אוכל  טעם החיים  מטבח עולמי
שבת אצל סבתא
לידיה נוה
פורסם: 22.05.03, 11:09
תגובה לכתבה תגובה לכתבה
הדפיסו את התגובות הדפיסו את התגובות
חזרה לכתבה
לכתבה זו התפרסמו 130 תגובות ב-127 דיונים
31. אח יה בדאלק, יה עיני כפרה עלייך
רועי   (22.05.03)
32. ומה עם סלונה וקבה שפטה
על נהרות בבל ישבנו ,   ובכינו ואכלנו   (22.05.03)
וקרעייה וקבה חלו וקבה חמז" או מעיית או פלאו בג'יג' ומחשה? ואיפה נאכל בימי חמישי קיצ'רי ובימים מיוחדים, פצ'ה? שלא לדבר על ערוק ברז, קבה פטטה ביות וולד (עם ביצים בפנים). וקאהי בחג השבועות? שמישהו ידאג שילמדו בישול עיראקי באוניברסיטה.
33. לידיה
ליגל ,   ראשל"צ   (22.05.03)
רק מי שחווה את השבתות המענגות האלה יודע איזה כיף , כתבה מעולה מעלה זכרונות נעימים ביותר......................
34. "עשתידק"
אוקי ,   תל אביב   (22.05.03)
לידיה אחותי העיראקית. העלית דמעות בעיני , אני זוכר את השבתות האלה ומתגעגע אליהם. כל הכבוד שהדור שנולד בארץ ממשיך להעביר מתכונים מימים עברו. שכחת לציין שב"-טבית" החלק הכי כייפי בו היה "החקאקה" שזה החלק השרוף של האורז בתחתית הסיר!! אשמח לקבל מתכונים נוספים!
35. וואי וואי וואי...אין עליך יא לידיה
מייק ,   ר"ג   (23.05.03)
וואלה, בא לי עכשיו לנחות לך במטבח ולהתחיל להסניף את הריחות...
36. תגובה ל-15-כי אין עונות לטבית!!!
סופי ,   צפון עירק   (23.05.03)
37. אחחח... נהנתי לקרוא! אין כמו הבישול של סבתא שלי!
ליטל   (23.05.03)
38. למספר 15
(23.05.03)
אצלנו אוכלים טבית כל השנה! נו... ככה זה עירקים! :)
39. חבל שהתחתנתי עם אשכנזי!
שולי גוטמן ,   מרכז   (23.05.03)
היה לי 4 שנים חבר ערקי מה אני אגיד לכם ,איך שאמא שלו בישלה ...ממש כישפה אותי! בסוף זה לא יצא (הקשר בננו נותק). אבל המכה הכי קשה היתה להתחתן עם גבר אשכנזי,לא שיש לי טענות ,ברוך ה',אבל כשחמותך מבשלת כל יום פתיתים פירה ושניצל,פשוט הבגדים נופלים מדיאטת הרעב. בקיצור,הטעות היתה שלא לקחתי את המתכונים! אז תודה לכתבת לפחות אני יוכל להזכר ולהמשיך להתגעגע...
40. לבשל זכרונות לילדים.
לא עיראקית ,   נוסטלגיה   (23.05.03)
כל פעם שמתפרסמת כתבה על אוכל של בית אמא/סבתא מגיעות תגובות רבות ובהם געגועים אל האוכל וצער על ש"לא יחזור" הכול חלף. רבותי, להירגע. בעוד 20 שנה הילדים שלנו יכתבו את אותם הגיגי הגעועים לקציצות, לשניצל ולעוף המכובס שלנו, כמובן אם מכינים אותם ולא מסתפקים בפיצה קנויה. אז יאללה אבא למטבח ותתחיל לבשל זכרונות לילדים שלך!
41. צפירה של שבת
דפנה   (23.05.03)
לעניות דעתי צפירה של שבת אפשר לשמוע בכל מקום בארץ. פשוט צריכים להיות מספיק קרובים לבית הכנסת. מצד שני, בכל ההזדמנויות ששמעתי אותה הייתי בירושלים, פ"ת או ברמת-גן על גבול בני-ברק, אז יכול להיות שבאמת רק איפה שיש ריכוז של דתיים.
42. למורן וחובבי העוף וחצילים
רונית ,   שרון   (23.05.03)
הי, מה זה האפליות האלו? זה מדור אוכל.... בבקשה בבקשה בבקשה, כולנו רוצים את מתכון העוף והחצילים. אמא של בעלי חלאבית, והיא מכינה משהו כזה, אבל להוציא ממנה מתכון זה כמו להוציא מעירקי את האורז מהתפריט!!!!
43. פשוט נפלא!!
מהדור הצעיר   (23.05.03)
כמו שכבר אמרו - מזכיר נשכחות וריחות שלא ניתן לשכוח.... ארוחת הבוקר של שבת , הקידוש של יום שישי והטבית, אוי הטבית.... ואכן החקאקה שכולם רבים עליו.... פשוט נפלא - זכרונות נעימים מבית סבא וסבתא.... כל הכבוד!!!
44. געגועים לבית סבתא
גאולה ,   ג-עדה   (23.05.03)
זה כל כך בית אמיתי של סבתא ערקית זה כאילו סיפרת על הסבים שליץ
45. והמאפה האולטימטיבי: בעבע בתומר !
אורי   (23.05.03)
46. תגובה ל6
רמי ,   פ"ת   (23.05.03)
לאף עירקאית אין מתכונים . הכל בזכרון עבר מאם לבת. כל עירקאית אמיתית שתבקשי ממנה מתכוון תאמר לך לשים קצת מזה וקצת מזה.
47. אח לידיה, חבל שלא עשאני עירקית
חוביזה   (23.05.03)
כפולניה במקור ועירקית בהתהוות, אין לי אלא להודות לך על המתכונים הנפלאים (תודה גם על המתכון לקעקת בשעתו). אנא, המשיכי...
48. ספר וגם מתכון לאנרגיי
דפנה   (23.05.03)
אני אשכנזיה שהייתי נשואה לעירקי. למדתי לבשל את כל המתכונים בעזרת ספר של מדלן אסלן - "הבישול העירקי"הבהוצעאת עופר. חמתי לשעבר בדקה את הספר ואישרה כי המתכונים מדויקים. יותר מזה - התוצאות מדברות בעד עצמן - הכל יוצא בדיוק. עד היום ךארועים חגיגיים אני מכינה פלאו ג'יג' וכל האשכנזים מתמוגגים. רק אתמול הכנתי סמבוסק בג'יבן - וכולם נהנו וזללו. מתכון לאינגריי - 400גר' בשר כתף חתוך לקוביות של 2X3 ס"מ 500 גר' עגבניות חתוכות לפלחים. 500 גר' בצל חתוך לפלחים. 300 גר' חצילים קלופים ופרוסים לפלחים ברוחב 4 ס"מ, אורך 5 ס"מ ועובי של 0.5 ס"מ. 3/4 כוס לימון טבעי 3 כפות סוכר שמן, פלפל שחור, מלח ופפריקה חריפה לפי הטעם. אופן ההכנה - ממלחים את החצילים ומשהים חצי שעה. סוחטים בעדינות, מטגנים בשמן מכל הצדדים, עד שישחימו. בסיר גדול - מטגנים את הבצל ב- 4 כפות שמן, מוסיפים את הבשר, הלימון,סוכר,כוס מים, פלפל שחור ופפריקה. מניחים לרתוח כחצי שעה. מקטינים את האש, מסדרים בשכבות את פלחי העגבניות והחצילים מעל הבשר. מוסיפים לבשל - 40-50 דקות על אש שטנה ומגישים. תהנו !
49. מאכלים בבלים
יוסי   (23.05.03)
המאכלים הינם רבים יותר מהמוזכר גם לשבת ואין מה לדבר על הטעם חבל"ז חבל שהעדה הבבלית אינה מאורגנת ואינה מישמת את היחודיות שבה בנושאים רבים.לדעתי לעדה זו יש רבות לתרום לפולקלור של עם ישראל.מי יתן ויקום האחד שילכד את כולם לעשיה והפצת המורשת
50. המתכון לאנגריי
דינה   (23.05.03)
2 חצילים קלופים ופרוסים בעובי 3 סמ, כפית מלח ,,חצי כוס שמן,, 6 בצלים פרוסים דק ,, חצי קילו בשר,, 5 עגבניות ,, פלפל ,, פטרוזיליה,, מטגנים את החצילים ומסדרים בתבנית מוסיפים את הבשר וכל השאר בשכבות ומכניסים לתנורל-50 דקות
51. אבדלק לידיה, כפרה עלק, יתעיקי עיפי אינשאללה, תכתבי לנו עוד
רמי(רחמין) ,   פ"ת   (23.05.03)
52. עיראקי בנשמה
יליד הארץ   (23.05.03)
רק תראו את העדה הנהדרת הזאת שקטה,משכילה(באופן יחסי)השתלבה באופן מושלם עם שאר העדות שמחתי לקרוא את התיאור הריאליסטי של הכותבת..והטעמים והריחות קמו לתחייה מבית הוריי
53. תגובה לשולי
אשכנזי ,   מרכז   (23.05.03)
בוחרים כישורי מטבח של החותנת לפני החתונה ולאו דווקא על פי העדה. (מה שנכון אצל חותנת ערקית אין הרבה מה לבדוק).
54.  יא אללה
עיראקי אמיתי ,   בסרה   (23.05.03)
וווייייייי ווווייייי ואיייי איזה אוכל!!!!!!!!!! בעת אמא
55. י=א=מ=י
עיראקית גאה!   (23.05.03)
יווו אין על האוכל העיראקי! האוכל הכי טעים ועשיר שיש! אויש נעשה רעבה.... טוב זזתי לסבתוש שתכין לי קצת טביט!
56. עכשיו לידיה התור של הממולאים
יעל ,   תא   (23.05.03)
הבילתי מנוצחים.....בצל-קישואים-תפוח אדמה -פלפל-עגבניה.......נפלא..
57. נכדים כורדים אוכלים כמו פעם
נוי ,   באר שבע   (23.05.03)
אצלנו בשבת,אוכלים גמבה,חצילים, ביצים ותפוחי אדמה שמבשלים על הקמין,זיתים,ועוד הרבה מאכלים עיראקים, קובות,שופטות,קופתות. אנחנו דור שלישי. כתבה:ילדה בת11 ואני יעביר את זה גם לילדי!
58. תגובה ל-17, אינגריי
קובי ,   ר"ג   (23.05.03)
קודם כל, אתה צודק, זה פאר המטבח העיראקי. כתוב לנו ל- saarjac@zahav.net.il ונשלח לך את המתכון
59. רק עיראקי אמיתי יודע מה זה חקאקה.
חידה   (23.05.03)
60. בעיראק נכתב התלמוד הבבלי.
חאמד ח'ילו   (23.05.03)
לא רק מאכלים נפלאים שהמשחק בין הטעמים, המרקמים והטמפרטורות בהם הוא מתוחכם, אלא גם גאונים אדירים הוציאה מתוכה יהדות עיראק.
תגובות קודמות
תגובות נוספות
חזרה לכתבה