שתף קטע נבחר

נחתמה עסקת המיזוג בין בנק מזרחי טפחות ובנק אגוד

לפי ההסכם, רכישת מניות אגוד תעשה לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל וכנגד הקצאת מניות של מזרחי לבעלי השליטה באגוד. ההסכם מותנה בקיומם של מספר תנאים, ביניהם הסכמה של עובדי אגוד למהלך התייעלות מהותי וכן אישור בנק ישראל ורשות ההגבלים העסקיים. באגוד יש כ-1,300 עובדים ובמזרחי טפחות מעוניינים לקלוט רק חלק מהם

בנק מזרחי טפחות הודיע היום (ג') כי בעלי השליטה בבנק אגוד חתמו על הסכם למכירת אחזקותיהם (74.76%) בבנק ומיזוגו לתוך מזרחי. לפי ההסכם, רכישת מניות אגוד תעשה לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל (60% מההון העצמי של הבנק), וכנגד הקצאת מניות של מזרחי לבעלי השליטה באגוד. העובדים בתגובה ישביתו את כל הסניפים בבנק אגוד החל משעות הבוקר. 

המיזוג מתקרב ()
המיזוג מתקרב

 

עובדי מזרחי טפחות הפגינו מול משרדי ההנהלה

השביתה במזרחי ממשיכה: חילופי האשמות בין הועד להנהלה

 

הסכם הרכישה מותנה בקיומם של מספר תנאים, כאשר התנאי המרכזי שעל השלמתו מופקדת הנהלת בנק אגוד הוא הסכמה של עובדי אגוד למהלך התייעלות מהותי. תנאים נוספים הם אישור בנק ישראל, אישור מרשות ההגבלים העסקיים והסכמת בעלי המניות מהציבור באגוד להצעת רכש, שכן העסקה מתייחסת לרכישת 100% ממניות אגוד ומיזוגו אל תוך מזרחי טפחות.

 

העובדים ייפתחו בשביתה

על רקע אישור מתווה המיזוג החליטו ועדי העובדים בבנק אגוד על השבתה מלאה של הבנק החל מהשעה 10:00. ״המיזוג הזה הוא רע לעובדים, רע לציבור הרחב ומשרת רק את האינטרסים של קבוצות הטייקונים הכי חזקות במשק ששולטות בכסף של הציבור. אנחנו נבהיר היום לקבוצת עופר ולבנק ישראל: אנחנו לא ניתן ל-1,200 עובדים ללכת הביתה״, אמרו ועדי העובדים בבנק.

 

באגוד ישנם כ-1,300 עובדים כאשר 400 הם זמניים. במזרחי טפחות מעוניינים לקלוט רק חלק מהעובדים כאשר ככל שהסכמות מול העובדים לא יושגו במהלך ששת החודשים הקרובים – פירוש הדבר שאחד התנאים לעסקה לא יתמלא ויעמוד כמכשול.

 

יחד עם זאת, מכיוון שבעלי השליטה בבנק אגוד, שעומד על המדף זה זמן רב, לא איתרו בשנים האחרונות רוכש אחר לאחזקותיהם הרי שהחלופה שעומדת לנגד עיניהם היא מכירת מניות הבנק בנתחים – מהלך ששקול לסגירת פעילות של הבנק ולפיטורי כל עובדיו. לכן, סביר להניח כי העובדים יקיימו משא ומתן מול הנהלת אגוד בחודשים הקרובים על מנת להגיע להסכמות , כאשר כל צד ינסה למשוך לכיוונו.

 

בהסתכלות על העובדים הקבועים באגוד ישנם קרוב ל-1,000 עובדים והם מסווגים לשלושה ועדים שונים - ועד עובדי המחשוב, ועד הפקידים וועד המנהלים. בהיבט הרכישה קיימת כפילות בעיקר עבור שכבת המנהלים שכוללת באגוד 250 מנהלים ומורשי חתימה והם יעמדו במוקד המשא ומתן. בשכבת הפקידים במזרחי זקוקים לחלק מסויים מהעובדים על מנת לתפעל את הפעילויות השונות של אגוד ועל מנת להעמיד שירות בפריסה הסניפית ולכן, משכבה זו שכוללת 550 פקידים קבועים צפוי להתקיים משא ומתן על פרישה מרצון של כמות קטנה יותר של עובדים בהשוואה לשכבת המנהלים. עובדי מחלקת המחשוב כוללים 170 עובדים מתוכם רק 60 הם עובדים זמניים. ביחס לעובדים הקבועים בחטיבה צפוי כי את מרביתם ככולם מעוניינים במזרחי טפחות לקלוט לעבודה לאחר המיזוג.

 

גרעין השליטה (74.76%) באגוד מורכב מישעהו לנדאו (24.78%), משלמה אליהו (27.12%) הבעלים של מגדל, ומיורשי דוד לובינסקי (רות מנור ויעל אלמוג זכאי , סך הכל 22.86%). ככל שתושלם העסקה צפויים בעלי השליטה בבנק אגוד לקבל לכיסם מניות מזרחי טפחות לפי שווי של מיליארד שקל לפי החלוקה הבאה : אליהו – 380 מיליון שקל, לנדאו – 350 מיליון שקל , רות מנור - 160 מיליון שקל ויעל אלמוג זכאי ל-160 מיליון שקל.

 

בבנק ישראל צפויים לתת אור ירוק למהלך זאת על רקע התבטאותה של המפקחת על הבנקים, חדוה בר, באוגוסט האחרון בראיון לרשת בלומברג בו ציינה כי תתמוך בהצעת שכזו. ברשות להגבלים עסקיים צפויים לבחון את פרטי העסקה על שלל פרטיה בתקופה הקרובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים