הסלון הפך לקליל ומאוורר

אם כבר, אז כבר: השיפוץ שהתחיל במקלחת והגיע לכל חדרי הבית

בני הזוג בשנות ה-70 לחייהם מתגוררים בביתם בשכונה ותיקה בהוד השרון כבר 30 שנה. הם רצו לשפץ את חדר האמבטיה כדי שיתאים לצרכיהם, ולבסוף החליטו ללכת עד הסוף ולבצע מתיחת פנים לכל החללים בביתם ובפרט למטבח שנמצא בשימוש תדיר. התוצאה הקלילה והיעילה העניקה להם אוויר לנשימה ושפע מקום אחסון

פורסם: 23.06.21, 13:00
בני זוג בשנות ה-70 לחייהם מתגוררים בדירה בת 120 מ"ר בבניין דירות באחת השכונות הוותיקות של הוד השרון כבר כמעט 30 שנה. הם קנו את הדירה ב-1993, חדשה מקבלן, וכאן גידלו את שני ילדיהם שבגרו ועזבו מזמן את הבית. במקור היו בה ארבעה חדרי שינה, מטבח סגור, סלון ושני חדרי רחצה – והם מעולם לא שיפצו או שינו בה דבר.
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
מבט מהמטבח אל פינת האוכל, הסלון והמרפסת
(צילום: הילה עידו)
רק לפני כשנה וחצי, רגע לפני פרוץ מגפת הקורונה, החליטו בני הזוג שהם חייבים לשפץ את חדר האמבטיה ולהתאימו לגילם המתקדם. תוך כדי חיפוש קבלן, הבינו שיש צורך בשיפוץ מקיף יותר, שכולל גם את המטבח ואת החלפת כל המערכות בבית. "הכל כבר היה ישן ובלוי", מספרת בעלת הבית, "ובעיקר הפריע לי שאין לי מספיק מקום במטבח, שזה המקום שאני נמצאת בו הכי הרבה זמן".
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
מבט אל ארון האחסון שנפתח למזווה ואל המטבח הנסתר מן העין
(צילום: הילה עידו)
הם פנו למעצבת ספיר לוי-מאורי, שמתגוררת לא רחוק מהם. "הגעתי לפגישה הראשונה עם בעלת הבית והבת שלה, שהייתה שותפה בתהליך לכל אורך הדרך, ותוך שבועיים היינו צריכים להוציא תכניות עבודה לקבלן, כי גם אני וגם בעלת הבית נסענו לחופשה ארוכה בחו"ל".
אחרי הפגישה עם לוי-מאורי החליטו בני הזוג שאם כבר מעצבים מחדש, אז כבר את כל הבית – החל בחדרי השינה, דרך המרפסת וכלה בסלון. השיפוץ עצמו החל עם פרוץ מגפת הקורונה ואל תוך הסגר הראשון, כאשר בעלי הבית עדיין ביקרו את בנם שמתגורר בחו"ל. על הניהול השיפוץ הופקדו המעצבת ובתם של הזוג.
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
תכנית הבית
(ספיר לוי מאורי)

בהיר, יעיל וקליל

בבית נותרו כל חמשת החדרים המקוריים, והשינויים המבניים היחידים שנעשו בשיפוץ הם ביטול שירותי האורחים ופתיחת המטבח הסגור כלפי הסלון והכניסה לבית, לכדי רצף אחד של חלל בהיר ופתוח.
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
"לרענן ולהבהיר כמה שיותר את הבית": הסלון המואר אחרי מתיחת הפנים
(צילום: הילה עידו)
הכניסה היא ישירות אל החלל הציבורי של הדירה. הוא צבוע לבן ומרוצף פרקט אלון בהיר. בקדמתו ניצבת פינת אוכל עם שולחן עץ בהיר וכיסאות תואמים בריפוד אפור. בהמשך נמצא הסלון; ספה וכורסה בהירות, ניצבות אל מול קיר טלוויזיה, שעליו שידה אופקית לבנה ומערכת מדפים מברזל דקיק ועץ בהיר. הריהוט כולו מינימלי – מעט פריטים, כולם קלילים וחדשים. המטרה, מסבירה המעצבת, "הייתה לרענן ולהבהיר כמה שיותר את הבית, שהיה מאוד מלא וכבד".
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
ספה וכורסה בהירות ניצבות אל מול הטלוויזיה
(צילום: הילה עידו)
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
בסלון: הריהוט כולו מינימלי – מעט פריטים, כולם קלילים וחדשים
(צילום: הילה עידו)
בקצה הסלון, מעבר לדלת הזכוכית, מציצה המרפסת, שמכניסה גם היא אור וירוק פנימה. היא רוצפה מחדש באריחים מצוירים בהירים, רוהטה בספה בהירה ובשפע עציצים. כאן מגדלת בעלת הבית צמחי תבלין אותם היא מייבשת ומשמרת עבור בישוליה.
19 צפייה בגלריה
לפני ואחרי: מרפסת הדירה
לפני ואחרי: מרפסת הדירה
לפני ואחרי: מרפסת הדירה המשמשת את בעלת הבית לגידול תבלינים
(צילום: הילה עידו)
בצדו השני של החלל הציבורי נמצא המטבח, גולת הכותרת של השיפוץ. "בעלת הבית מאוד אוהבת לבשל ומארחת המון", מספרת לוי-מאורי. "כבר בשיחה הראשונה שלנו היא הדגישה את הצורך באחסון. החלום שלה היה מזווה שמכיל הכל – שאפשר לצעוד לתוכו והכל פרוס בפניה".
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
המטבח נפתח לכיוון הסלון והורחב
(צילום: הילה עידו)
בגלל אילוצי תקציב הוחלט שלא לשנות את מיקום המטבח, אלא רק לפתוח ולהרחיב אותו, כך שיצא החוצה מהאזור המקורי שלו לכיוון הסלון ויוכל להכיל חלל אחסון נוסף. המטבח החדש מתחלק לשלושה חלקים. הראשון הוא אזור הבישול, שנשאר פנימי ומוסתר מהסלון, ובו ארונות לבנים ומדפי עץ בהיר על גבי חיפוי של קרמיקה לבנה ומשטח עבודה שחור. בקצה חלק זה קיים חלון גדול הפונה אל מרפסת שירות שנפתחה, המכניס שפע של אור ואוויר, ומייתר את השימוש בקולט אדים. שני, העומד במקביל לאזור הבישול, הוא דלפק מעץ מלא שמתחתיו ארונות בגוון אפור גרפיט. בקצהו הגלוי כלפי הסלון הוא גדל והופך לדלפק ישיבה, שיכול לשמש גם כמשטח עבודה נוסף.
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
חלל האחסון של בעלת הבית: ארון שנפתח למזווה במרכז החלל
(צילום: הילה עידו)
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
תכנית המטבח וחלל האחסון הנפתח
(ספיר לוי מאורי)
לבסוף, מותח את גבולות המטבח לעבר פינת האוכל והסלון, קיים אזור אחסון נוסף וגלוי – קוביית נגרות לבנה שמוקמה בין המטבח לסלון, במקום בו בעבר עמדו שירותי האורחים. הקובייה הלבנה ארונות תצוגה לכלי אוכל יחד עם מזווה מרווח, שביחד מספקים אחסון נגיש למטבח. הקובייה הלבנה ממשיכה אל המסדרון, כארון אחסון למצעים ומגבות, ולבסוף מסתובבת לעבר אזור החדרים, שם היא משמשת כארון למכונות הכביסה.
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
קוביית הנגרות הלבנה משלבת מזווה מרווח לאחסון וארונות תצוגה
(צילום: הילה עידו)
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
פינת האוכל שנמצאת מול המזווה
(צילום: הילה עידו)

לא ויתרו על הזיכרונות

בשאר חדרי הבית לא נעשה שינוי מבני, אך הם עברו מתיחת פנים והלבשה מחודשת. חדר השינה של בעלת הבית היה מרוהט במערכת נגרות שהביאה מדרום אפריקה כשעלתה ארצה, גב מיטה עם שתי שידות צד מעץ בצבע חום כהה. הוא לא תאם את הסגנון החדש של הבית, אך נקשרו בו רגשות וזיכרונות, ובעלת הבית סירבה להיפרד ממנו. לבסוף, הוחלט לצבוע את המערכת כולה בלבן וכך להישאר עם הריהוט האהוב אך כזה שיצור תחושה של חדר קליל ובהיר יותר.
19 צפייה בגלריה
לפני ואחרי: חדר השינה של בני הזוג
לפני ואחרי: חדר השינה של בני הזוג
לפני ואחרי: חדר השינה של בני הזוג. המיטה מדרום אפריקה נצבעה בלבן
(צילום: הילה עידו)
המיטה והריהוט המחודשים נשענים על קיר בגוון קפה בהיר ופונים אל דלת יציאה שקופה למרפסת. חדר הרחצה הצמוד נותר במקומו, מופרד בדלת הזזה מחדר השינה. את האמבטיה החליפה מקלחת מרווחת, הוא רוצף מחדש באריחים מעוינים אפורים וקירותיו חופו אריחי "סאבוויי" לבנים.
19 צפייה בגלריה
לפני ואחרי: חדר האמבטיה של בני הזוג
לפני ואחרי: חדר האמבטיה של בני הזוג
לפני ואחרי: חדר האמבטיה של בני הזוג
(צילום: הילה עידו)
בני הזוג חזרו לבית המשופץ אחרי הסגר הראשון והם מודים שלא תיארו לעצמם כמה גדול ומהותי יהיה השינוי. "השיפוץ עשה לנו ממש 'ריסטרט' לחיים", מספרת בעלת הבית. "מבית מבולגן, חשוך וקודר הוא הפך לבית בהיר מלא אור ומסודר, עם אנרגיה חדשה וטובה. היה לנו מזל שיכלנו לגור במקום יפה ונעים כזה בזמן הקורונה".
19 צפייה בגלריה
ספיר לוי מאורי
ספיר לוי מאורי
מבט אל חדר האמבטיה של בני הזוג מחדר השינה
(צילום: הילה עידו)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.