שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מפלי מים ואולם קולנוע מפואר: ביקור בית בקיסריה
    בית בשכונת הגולף תוכנן באווירת יוקרה פסטורלית, עם מפל מים שמקבל את פני האורחים בכניסה ועוד אחד נוסף שנשפך ממרפסת חדר ההורים אל הבריכה, מרתף מפנק עם חדר כושר, קיר יין ובר משקאות מהודר. צפו בתמונות

    בית משפחת חכם ממוקם בשכונת הגולף בקיסריה ומשתרע על פני 620 מ"ר, מתוכם 420 מ"ר שטח בנוי. דיירי הבית הם זוג באמצע שנות השלושים, עם שתי בנות ובן. לפני כן התגוררה המשפחה באור עקיבא.

     

     

    הלקוחות הגיעו בהמלצת אחיו הגדול של הבעל, שגם עבורו המשרד תכנן בית. לבקשתם, הכניסה לבית הוגבהה על ידי שבע מדרגות, וכן לא הוצבה גדר בכניסה, ליצירת אווירה של בית פתוח ומזמין.

     

     (צילום: שגיא מורן )
    (צילום: שגיא מורן )

     

    מעקות הבית עשויים מזכוכית ייחודית ועדינה. הרצפה והמדרגות בקומת הקרקע עשויים מאבן שיש רפאל בצבעי בז', עם גידים אדומים דמויי חלודה, כצבע סולידי ולא דומיננטי המשרה אווירה עדינה ורגועה. רצפת הפרקט וריהוט הבית כוללים נגיעות של עץ אלון, המעניקים תחושת חמימות ואינטימיות.

     

    הסלון. אווירה של בית פתוח ומזמין (צילום: שגיא מורן )
    הסלון. אווירה של בית פתוח ומזמין(צילום: שגיא מורן )

     

    כל אזורי הבית מאובזרים במערכת חשמל חכם וחימום רצפתי. אזורי החוץ כוללים את הדק החיצוני והכניסה לבית המרוצפת בטרוורטין. לבקשת הדיירים, לא קיימת גדר המפרידה בין הפנים לחוץ, על מנת לחבר את הבית ישירות לרחוב וליצור אווירה פתוחה ומזמינה, כאשר ההפרדה נעשתה רק על ידי הגבהת המדרגות בכניסה.

     

     

    המרחב הציבורי. חלון, מטבח וחדר אוכל (צילום: שגיא מורן )
    המרחב הציבורי. חלון, מטבח וחדר אוכל(צילום: שגיא מורן )


    בקשה נוספת של בני הזוג הייתה לשלב בתכנון ובעיצוב את אהבתם הגדולה למים. כך החצר המפנקת כוללת בריכה וג'קוזי צמוד, המוארים בלילה בתאורה בשלל גוונים וצבעים, שמשלימים את אווירת היוקרה הפסטורלית.

     

    שלל צבעים בלילה (צילום: שגיא מורן )
    שלל צבעים בלילה(צילום: שגיא מורן )

     

    הכניסה לבית מעוטרת במפל מים מרשים, כמו גם מרפסת חדר ההורים ממנה נשפך מפל גבוה הנושק לבריכה. בקיר הצמוד לחדר המדרגות, באחת החזיתות הפונות לכביש, תוכנן קיר גדול מאבן לקט, המלא כולו במפל מים מרשים המתנשא לגובה שבעה מטרים ויורד לתוך בריכה ענקית המקיפה שליש מהבית ומגיעה עד לכניסה, בה ניצבת בריכת דגים.

     

     

    מפל מרשים (צילום: שגיא מורן )
    מפל מרשים(צילום: שגיא מורן )

     

    הבית ממוקם במגרש פינתי בצומת רחובות של ציר תנועה ראשי, כך שמכיל שתי חזיתות דומיננטיות, הדורשות נראות מרשימה והתייחסות עיצובית ראויה. שבע מדרגות הכניסה מובילות לדלת המתנשאת לגובה 4.5 מטרים שמכניסה לתוך חלל רחב ידיים, ממנו נשקף בתמונה אחת כל מרחבו הציבורי המרהיב של הבית הכולל את הסלון, המטבח וחדר האוכל.

     

    הקומה הראשונה. שלוש סוויטות (צילום: שגיא מורן )
    הקומה הראשונה. שלוש סוויטות(צילום: שגיא מורן )

     

    ויטרינת הסלון הגבוהה והמרשימה, המתנשאת לגובה 5 מטרים, משקיפה על הבריכה הענקית ועל נופה הקסום של החצר. קומת הקרקע כוללת מטבח, סלון, שרותי אורחים וסוויטת אורחים מפוארת, ממנה ניתן לצאת אל בריכת הפעוטות הממוקמת בחצר.

     

    סוויטת האורחים (צילום: שגיא מורן )
    סוויטת האורחים(צילום: שגיא מורן )

     

    החצר הירוקה ורחבת הידיים מאובזרת במטבח חוץ וברביקיו. חיפוי הרצפה עשוי מעץ איכותי של דק איפאה, ובצדי הבית חניות לרכבים, שהימנית ביניהם יורדת לקומת המרתף.

     

    אווירת יוקרה פסטורלית (צילום: שגיא מורן )
    אווירת יוקרה פסטורלית(צילום: שגיא מורן )

     

    במרתף הבית חבוי עולם שלם של תענוגות ופינוקים עבור דיירי הבית והאורחים הרבים, בהם חדר קולנוע ביתי מפואר, אולם משחקים המאובזר במיטב הפירוטכניקה והמסכים ומותאם לילדים בכל הגילאים, קיר יין מקצועי בעל תאורה קסומה, חדר כושר, אולם "נשפים" ושולחן ביליארד צמוד לבר משקאות מהודר. 

     

    המטבח (צילום: שגיא מורן )
    המטבח(צילום: שגיא מורן )
     

     

    המרתף כולל גם ממ"ד שמשמש את עוזרת הבית, שירותים, מקלחת, מטבחון גדול ומשרד עבודה המשמש את בעל הדירה.


    מבט אל המרחב הציבורי מהקומה השנייה (צילום: שגיא מורן )
    מבט אל המרחב הציבורי מהקומה השנייה(צילום: שגיא מורן )

     

    קומת הבית הראשונה כוללת שלוש סוויטות שלכל אחת מהן, כמו לכל חדר אחר בבית, מרפסת, מקלחת ושירותים צמודים. יחידת המאסטר של ההורים כוללת מקלחת וחדר ארונות, ולצידה שני חדרי הילדים.  ממרפסת חדר ההורים הענקית, הצופה לבריכה, גולש מפל הזורם לתוכה. חדרי הילדים מצוידים במרפסת הפונה לציר הראש, וממנה נשקף נופו המרהיב של מגרש הגולף בקיסריה.

     

    יחידת ההורים (צילום: שגיא מורן )
    יחידת ההורים(צילום: שגיא מורן )

     

    עיצוב הפנים של הבית מאופיין בשפה מתונה ומאופקת, הנמנעת מאלמנטים מנקרי עיניים ומצבעים דרמטיים. הצבע השולט ברוב הבית כולל נגיעה עדינה של לבן עם בז', וכך גם במטבח הלבן המעוצב בסגנון אנגלי קלאסי. גם בווילונות הבית שולט הצבע הלבן, שהוא הצבע האהוב ביותר על הדיירים.

     

     

      (צילום: שגיא מורן )
    (צילום: שגיא מורן )

     

     הכותבים הם ממשרד מלכה אדריכלות ועיצוב פנים

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "מפלי מים ואולם קולנוע מפואר: ביקור בית בקיסריה"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים