שתף קטע נבחר

בנק המטרות הגדול

הפיגוע בקניה הוא "עליית מדרגה" אסטרטגית במאבק הפלסטיני נגד הכיבוש. מדובר בהרחבה (צפויה) של זירת הטרור, ואין זה משנה כלל מי לקח אחריות לפיגוע

אין אדם סביר במדינה שהופתע מפיגועי קניה ובית-שאן. זהו המשך צפוי לחלוטין לניהול המלחמה בשיטת שרון ומופז. בבית שאן ביצעו הקיצונים הפלסטינים פיגוע בחירות, כהרגלם בכל תקופת בחירות, ואין זה משנה אם מדובר בשמעון פרס ב-96' או באריק שרון ב-2002. הפניית האצבע המאשימה של שרון במסיבת העיתונאים הבהולה שכינס לאחר הפיגוע, כדי לדחוק במצביעיו ללכת לקלפי, היא לכל היותר אקט של פאניקה וניצול ציני של במה לאומית, כדי לדאוג לניצחונו בבחירות הפנימיות בליכוד. בנוסף, הוא כמובן תקף את השמאל, כדי שיובן שמי שאשם בפיגועים הם אלה שמוכנים למשא ומתן עם הפלסטינים.
הפיגוע בבית שאן אמנם קשה ומכאיב, אבל הפיגוע בקניה הוא בגדר "עליית מדרגה" אסטרטגית במאבק הפלסטיני נגד הכיבוש. מדובר בהרחבה (צפויה) של זירת הטרור, ואין זה משנה כלל מי לקח אחריות לפיגוע. גם לא משנה מה מידת שיתוף הפעולה בין הקבוצה מביירות (שהודיעה כי היא שביצעה את הפיגוע בקניה), לבין חיזבאללה וארגוני החמאס או הג'יהאד. ומי שחשב שכניסת צה"ל לשטחים תגרום לדיכוי הטרור טעה והטעה, וגרוע מזה - ידע שזו תהיה התוצאה, ובכל זאת נכנס.
אמנם בישראל מיהרו להאשים את אל-קאעידה, אבל למעשה מדובר בספין תקשורתי שנועד לאותת לדעת הקהל בארצות הברית כי אל-קאעידה והפלסטינים חד הם, לחזק את התמיכה בפעולות צה"ל בשטחים, ואולי גם לזכות בסיוע כספי נוסף. מחלקת המדינה האמריקנית אמנם הודיעה כי אין הוכחות לכך שאנשי אל-קאעידה ביצעו את הפיגוע, אבל המטרה של מסירת "מידע" כזה - גם אם מדובר בבלוף - היא לזרוע בלב השומעים את גרעין האמונה בדבר שיתוף הפעולה האפשרי בין בין-לאדן לערפאת, בין אם הוא קיים (יכול להיות, אבל עדיין אין הוכחות), ובין אם לאו.
בגדול, הולך ומסתבר לכל אזרח שבנק המטרות של הפלסטינים הרבה יותר גדול מזה של צה"ל. נראה שדפוס הפעולה הצה"לי, שהופך את כל האוכלוסייה הפלסטינית לבת ערובה וברת עונשין, מוביל לכך שהעולם מעניק לגיטימציה דומה לתגובות הרצחניות של הפלסטינים. דהיינו פגיעה בישראלי וביהודי באשר הוא מתקבלת כחלק מניהול המלחמה בידי הפראים האלה במזרח התיכון, כאשר ההבדל בינינו ובין הפלסטינים הולך ומצטמצם, אם לא נימחק לגמרי, ואנחנו אף במינוס בכל הנוגע לשיקולי פגיעה באזרחים.
ברמה הטכנית מגרש המשחקים החדש של הטרור הוא בעייתי מבחינת הבטחת שלום אזרחי ישראל. רוב ארצות העולם השלישי מצדדות בעמדה הפלסטינית וממילא סידורי האבטחה שם רעועים אם לא בלתי קיימים. באפריקה בלבד מדובר בעשרות שדות תעופה שאין דרך להגן עליהם, ופגיעה נוספת עלולה פשוט לסגור את שמי אפריקה בפני מטוסים ישראליים – עוד מכה כלכלית.
.




לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים