שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בית כפרי בלב העיר: צפו בתמונות
    בית דו-משפחתי קטן עם חצר משנות ה-50 של המאה שעברה על רחוב סואן בגבעתיים עוצב מחדש על מנת שיתאים למשפחה עם שלושה ילדים מתבגרים. כעת, מי ששוהה בחצר הבית, יתקשה להאמין כי הוא לא נמצא במושב. צפו

    כאשר מסתכלים על הבית בגבעתיים, עם חצר המרווחת סביבו והגוונים הירוקים שנשקפים דרך החלונות, קשה להאמין שמדובר בבית שנמצא במרכז עירוני. מדובר בבית דו-משפחתי קטן שנבנה בשנות ה-50 של המאה הקודמת על מגרש צר וארוך ששטחו כ-240 מ"ר.

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

    הדיירים, שחלמו על חלל מרווח, נעים ושקט, ביקשו לתכנן את הבית מחדש כך שיתאים למשפחה עם שלושה ילדים מתבגרים. שיפוץ מסיבי, תוספת של קומת מגורים חדשה וניצול חכם של זכויות הבנייה, אפשרו לייצר חלל נקי, פתוח וזורם הפונה לכיוון החצר ומנותק באופן כמעט מלא מהרחוב הסואן.


     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

     

    אחד הדגשים המרכזיים שניתנו בפרויקט, הוא ניצול יעיל וירוק של האנרגיה הפסיבית הטבעית (אור ואוויר) הזמינה בשפע מסביב. משום שהבית נמצא על רחוב סואן יחסית, ביקשו לאטום אותו כלפי הרחוב, לפתוח לכיוון הגינה ולטשטש את המיקום העירוני של הבית.

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

    לשם כך הזזנו את דלת הכניסה מהצלע הארוכה של הבית לפינת הצלע הקצרה שלו, שינוי שאפשר ליצור חצר רחבה וירוקה לאורך הבית, והדגיש את הציר האורכי שלו, כך שנוצרה תחושת מרחב ופתיחות.

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

     

    הפתחים בבית פונים לכיוון הגינה, שמשתרעת לאורך החזית הצפונית. החזית שפונה לרחוב תוכננה כמעט ללא פתחים, מלבד דלת הכניסה ושני חלונות קטנים שמוקמו בחלקו הפנימי של הקיר, כדי להתרחק כמה שיותר מהרחוב. ברוב קומת הקרקע תוכננו ויטרינות גבוהות שמחברות בין חלל הפנים לגינה, ובקומה העליונה שולבה זכוכית שחורה בגימור מט בין חלונות האלומיניום, שיוצרת מראה המשכי וקו נקי.

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

     

    אתגר משמעותי היה השילוב בין הבית הישן הקיים לבית החדש. קומת הקרקע הורחבה והתווספה קומה עליונה. כך הופרדה יחידת ההורים, שנמצאת בעומק קומת הקרקע, מאגף הילדים שממוקם בקומה העליונה וכולל שלושה חדרי שינה, חדר רחצה, חדר שירות ומרפסת.

     

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

    הכניסה לבית נפתחת מול גרם המדרגות החדש, שתוכנן מברזל שחור. כל זוג מדרגות חוברו יחד ליצירת תחושה של עלייה מתונה יותר. תכנון המדרגות בצורה זו מקנה להם חוזק ויציבות ויוצר איזון בין הקלילות והמראה הדקיק של מדרגות מנותקות לבין המסיביות של מבנה מדרגות מלא. מערכת של מוטות ברזל יוצרת את מעקה המדרגות ומתחברת לשפה העיצובית של הבית. לצדה שני עמודים שתומכים במבנה לכל גובהו, וביניהם תוכנן לוח ברזל שתומך בתוספת הבנייה.

     

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

    מימין לכניסה ולגרם המדרגות תוכנן החלל הציבורי שכולל סלון, פינת אוכל ומטבח. החלל מרוצף באריחי אבן גדולים שממשיכים כלפי חוץ, כך שניתן לפתוח את הויטרינות וליצור חלל אירוח הממשיך מבפנים החוצה.

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

    בגלל ששטח הבית אינו גדול, רוב האלמנטים עוצבו בגוונים בהירים כדי שייטמעו בקירות. כך למשל, קיר הטלוויזיה בסלון מכיל שטחי אחסון רבים ומצניע את הכניסה לשירותי האורחים. וכדי לא להנמיך את החלל, שולבו גופי תאורה שקועים שמשתלבים היטב עם העיצוב המינימליסטי של הבית.

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

     

    המטבח תוכנן באופן מקבילי וכולל יחידת ארונות גבוהה המשלבת את כל מכשירי החשמל, כולל המקרר. גם מערכת מיזוג האוויר שולבה כחלק מנגרות המטבח כדי להימנע מתכנון תעלות והנמכות גבס. מול יחידת הארונות תוכנן אי שעליו מוקמו כיור וכיריים, המאפשרים לבני הבית לעבוד במטבח עם הפנים לחלל האירוח.

     

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

    יחידת ההורים ממוקמת מאחורי המטבח ונהנית מחצר פרטית, שמגודרת באמצעות הממ"ד מצד אחד והמחסן מהצד השני. כך נוצרת תחושה אינטימית ונעימה. בכל חדרי הבית פרטי שולבו פרטי נגרות. כך, למשל, בחדר השינה שולבו שידות לצד המיטה, שאובזרו בשתי ידיות בולטות הממשיכות זו את זו ויוצרות מראה מינימליסטי.

     

     

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

    חדרי הרחצה חופו באריחי אבן, היוצרים המשכיות בין ריצוף החלל הציבורי לבין החדרים הרטובים והפרטיים יותר. הבדלי גבהים בין הממ"ד ליתר הבית אפשרו לתכנן חלון גבוה במקלחת הצמודה של יחידת ההורים באופן המאפשר אוורור טבעי איכותי.

     

     (צילום: עוזי פורת)
    (צילום: עוזי פורת)

     

    הכותב הוא אדריכל מאמיצי אדריכלים

     


    פרסום ראשון: 21.11.17, 21:11
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "בית כפרי בלב העיר: צפו בתמונות"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים