שתף קטע נבחר

מבוקש: מקום מקורה, אבל שיהיה גם עם צמחיה

הזוג שלנו, בני וענבל, מלווים במפיקות המקצועיות עינת הולנדר וזהר רון-ג'רבי ופוגשים את נועה, שמדריכה אותם כיצד בוחרים מקום לחתונה ואיזה פרמטרים יש להביא בחשבון. הפרק הראשון בסדרת הווידאו "עשרה צעדים בדרך לחתונה", ויש גם טיפים

ההתחלה: הכלה אמרה שתשמח לקבל עזרה בדרך לחתונה

 

לאחר שבני וענבל החליטו ללכת על חתונה אביבית, היה צריך למצוא את המקום המושלם. הרי לא ייתכן שבני יאכזב את סבא וסבתא שלו, שהתחתנו ב-1950, באולם הטוב והחדש ביותר שהיה בזמנו.

 

הדרישות המקדמיות שהוצגו לפני מפיקות החתונה היו:

 

החתונה צריכה להתקיים במקום מקורה, כיוון שבגלל עונת השנה, אי אפשר לדעת אם יירד גשם או לא. יחד עם זאת, גם אסור שיהיה מחניק מדי, והכי חשוב לאמא של הכלה "מקום שיש בו צמחייה והרבה טבע".  

 

 

אז מה יותר רומנטי וקסום משדה פתוח, שבליבו אחוזה אותנטית משנות ה-20?

 

אבא של ענבל היה מעדיף שהחתונה תיערך בקיבוץ, כמו שפעם היו עושים. הוא סיפר שאצלם בכלל לא היה טקס דתי והיתה חתונה של כמה זוגות יחד. במקום הדיג'יי או הלהקות של היום, החבר'ה מהקיבוץ הכינו הופעה. סבתא של בני אמרה שהיא לוקחת אוטובוס שלם של חברים לחתונת הנכדים, ואבא שלו הוסיף שפעם זה היה אוטובוס, אבל עם הזמן זה הצטמצם למיניבוס. לאמהות היה חשוב בעיקר עניין ה"רעש" - שהאורחים יישבו בשולחנות בכיף ויוכלו לדבר ביניהם.

 

בני וענבל מגיעים אל האחוזה במושב בית חנן כשהם מלווים בעינת הולנדר וזהר רון-ג'רבי מ"zeze הפקות". שם הם פוגשים את נועה, שמדריכה אותם כיצד בוחרים מקום לחתונה ואיזה פרמטרים יש להביא בחשבון: קבלת הפנים, מערכת הגברה ותאורה, מיקום החופה, סדרנים בחנייה, שעת סיום האירוע ועוד.

 

להלן עשרת הדיברות לבחירת מקום, באדיבות המפיקות המקצועיות עינת וזהר:

 

  1. חשוב לראות מספר אולמות/גני אירועים שונים לפני שבוחרים את המקום.

 

  2.   בין אם בחרתם באולם או בגן אירועים, יש לוודא שהמקום שנבחר מצוייד ברישיון עסק ויש לו את כל האישורים הנדרשים.

 

  3.   חשוב מאוד להגיע לראות אירוע במקום בו בחרתם. רצוי להגיע לראות אירוע אליו הוזמן מספר משתתפים דומה לשלכם ולבדוק את מידת הצפיפות. בנוסף כדאי לבדוק  גם  את מצב השירותים ובכלל את האווירה במקום בזמן האירוע.

 

  4.  תמיד יש לבדוק מה בדיוק כלול בתוך המחיר שנתן לכם מנהל המכירות או מנהל האירועים של המקום איתו סגרתם על האירוע.

 

  5.  חשוב לוודא שסמוך למקום שבחרתם יש מספיק חנייה לכל האורחים.

 

  6.  בדקו מראש שיש שילוט למקום (לא כולם זוכרים לקחת איתם את המפות שמצורפות להזמנה). כדאי לדאוג מראש לשילוט הכוונה מכל צומת מרכזי המוביל למקום האירוע.

 

  7.  בררו אם יש "שעת סיום" לאירוע מבחינת המקום (מקומות רבים נוהגים לקבוע "שעת סיום"), ומה העלות לכל שעה נוספת. לא נעים לראות את המלצרים מתחילים לקפל את האירוע כשהמוזמנים עדיין רוקדים וחוגגים.

 

  8.  יש להביא בחשבון שכל אולם או גן אירועים שאתם בודקים נבדק גם על ידי עשרות זוגות אחרים. לכן, אם מקום כלשהו מצא חן בעיניכם - שריינו אותו! שלא יתפסו לכם את התאריך שרציתם.

 

  9.  אם אתם מאותם הזוגות שמחפשים לעשות את החתונה במקום שונה ואחר כגון חוף הים, יער או כל אתר מיוחד אחר, חשוב מאוד לדאוג לקבל אישורים מהגורמים הרלוונטיים: אישור מרשות הגנים הלאומיים או קק"ל. אם החתונה נערכת על חוף הים יש לדאוג לרישיון מהרשות המקומית.

 

  10. מבין ערבי השבוע, המבוקש ביותר הוא יום חמישי. עדיין רווחת הטענה שהואיל ולמחרת האורחים לא עובדים, לכן יישארו עד מאוחר. אבל יש לזכור שביום חמישי הכבישים פקוקים מאוד, כך שלרוב המוזמנים מאחרים ולעיתים אף מגיעים עצבניים בגלל הפקקים. בנוסף, המחירים ביום חמישי גבוהים יותר משאר ימות השבוע, אז אולי בכל זאת כדאי לחשוב על יום אחר?

 

מבחינת הצוות של "ארצה", צילום פרק האולם היה חוויה. המפיקות מספרות: "הגענו בצהריים, כשהמקום היה ריק, וראינו איך הוא לאט לאט קורם עור וגידים לקראת החתונה של אותו הערב. כל הגורמים פועלים יחד להשגת מטרה אחת - יצירת ערב קסום. זו היתה קצת הרגשה מוזרה כשראינו את הזוג שהתחתן שם באותו ערב. בשבילם זה יום כל כך מיוחד, בעוד שלנו זה עוד יום עבודה, יום חולין שבו דרכנו נפגשות...."

 

בפרק הבא: ענבל ובני בוחרים קייטרינג

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים