שתף קטע נבחר

בגלל הפסיקה החדשה: מזונות הופחתו ב-90%

אב המגדל את בתו במשמורת משותפת דרש לשנות את הסכום החודשי. השופטת רום פלאי התבססה על קביעת העליון והסכום ירד מ-2,400 ל-240 ש'

בית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון הפחית לאחרונה באופן משמעותי את סכום המזונות שמשלם אב לילדה הגדלה במשמורת משותפת. השופטת מירה רום פלאי ביססה את קביעתה על הלכת בית המשפט העליון מיולי האחרון, שלפיה שני ההורים חייבים לממן את ילדיהם.

 

בני הזוג התגרשו ב-2012. נקבע שהם יחלקו במשמורת על הבת – שאז הייתה בת 6 – ועל האב הוטל לשלם 2,400 שקל בחודש. לפני כשנתיים וחצי הוא פנה לבית המשפט בבקשה להפחית את המזונות או לבטלם שכן משכורתו פחתה משמעותית באופן המהווה "שינוי נסיבות מהותי", המצדיק לפי ההלכה לשנות את סכום המזונות.

 

לדבריו יוצא שהוא משלם לבתו כפל מזונות, שכן הוא מממן אותה גם כשהיא אצלו במסגרת המשמורת המשותפת. האב הוסיף כי במשך השנים הכנסתה של האם גדלה, כך שהיא לא תיפגע אם תביעתו תתקבל. הוא טען שהוא זכאי להפחתה בעיקר לאור ההלכה החדשה בעליון.

 

אלא שהאם התנגדה בתוקף לתביעתו של האב בטענה שהוא משתכר יפה והכנסתו עומדת על כ-20 אלף שקל בחודש.

 

לדבריה, 2,400 השקלים שהוא משלם ממילא מספיקים בקושי לכיסוי הוצאות הבת. בנוסף, היא ציינה כי הסכום האמור נקבע לאחר הפחתה של כ-20% מהסכום שחושב ברכיב המגורים, וכי בניגוד לטענת האב, הכנסתה לא גדלה באופן ניכר.

 

רוח חדשה

אולם השופטת מירה רום פלאי מצאה שמאז שנפסקו המזונות הצטמצם הפער בהכנסות של ההורים ועומד על כ-10% בלבד (ביחס של 55% לאב ו-45% לאם). היא ציינה שממועד הגשת התביעה "נשבו להן רוחות חדשות" בפסיקת מזונות ילדים. "מעתה יש לומר כי המשפחה 'מתחלקת' ולא "מתפרקת", כתבה בפסק הדין.

 

השופטת הסבירה שבהתאם להלכה החדשה, חלוקת המזונות בין ההורים תיעשה לפי שיעור ההכנסות של כל אחד מהם תוך התחשבות בזמן שהילדים שוהים עמם. במקרה הזה הפער בהכנסות נמוך כאמור, וזמני השהות עם הילדה שוויוניים.

 

החלת ההלכה החדשה על מקרה זה הובילה את השופטת למסקנה כי האם צריכה לשאת ב-1,080 שקל מסכום המזונות, בעוד שהאב צריך לשאת ב-1,320 שקל, ומשכך עליו לשלם רק את הפער בין הסכומים, שמסתכם ב-240 שקל.

 

בנוסף נקבע כי בני הזוג יחלקו בהוצאות המיוחדות והחריגות של הבת (למשל רפואה וחינוך) בהתאם לשיעורי הכנסתם (55% האב ו-45% האם), כך שההורה שלא נשא בהוצאה ישלם את חלקו להורה האחר תוך שלושה ימים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: תומר שלום, סטודיו תומאס
עו"ד הילה בורנשטיין
צילום: תומר שלום, סטודיו תומאס
מומלצים