על כוונתה של הנהלת הדסה לאחד את מחלקת השתלות מח העצם של הילדים עם זאת של המבוגרים. רופאי המחלקה התנגדו בטענה כי זה מסכן את הילדים, וכל השישה – ביניהם מנהל המחלקה פרופ' מיקי ויינטראוב – התפטרו. במקום הרופאים שהתפטרו הובאו למחלקה רופאים אחרים, שלטענת האחיות אינם מיומנים מספיק.

 

 

אחת האחיות אמרה במפגש עם רוטשטיין: "אני רועדת כשאני נותנת כימותרפיה, אני רועדת שהרופאה מתבלבלת במדבקות כי היא לא יודעת את השמות של הילדים, איך היא יכולה לדעת? היום היא פה, מחר בא רופא אחר". חברתה למחלקה תיארה: "כמה פעמים פוספסו אצלנו בדיקות מעבדה. ילדה כמעט הלכה הביתה עם מגנזיום גבוה וגלוקוז גבוה, וזה נמנע בגלל שאנחנו בדקנו".

 

האחיות מרגישות את התסכול במחלקה וחלקן אף שקלו לעזוב: "אני ביקשתי שלשום לעבור למחלקה אחרת בהדסה. אני רוצה לעבור מהר. זה גדול עליי האחריות הזאת, אני לא יכולה".

 

הורים למטופלים במחלקה. "איך אני יכולה לסתכל לאמא בעיניים?" (צילום: ישראל הדרי) (צילום: ישראל הדרי)
הורים למטופלים במחלקה. "איך אני יכולה לסתכל לאמא בעיניים?"(צילום: ישראל הדרי)

במהלך המפגש, דרשו האחיות להפסיק לקלוט ילדים חדשים במחלקה בגלל מחסור ברופאים מיומנים בטיפול בילדים חולי סרטן. אחת מהן אמרה: "ביום שלישי מגיעה לי ילדה עם מדולובלסטומה (סוג של גידול סרטני במוח). איך אני, יכולה להסתכל לאמא בעיניים, ולהגיד לה אני מטפלת נכון בבת שלך? אני לא מסכימה עם זה!".

 

בתגובה אמר פרופסור רוטשטיין כי הוא ילמד אישית את המקרה הזה ויתייעץ בנושא. במידת הצורך, אמר רוטשטיין, הילדה תועבר למקום אחר.

 

האחיות כעסו גם על ההתנערות של משרד הבריאות מהן. נציגת המשרד אמרה: "אתן צריכות להבין שיש לכן אוזן קשבת...", אך אחת האחיות קטעה אותה: "אני מתנצלת, אוזן קשבת לא מספיקה!".

 

נציגת המשרד השיבה: "מקשיבים למה שאתם אומרים!", אך האחות דחתה: "האוזן הקשת הזאת לא תעזור לנו בבית משפט. אנחנו צריכים ללמד את הרופאים החדשים במחלקה רפואה? באמת, באמת!".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
מחאת הורי הילדים חולי הסרטן. ארכיון
צילום: ישראל הדרי
מומלצים