אוכל  טעם החיים  מטבח עולמי
מתכונים מעיראק
ynet
פורסם: 06.02.03, 15:44
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 72 תגובות ב-72 דיונים
31. סאדאם? - נפקסת עינו נקסרת רקביתו ושתעל זיבו !!!
נאג'י   (09.02.03)
וחצי מחמשת הכותבים הם אשכנזים... בדלכם - תנו לבגדדים אמיתיים לכתוב על קובה...
32. מי שרוצה לקבל את אוסף הקללות העירקי השלם...
שוב נאג'י   (09.02.03)
שיתן אימייל. מדובר בכמאה קללות עסיסיות לפחות כמו הקובה של סבתא שלי...
33. בקשר למתכון של גוגן
מתכון מנצח   (09.02.03)
הכי טעים בעולם לאכול את הטביט עם בצל ירוק (כמו שהוא).
34. זה לא אוכל עירקי
עירקית אחת ,   דרום   (09.02.03)
ממתי העירקים משתמשים בבזיליקום? ואת הממולאים (מחשה) עושים עם סלק, בצל ועלי סלק. מאיפה הבאתם את המתכונים האלה? איפה הטיבית המפורסם? הקיצ'רי האלוהי והסלונה?
35. בקשר לטביט
ז'ולי   (09.02.03)
על איזה גודל של קופסה של רסק עגבניות מדובר ?
36. בקשר לטביט
ז'ולי   (09.02.03)
על איזה גודל של קופסה של רסק עגבניות מדובר ?
37. מי יודע איך מכינים קעקעת ומחבוזי?
עירקית בעתיד ,   פולניה בעבר   (09.02.03)
38.  האוכל העיראקי הכי טעים בעולם-פונדק משה באור יהודה!
מופיע במדריך מפה ,   וזה נכון עד מאוד   (09.02.03)
39. איפה עובי?
אורי ,   תל אביב   (09.02.03)
אין כמו הסביח של עובד מרמת גן! איך זה שאף אחד לא מזכיר אותו?? אפילו לסדאם מגיעה איזו הפצצה קטנה, כי יש הרבה לחץ בגיזרה!
40. לג'ולי ולכל מי שרוצה להכין טביט
גוגן ,   תל אביב   (09.02.03)
לג'ולי - קופסה קטנה של רסק עגבניות, 100 גרם. ולכולם - זמן ההכנה הוא עשרים דקות, וממש שווה את ההשקעה. העצמות של העוף נמסות בפה והבית מתמלא בניחוח עיראקי.. אפשר להוסיף עוד כוס אורז ואז גם להוסיף מים בהתאם. אפשר להוסיף למעלה בסיר גם ביצים (להרתיח אותן קודם) ואז הן הופכות לביצים חומות כמו של חמין. כשהטביט מוכן צבעו חום. בתיאבון!!!
41. תגובה לנאג'י
gili ,   גבעתיים   (09.02.03)
שלח בבקשה את אוסף הנאצות העירקיות: gilibarlev@hotmail.co.il
42. שאלה לנכדה המורדת
תמי ,   ירושלים   (09.02.03)
זה לא נשרף על הפלטה?לא צריך מתישהו להוסיף מיים?והעוף לא מתפורר?
43. תמחקו תמחקו.
גם עירקית   (09.02.03)
מה זה המתכונים האלה? מי שם לחם וקינמון בקובה מה זה קניידלך? תביאו לנו מתכונים עירקיים אמיתיים! דרך אגב חסר גם בהראט במתכון של הטביט.
44. תשובה ל - 42
גוגן ,   תל אביב   (09.02.03)
והחמין (או הצ'ולנט) לא נשרף כל הלילה על הפלטה? אז גם עם הטביט זה אותו דבר - הוא לא נשרף בחום נמוך. ולגבי המים, אין לי מידות מדוייקות, את יודעת, זה הכל מהסבתא, אבל תראי לפי העין, וזה גם לא קריטי אם שמת חצי כוס יותר או חצי כוס פחות. ולגבי העוף - כן, לפעמים הוא מתפורר, אבל זה כל הכיף, לא..?
45. מה ההבדל בין אוכל עירקי לכורדי?
(09.02.03)
46. תגובה ל- 45
(09.02.03)
אני חצי כורדית חצי עירקית אז אני יכולה להגיד לך שבעיקרון ההבדל קודם כל הוא בתבלינים .למשל עירקים משתמשים יותר בבהראט, קרי. בשני העדות יש קובה אבל שונה בטעמים. מחשה אצל העירקים, זה "יאפרך" אצל הכורדים שמבשלים אותו גם עם עלי גפן ושמיר. לחם כורדי הוא יבש ומרטיבים אותו אחרי האפיה בכדי שיתרכך.הטביט הוא מאכל שאופייני לעיראקים. כמו כן הסמבוסק והכעכע בעיקרון הרוב אותו דבר רק בצורה קצת שונה ( זה גם תלוי באזור שבו חיו האנשים בעירק ).
47. ל- 42
(10.02.03)
בדרך כלל נהוג לשים את הטביט לא בצורה ישירה על הפלטה אלא למשל להניח מחבת עבה ובתוכה הסיר(או משהו אחר שמגביהאת הסיר) ולכסות עם איזשהו בד את הסיר כך שזה שומר על החום ואם שמת מספיק מים לפני- כן אז זה לא אמור להשרף אפילו קצת יותר מלילה שלם .
48. בואו נעשה מחווה לאדולף ונפרסם מתכונים גרמניים
רונן ,   ארה"ב   (10.02.03)
YNET התחלקו על השכל.
49. הצילו ! התחתנתי עם אשכנזיה.
יאיר   (10.02.03)
ולכן הילדים שלי פעמיים בשבוע אצל סבתא כדי לטעום אוכל אמיתי. זה לא שאשתי לא מבשלת טוב, אבל אפילו היא מכירה בהכנעה בהבדלי הרמות. אני לא יודע כמה זמן יחזיק המטבח העיראקי בארץ, אבל אולי מישהו יודע אם המתכונים זכו להנצחה היכן שהוא ? אשמח לקבל תגובה.
50. לגוגן - הרגת אותי עם הטביט הזה. נשמע תענוג.
רעב מאוד במשרד   (10.02.03)
51. מתכונים עירקים- כותבים אשכנזים?
תמר הלוחמת בדרכים ,   ירושלים   (10.02.03)
52. האוכל הכי טוב
ליאורה ,   ים   (10.02.03)
שחכתם את הפשה והמעיים .את הכבושים והמכללה.
53. ליאיר - ספר בישול עיראקי
נאג'י המקורי ,   על גדת החידקל   (10.02.03)
בדאלכ, קיים ספר בשם "מטעמי עיראק" מאת פסקל פרץ-רובין. רק מלהסתכל על התמונות שבספר הריר מתחיל לנזול...
54. תגובה ל-9 - כן... ולא..
דוד   (10.02.03)
כן אומרים שוואנדר (סלק) ונכון, אין אצלנו בזיליקום (אבל שווה לנסות... אולי ייצא מזה משהו לא-עירקי אבל טעים...)
55. אבדאלק נאג'י !
אורלי   (02.03.03)
אתה באמת מצחיק ! כמו כל העירקים. גם אני עירקית ואני מתה על ההומור של יוצאי עירק ! אתמול אכלנו תביט אצל אמא שלי בגבעתיים ! נהאג'ם ביתו איזה טבית ! אמא - שמחה- אין כמוך ! לא רק בטבית- אלא בכל מעשי ידייך !
56. הודעה לגוגן
רונית   (01.04.03)
2 המתכונים שלך- פצצה... אם תוכלי לתת נוספים אשמח מאוד ואודה לך מאוד ronit-s@012.net.il
57. ספר מאכלים עירקים
מור   (03.04.03)
"מטעמי עיראק" מאת פסקל פרץ-רובין בהוצאת מודן
58. תבשילים עירקיים
דליה ,   גבעת זאב   (06.05.03)
ספרה של פסקל פרץ מ צ ו י ן!
59. מה עיראקי באוכל הזה????
(27.11.03)
אני בכלל לא עיראקית, ואני מכינה באופן קבוע 3 מתוך 5 המתכונים (המשובחים) שבכתבה.
60. תגובה ל-27
אבו באטן ,   ירושלים   (27.11.03)
לפני הכנת החצילים חשןב מאד לקנות חצילים קלים מאד וכמה שיותר שחורים,וכמובן טריים רצוי באותו היום להכין. מקלפים את החצילים חלקית ,פורסים אותם לאורך לא לרוחב (לא עיגולים),משרים במים והרבה מלח , מוציאים אותם ממי המלח סוחטים וטגנים על אש בינונית ובנתיים חותכים בצל לקוביות קטנות וקוצצים פטרוזיליה מוסיפים מלח ופלפל שחור ,שמים את התערובת על לחם שחור רצוי מאתמול את החצילים הראשונים כשהם חמים ונוטפים שמים על הלחם מכסים בפרוסה נוספת מועכים מעט ובתאבון
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה