שתף קטע נבחר

מהמטבח הבוכרי: הדושפרא של שרה

זה לא טורטליני, זה רק נראה כך: הכיסונים ממולאים בבשר, הסיר מלא בירקות ותבלינים - והידיים עסוקות בתנועות קיפול והדבקה. הבשלנית שרה פוזאילוב מכינה דושפרא ומרק שהולך איתו נפלא

המטבח הבוכרי הוא אחד שקשה מאוד לעמוד בפני המאכלים שיוצאים מתוכו. קחו לדוגמה את הדושפרא - בהתחלה זה נראה כמו הדבר הכי מסובך בעולם, אבל ברגע שתבינו את הטכניקה תראו שכל ילד יכול להכין את זה. תשאלו את שרה פוזיאלוב, בשלנית מדופלמת (והבעלים של מסעדת "סמרקנד"), שלמדה את מלאכת הקיפול וההידוק של הכיסונים כבר כשהייתה בת שש, ועכשיו היא מלמדת אותנו להכין את כל הטוב הזה בעצמנו. בא לתמוך ולעזור: הבן גבי. 

 

העולם על קצה המזלג - כתבות נוספות בפרויקט:

מהמטבח האפגני: אריה מגיש באחש

מהמטבח המרוקאי: קציצות הדגים של תמי

מהמטבח הבולגרי: אסתר מכינה דג אגריסטדה

מהמטבח העיראקי: יעל מכינה קובה סלק

מהמטבח הטריפוליטאי: החריימה של אפי

 

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)

 

דושפרא

המצרכים:

בצק -

1 ק״ג קמח רגיל

2 כוסות מים (המרקם של הבצק צריך להיות גמיש אך קשה, אז שחקו עם המים עד שתגיעו למרקם המדויק)

1 כף מלח

2 ביצים

בשר למילוי -

1/2 ק״ג בשר טחון

2 בצל מגורר בפומפייה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

1 כפית כמון

למרק -

מעט שמן

1 בצל, חתוך לקוביות

1 עגבניה, חתוכה לקוביות

200 גרם בשר בקר מספר 2 חתוך לקוביות קטנות מאוד

1 כוס חומוס

2 גזר, חתוך לקוביות

1 גמבה, חתוכה

1 ליטר מים

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור 

1 כפית כמון

 

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
 

 

אופן ההכנה:

 

  1. מכינים את הבצק - לשים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת בצק גמיש. אם צריך להוסיף מים אז אפשר, אבל שימו לב שהבצק צריך להיות מעט קשה. מרדדים את הבצק דק דק, אפשר גם במכונת פסטה. חותכים את הבצק למלבנים קטנים.
  2. מכינים את המילוי ואת הכיסונים - מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי. לוקחים מלבן של בצק ובמרכזו מניחים מעט מהמילוי. מקפלים כמו טורטליני.
  3. מכינים את המרק - שמים מעט שמן בסיר גדול. מטגנים מעט את הירקות ואת הבשר, מתבלים ומוסיפים מים.
  4. בסיר אחר מרתיחים ליטר מים עם 1 כף מלח. אחרי שהמים רותחים מכניסים פנימה בעדינות את הכיסונים ומבשלים כחמש דקות.
  5. מוציאים את הכיסונים לתוך צלחת, ומחליטים אם להכין דושפרה של קיץ (כלומר, מעט רוטב) או של חורף (כלומר, הרבה מאוד מרק).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים