שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    ארבעה מפלסים עם נוף מדהים: ביקור בקוטג' בשוהם
    הצצה לתהליך ההתהוות של בית פרטי, שעוצב בסגנון מודרני עבור משפחה של חמש נפשות. התוצאה: גוונים לבנים דומיננטיים, לצד מענה נרחב לפתרונות אחסון, על רקע נוף עוצר נשימה. צפו בתמונות

    לכל בית סיפור משלו, כזה שמעורר השראה, נותן מרחב ומשקף את התשוקות של כל מי שגר בו. ההשראה המועדפת על זוג הורים ו-3 מתבגרים בעיצוב הקוטג' שלהם בשוהם, הייתה של בית מרשים בקווים מודרניים ועיצוב מוקפד ועכשווי. הקונספט העיצובי התבסס על שני עקרונות מרכזיים: גוונים לבנים דומיננטיים, לצד מענה נרחב לפתרונות אחסון, במסגרת הקו העיצובי.

     

    הציצו לבתים נוספים במדור ביקור בית בערוץ נדל"ן

     

    סקלת הצבעים שנבחרה הינה בגוונים מונוכרומטיים, כאשר הצבע הלבן שולט בכל החדרים ומקבל תפנית וחיוניות באמצעות נקודות מיקוד צבעוניות. כך לדוגמא, עבור החלל הציבורי נבחרו אריחים דמויי בטון בהיר, היוצרים אווירה עכשווית. דגש נוסף שהעלו הדיירים והוטמע בעיצוב הדירה, היה תכנון מקומות אחסון פונקציונליים רבים,המשתלב במרחב הכללי של הבית.

     

     (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
    (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

     

    מעצבים מסלול מחדש

    רכישת הבית בוצעה לאחר שבני המשפחה וידאו, כי ניתן לבצע שינויים בחלוקה הפנימית הקיימת בתוכנית ההיקפית של היזם, בהתאמה לחיי היומיום בתא המשפחתי. הייעוץ המקדים קיצר את תהליך הבנייה ומנע הוצאות מיותרות של הריסת הקיים ובנייה מחדש. 


     (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
    (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

     

    מוקדי התכנון והעיצוב כללו מיקום מחדש של המטבח ופינת האוכל, תכנון חדרי הרחצה ומערכות הסניטציה, המיזוג, התאורה והחשמל. וכן בחירת מגוון אלמנטים כמו דלתות פנים, פרופילים לחלונות, מעקה מדרגות ועוד, וכמובן ריהוט ואבזור הבית בסגנון מודרני, בשילוב פרטי נגרות ייחודיים בהתאם לקונספט העיצובי.

     

    תוכנית החלוקה

    התכנון המקדים כלל מדידות, סקיצות, התאמות, שרטוטים ומודלים מדויקים עבור ארבעה מפלסים, המאפשרים הפרדה אקוסטית ומקסימום פרטיות באמצעות חלוקה עיצובית מתוכננת מראש. בקומת הכניסה ממוקמים רוב החללים הציבוריים מטבח, סלון, שרותי אורחים וגינה. בקומה העליונה ממוקמת סוויטת ההורים, חדר ארונות מרווח, מרפסת שירות מרפסת שמש וממ"ד.


     (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
    (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

    בקומת המרתף ממוקמת יחידת מתבגרים הכוללת שני חדרי שינה, מתחם אירוח, מקלחת ושירותים והכנה למטבחון במידת הצורך. בעלית הגג ממוקמת יחידת המתבגרת, הכוללת מקלחת, חדר שינה ומרפסת מרווחת.

     

    כולם מוזמנים לשולחן

    המטבח הוגדר כחלק אינטגרלי מהחלל הציבורי, מאחר שבעלי הבית מבשלים בו ארוחות על בסיס יומיומי, וכן, אוהבים לארח.על מנת ליצור מטבח מרווח יותר, שונו מיקומי העמודים שחסמו את הזרימה במרחב. פינת האוכל תוכננה בחלל פתוח, המאפשר ישיבה של כ-30 סועדים ללא צורך "להנדס את הבית" בשביל לארח בכיף. 

     

    במקביל לפונקציונליות ולנוחות, התמקד התכנון והעיצוב בשמירה על קו מינימליסטי ושקט, שהתקבל בזכות גימור לבן מבריק. המטבח נבנה מ-GLOSSY STONE, חומר חדשני ואיכותי של חברת סמל, היוצר מראה שיש מבריק, בעל עמידות גבוהה יחסית בפני שריטות, הנשמר לאורך שנים.

     

     (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
    (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

     

    את אזור המטבח תוחמת יחידת אי ארוכה, המשמשת כדלפק אכילה נוח ומרווח, המתאים לשישה סועדים. בקיר המרכזי בפינת האוכל, הממוקם מול דלת הכניסה יצרנו חופה מאריחי בטון בשילוב תאורה נסתרת.

     

    סוויטת הורים מפנקת

    על מנת ליצור חלל מרווח במיוחד, תוכננה סוויטת הורים ענקית, הכוללת אזור לינה, אזור רחצה, וחדר ארונות נגיש ונוח לשימוש. חלל הרחצה המרשים בסוויטת ההורים כולל יחידת כיור שנבנתה בנגרות מותאמת וייחודית מסרגלי עץ, ושימוש בדלתות זכוכית ליצירת לוק נקי מודרני.

     

     

     (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
    (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

     

    פתרונות אחסון מקוריים

    להסתרת רשת התקשורת והחשמל, תוכנן ארון זמין המשמש גם לאחסון של שואב אבק, מטאטא וכדומה. התכנון המחודש של קומת החדרים אפשר תוספת של ארון אחסון נסתר במסדרון עבור מצעים, מגבות ואלבומים. במקום החלל הכפול ליד המדרגות בקומת הכניסה, נבנה חדר ארונות פונקציונלי ומרווח.

     

     (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
    (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

     

    ילדים זה שמחה

    בחדרי הילדים הוחלט לשמור על אווירה קלילה ונקייה. הרצפה חופתה בפרקט אלון, הרהיטים הינם בגווני בהירים עם נגיעות עדינות של תכלת, והקיר בחדר עליית הגג חופה בטפט גרפיטי מעודן. דלתות החדרים ביחידת הבנים וביחידה הנשית מסדרת יוניק של פנדור, צבועות לבן, להשלמת אחידות במרחב הכללי.


     (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
    (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

     

    בקומת המרתף הוקדש לכל ילד חדר משלו וכן פינת טלוויזיה, משחקי מחשב וספת אירוח בחלל משותף.

     

    קומת החדרים מחופה בפרקט אלון בשילוב עם מעקה זכוכית, עטופה בתאורה טבעית בזכות החצר האנגלית הנשקפת מהם.להשגת אווירה צעירה וכייפית הוזמנו פרטי נגרות בסקלת הגוונים האפורים בשילוב של לבן ועץ אלון מבוקע.

     

    ויהי אור

    אתגר נוסף בחלל הציבורי בקוטג' היה נושא התאורה. התקרה הגבוהה בקומת הכניסה דורשת תאורת סלון, השומרת על אור בכמות מספקת ובגוון נעים לעין.

     

     (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
    (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

     

    התאורה שנבחרה היא תאורה נסתרת של גופי תאורה כפולים השקועה בתקרת הגבס, בכל חלל הסלון. כך נוצר אפקט של אור רך. התאורה בבית כולו מהווה חלק בלתי נפרד מן הבחירה העיצובית בגוונים מונוכרומטיים בגווני שחור, אפור ולבן. לדוגמא גוף הצילינדר השחור, שהוצב מעל האי במטבח.

     

    גינה לי חביבה

    המגרש עליו נבנה הבית צופה לנוף שדות עוצר נשימה. הגינה תוכננה בקו המשכי התואם את התכנון האדריכלי ועיצוב פנים הבית. הגינה עכשווית בקו נקי ומינימליסטי. הדבר בא לידי ביטוי בגושי שתילה גדולים, בבחירת צמחים דגניים, שביל מעבר מבטון מוחלק עם חיפוי שבבי עץ להקטנת עשביה וצריכת מים, וכן באמצעות שתילת עץ זית הנשקף מחלון המטבח.

     


     (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)
    (צילום: נדב פקט, באדיבות דלתות פנדור)

     

    על מנת "להכניס את הגינה הביתה", התבסס התכנון על חלונות וויטרינות גדולות ושקופות, ברוב חלקי קומת הכניסה. כך ניתן ליהנות מהנוף הסובב כל הזמן, גם בזמן השהות בתוך מרחבי הבית. מקסום השימוש בנוף הטבעי כתמונה, התאפשר באמצעות שתילת צמחיה נמוכה לכיוון האופק.

     

    מלבישים את הבית

    גם בהלבשת הבית ובפרטי האקססוריז קיים קו אחיד וברור. בחירת אלמנטים של ריהוט מודרני ויצירות אמנות עכשווית, הממלאים את החלל המונוכרומטי בצבעים נועזים, לצד שילוב בדים ווילונות, כריות ושטיחים, המשדרים רכות ועדינות. 

     

    כמו כן, השתמשנו בנגיעות עץ כדי שיוסיפו חום ביתי במגוון מיקומים, כמו שולחן פינת האוכל והמזנון הסלוני, כאשר כסאות פינת האוכל רופדו בגוון תכלת, ליצירת קלילות משלימה לסקלת הצבעים המונוכרומטית, בעיני המתבונן. 

     

    הכותבת היא מ"הילה לוי אדריכלות ועיצוב פנים" 

     


    פרסום ראשון: 13.09.17, 21:50
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "ארבעה מפלסים עם נוף מדהים: ביקור בקוטג' בשוהם"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים