בסלון: מימין ניצבת הקופסה השחורה בה גרם המדרגות

קופסת ענק שחורה בסלון: הצצה לבית כפרי עם טוויסט עיצובי

מאחורי החזית הפשוטה והכפרית של בית צמוד קרקע בכרכור, מסתתר עיצוב יוצא דופן: בני הזוג הפקידו את בית הקבלן הבסיסי של בידיו של מעצב, שבארבעה חודשים יצר חלל מסקרן, שבמרכזו קופסת נגרות שחורה ודומיננטית. "כל הבתים כאן הם אותם שלושה דגמים קבלניים, אבל שכנים נכנסים לפה ולא מאמינים שזה אותו הדגם כמו שלהם", מספרת בעלת הבית

פורסם: 03.06.21 , 09:53
ביקור במזרח היישוב פרדס חנה-כרכור חושף שכונה בורגנית טיפוסית של בתים פרטיים, דו-משפחתיים, במספר דגמים מצומצם: התשובה הישראלית, השפויה יחסית, שמצאו משפחות צעירות לחלום על בית פרטי וגינה. כאלו הם גם בני הזוג שבביתם ביקרנו. בני 33, גננת ואיש היי-טק, הורים לבנות ארבע ושנה. אך החזית הפשוטה וההומוגנית של ביתם עומדת בניגוד מוחלט לעיצוב הפנים המרהיב שבתוכו.
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
"הקופסה השחורה" מפרידה בין המטבח לסלון ובה חבויים גרם המדרגות והשירותים
(צילום: גדעון לוין)
לכרכור הם עברו לפני ארבע שנים, כשהבת הגדולה נולדה. הם קנו דירה בבניין מגורים חדש ביישוב, ואחרי שלוש שנים של מגורים בה, התוודעו לשכונה החדשה "חצרות כרכור", שקמה בסמוך, התלהבו מהבתים המוצעים למכירה והחליטו לשדרג. הם מכרו את דירתם הקודמת וקנו בית פרטי, חצי מדו-משפחתי, בן 160 מ"ר על מגרש של 170 מ"ר.
הבית שרכשו כבר עמד גמור ומוכן למגורים, אך עירום מבחינת עיצוב פנים. לאחר פגישה עם מעצב הפנים איתן כהן (Studio ETN) הם החליטו להשקיע עוד כ-400 אלף שקל בעיצוב מקצועי של הבית לפני שיעברו אליו. "בהתאם לתקציב וללוחות הזמנים, ההחלטה שקיבלנו ביחד הייתה לא לעשות שינויים מבניים בכלל", מסביר המעצב, "אלא לעבוד עם מה שכבר קיים ורק לתת לו עטיפה מחודשת עם נגרות מותאמת, הלבשה וריהוט".
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
מבט מהסלון אל הכניסה לבית: צבעים בהירים נבחרו כניגוד לקופסה השחורה הדומיננטית
(צילום: גדעון לוין)

עיצוב סובב קופסה

הנתונים שעמם הגיע הבית היו קומת קרקע מלבנית מרוצפת אריחים אפורים. בקצה אחד שלה מטבח נסתר, פונה אל רחבת הכניסה, ובקצה השני חלל גדול ופתוח של סלון עם ויטרינת יציאה לגינה אחורית. באמצע הקומה נמצאים שירותי האורחים, חבוקים בגרם מדרגות בטון מחופות אבן בהירה. "נקודת הפתיחה לתכנון הייתה איך מסתירים את גרם המדרגות הקבלני ואת שירותי האורחים, ויוצרים חיבור בין שני קצוות הבית למערכת עיצובית המשכית אחת", מסביר כהן.
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
קופסת הנגרות השחורה עוטפת את גרעין השירות של הבית
(צילום: גדעון לוין)
לשם כך הוא יצר קופסת נגרות שחורה שניצבת במרכז החלל, מהרצפה ועד התקרה, שעוטפת את גרעין השירות של הבית. בתוכה נמצא כל מה שרוצים להצניע: המדרגות הקבלניות, שירותי האורחים, חדר הכביסה ומערכת המיזוג.
25 צפייה בגלריה
קומה 1
קומה 1
תכנית הקומה הראשונה
(תכנית: Studio ETN)
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
בהמשך לכניסה ומול הקופסה השחורה: ספסל במבוק ועציצים לבנים קלילים
(צילום: גדעון לוין)
כלפי חוץ הקובייה השחורה יוצרת חזיתות אחידות, שימושיות ואסתטיות; במבט מהכניסה היא מייצרת רקע לפינת האוכל, במבט מהמטבח היא משמשת כארונות אחסון גבוהים, ובמבט מהסלון היא מתפקדת כחזית פתוחה עם מחיצה אוורירית מפרופילי ברזל, התוחמת את גרם המדרגות.
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
במטבח ארונות לבנים וקיר מחופה אריחים לבנים - מענה לבלוק השחור והדומיננטי שמולו
(צילום: גדעון לוין)
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
במטבח: משטח עבודה דמוי אבן קררה לבנה
(צילום: גדעון לוין)
כמענה לבלוק השחור והדומיננטי שניצב במרכז הבית, עיצב כהן את שאר הקומה בצבעים בהירים וקלילים יותר. במטבח, מול חזית הארונות השחורים, ניצבים ארונות נמוכים בגוון לבן עם משטח עבודה דמוי אבן קררה לבנה. בהתאם, גם הקיר מחופה אריחים ריבועיים לבנים במסגור רובה שחורה, שמסתיימים במדף עץ בהיר.
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
מינימליזם במטבח: מדף עץ בהיר תוחם את האריחים במסגור הרובה השחורה
(צילום: גדעון לוין)
הסלון הרחב מרוהט בספה אפורה בהירה ובשתי כורסאות ברזל בריפוד אפור-ירקרק, על גבי שטיחים בשחור-לבן. קיר הטלוויזיה המרכזי שנבנה בדירוג הודגש בצבע; חלקו הקדמי לבן וחלקו האחורי אפור בהיר. על הקיר תלויה קומפוזיציה של סדרת יחידות אחסון ומידוף לבנות, בשילוב גוני פסטל ורדרדים, אלון בהיר ושחור. על הקיר האחורי של הסלון, כהד לקופסה השחורה, מותקנת סדרת מדפים דקיקים מברזל שחור.
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
בסלון: סדרת מדפים דקיקים מברזל שחור, הד לקופסה השחורה
(צילום: גדעון לוין)
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
קומפוזיציית מידוף ואחסון לבנות בסלון: נגיעות פסטליות וחמות לבית
(צילום: גדעון לוין)
פינת האוכל העגולה ניצבת בין המטבח לסלון, על רקע הקופסה השחורה, שרוככה מעט באזור זה באמצעות קיר מחופה "סרגלי" עץ בהירים. בניגוד לסלון ולמטבח הבהירים, בפינת האוכל נבחרו שולחן עץ וכיסאות וגופי תאורה שחורים. אלמנטים אלו ממשיכים את הצבעוניות והחומריות של הרקע הדומיננטי.
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
מבט מהכניסה אל הסלון והמרפסת, פינת האוכל ניצבת ביניהם
(צילום: גדעון לוין)
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
הקופסה השחורה שבמרכז החלל הציבורי רוככה מעט באמצעות קיר מחופה "סרגלי" עץ בהירים
(צילום: גדעון לוין)

יחידת הורים משודרגת

המדרגות שבתוך הקובייה השחורה מובילות אל קומת חדרי השינה. שם ממוקמים שני חדרי ילדים, ממ"ד, חדר רחצה כללי ויחידת הורים. כיום חולקות שתי הבנות חדר אחד והוא טופל רק בצביעה, בתאורה ובריהוט מותאם. "העדפנו לא להשקיע כאן יותר מדי בעיצוב, כי הכל מאוד דינאמי עדיין", מסבירה בעלת הבית. "הן קטנות והמשפחה בגדילה ועוד שנתיים-שלוש נצטרך שוב לשנות".
25 צפייה בגלריה
קומה 2
קומה 2
תכנית הקומה השנייה
(תכנית: Studio ETN)
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
המדרגות הקבלניות "נכנסות" אל תוך הקופסה השחורה ועולות אל קומת חדרי השינה
(צילום: גדעון לוין)
ביחידת ההורים, לעומת זאת, החליטו כן לטפל עיצובית. החדר רוצף מחדש בפרקט אלון בהיר עם פאנל שחור, שנפגש בקיר הצבוע בחלקו התחתון בכחול כהה ("כחול סיני"). על הרקע הזה ניצבת מיטה זוגית לבנה, שמלבדה החדר ריק. הבגדים נמצאים בחדר הארונות הסמוך.
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
חדר ההורים רוצף מחדש בפרקט אלון בהיר עם פאנל שחור
(צילום: גדעון לוין)
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
חלקו התחתון של הקיר צבוע בכחול "סיני"
(צילום: גדעון לוין)
חדר הרחצה של ההורים רוצף וחופה מחדש באריחים דמויי טרצו לבנים, עם אגרגטים בגווני כחול וחום. על הרקע הבהיר שולבו אריחים ריבועיים כחולים, שמגדירים את האזור "הרטוב" של המקלחת והכיור. השחור חוזר גם כאן בתקרה הצבועה, בברזים ובפרופיל המקלחון, ומדגיש את הקירות הבהירים.
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
חדר הרחצה בסוויטת ההורים חופה באריחים דמויי טרצו לבנים
(צילום: גדעון לוין)
המשפחה הצעירה עברה לכאן בקיץ שעבר, אחרי שיפוץ שארך ארבעה חודשים, ומודים שהם מאושרים משני השדרוגים שעשו: המעבר מדירה לבית פרטי והעובדה שהחליטו לקחת מעצב מקצועי שיהפוך את המבנה הקבלני לבית מעוצב ואישי.
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
על הרקע הבהיר שולבו אריחים ריבועיים כחולים שמגדירים את הכיור והמקלחת
(צילום: גדעון לוין)
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
המפגש המעניין בין האריחים הכחולים לאריחי הטרצו הלבנים
(צילום: גדעון לוין)
במה שונה הבית שלכם משאר הבתים בשכונה? "לראות בית בסטייל כזה בכרכור זה יוצא דופן. אנשים לא מצפים לסגנון כזה מהודק ואורבני בסביבה הכפרית הזו. כל הבתים כאן הם בבסיס אותו הדבר, אותם שלושה דגמים קבלניים, אבל שכנים נכנסים לפה ולא מאמינים שזה אותו הדגם כמו שלהם".
25 צפייה בגלריה
כרכור
כרכור
"לא מצפים לסגנון אורבני בסביבה הכפרית הזו"
(צילום: גדעון לוין)
הלבשה: דוד נויברט. צילום: גדעון לוין. נגרות: רונן לנגליב. מסגרות: מסגריית גרין. ריהוט: פיק אפ, הום 21. תאורה: כלי אור. חומרי גמר: אלוני. מטבח: סמל. אביזרים משלימים: Prat Living.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.