שתף קטע נבחר
 

מהמטבח האפגני: אריה מגיש באחש

נראה אתכם עומדים בניחוחות שיבקעו מהסיר הזה: הבשלן אריה מוליוב קוצץ צרורות של עשבי תיבול טריים ומשדך אותם לבשר ואורז. והתוצאה? תבשיל אותנטי מלא בירוקים

זה לא פרסי, זה אפגני: על אף הדימיון למטבח הפרסי, מצליח המטבח האפגני לשמור על אופי משלו. המטבח הזה מלא בעשבי תיבול וגם באורז, וכאשר משדכים אותם יחדיו מתקבלות מנות עשירות בניחוחות ובטעמים. הבשלן אריה מוליוב מלמד אותנו להכין באחש אותנטי, שימלא לכם את הבית בניחוחות של חג.

 

העולם על קצה המזלג - כתבות נוספות בפרויקט:

מהמטבח המרוקאי: קציצות הדגים של תמי

מהמטבח הבוכרי: הדושפרא של שרה

מהמטבח הבולגרי: אסתר מכינה דג אגריסטדה

מהמטבח העיראקי: יעל מכינה קובה סלק

מהמטבח הטריפוליטאי: החריימה של אפי


 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
 

 

באחש

המרכיבים (ל-12 מנות):

1/2 כוס שמן לטיגון

1 בצל גדול

1 ק"ג אורז, שטוף ומסונן

250 גר' קורקבנים, מבושלים במים עד לריכוך וחתוכים לקוביות בעובי ס"מ

1/2 ק"ג צלעות, מבושלות במים עד לריכוך וחתוכות לקוביות בעובי ס"מ

1/2 ק"ג כבד עוף, חתוך לקוביות של ס"מ

3 צרורות של כוסברה, קצוצה

2 צרורות של שמיר, קצוץ

1 חבילה בצל ירוק (רק החלק הירוק), קצוץ

מלח, פלפל שחור

 

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)

 

אופן ההכנה:

 

  1. יוצקים שמן לסיר רחב ומטגנים את הבצל עד לשקיפות.
  2. מוסיפים את הקורקבנים ואת הצלעות, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מבשלים במשך מספר דקות על להבה גבוהה. מוסיפים לסיר את האורז, המים (בערך ס"מ מעל האורז), מלח ופלפל.
  4. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד לרתיחה, ואז אוטמים את המכסה במגבת.
  5. לאחר מספר דקות פותחים את הסיר ויוצרים גומחות באורז כדי שהאורז יתבשל והאדים יצאו מכל הכיוונים.
  6. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל את הסיר על להבה נמוכה.
  7. אחרי כחצי שעה של בישול (כשהאורז מתרכך) מוסיפים את הכבד ואת הירק, מערבבים היטב, יוצרים שוב גומחות באורז.
  8. מכסים שוב ומבשלים 15-10 דקות על להבה נמוכה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים