מקום לברוח אליו - בחצר האחורית

ממחסן מבולגן לצימר מפנק: השיפוץ שיצר מקום מפלט בחצר האחורית

האהבה לטיולים ולאירוח של משפחה בת חמש נפשות מעתלית, נקטעה בתקופת הקורונה. הפתרון הסתתר בחצר האחורית: יחידה לשימור ששימשה כמחסן עמוס הפכה ליחידת מגורים מאובזרת ומעוצבת שעושה חשק לנפוש בה

פורסם: 28.07.21, 12:28
הזיכרונות משנות הילדות בריו דה ז'נירו שבברזיל, הם שהיוו השראה עבור מעצבת הפנים לטיסיה שיינקמן בבואה לפרויקט המיוחד שלפניכם. הרצון לחוויית מגורים רגועה אל מול האינטנסיביות היומיומית של המגורים בעיר התחדדו עוד יותר על רקע תקופת הקורונה, אז התחילה את העבודה על יחידת אחסון שהפכה לצימר יפהפה בחצר האחורית של בית בעתלית.
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
מקום לברוח אליו - בחצר האחורית
(צילום: מושי גטליס)
"הגיעו אליי בני זוג עם שלושה ילדים, הגדול בן 14 והקטנה בת 10", מספרת שיינקמן. "זו משפחה שמאוד אוהבת לטייל ולנסוע, שמצאה את עצמה, כמו כולם, מרותקת לבית בתקופת הקורונה. הבן הבכור היה מביא את החברים שלו אל הבית, והאם הרגישה שאין לה לאן לברוח".
שיינקמן מספרת כי בשטח ביתם של בני הזוג עמדה יחידה לשימור, ששימשה עבורם כמחסן. אותה הם החליטו לשפץ ולעצב מחדש כדי ליצור יחידת מגורים עבור הבן. "היה שם בלאגן והרבה רהיטים שלא השתמשו בהם. בנוסף למגורים עבור הבן, הם ביקשו להפוך את המחסן הזה למעין צימר משפחתי משמח. זה החזיר אותי מיד לבית הקיט שהיה למשפחתי בברזיל, עם הרבה מרחב ואוויר לנשימה. הבקשה של המשפחה הזכירה לי את נקודת השפיות שהייתה לנו, מקום מפלט מהצפיפות העירונית".
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
חלל המחסן לשימור לפני השיפוץ
(צילום: מושי גטליס)
שטחו של המחסן הוא 35 מ"ר בלבד, ובו ביקשה המשפחה לכלול את כל מה שיחידת דיור עצמאית צריכה. "שירותים, מקום לישון, מטבח - היה צורך לסדר את החלל הפצפון כדי שיוכל להכיל את הכל", מספרת שיינקמן. "הקושי היה כמובן חלוקת החלל, בדגש על פונקציונלית, זרימה נכונה וניצול אופטימלי של המרחב המוגבל. המטרה הייתה להפוך את החלל למעין דירה מרווחת ונוחה".
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
מבט מבחוץ על היחידה לשימור בחצר הבית בעתלית
(צילום: מושי גטליס)
כדי "לחסוך" מהחלל את חדר השינה, נבנתה גלריה מעל חדר הרחצה. "החלל הוא מלבני, ואת המקלחת בחרתי למקם בקצה אותו מלבן, כדי לתת פרופורציות נכונות. מעל המקלחת מיקמתי את חדר השינה, עם אזור קטן לאחסון ומיטת פוטון נמוכה על הרצפה", היא מתארת. מכיוון שהמקלחת אינה מתנשאת לגובה, ביקשה שיינקמן ליצור חלל שיראה מאוורר ומואר ככל הניתן. היא בחרה באריחים בהירים בגוון בהדפס גיאומטרי כחול, שמהדהד ביחידה כולה ומרמז באלגנטיות על הקרבה לים.
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
בקצה היחידה הותקנו שירותים ומעליהם גלריית שינה
(צילום: מושי גטליס)
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
בחדר השירותים: אריחים בהירים בגוון בהדפס גיאומטרי כחול
(צילום: מושי גטליס)

לבשל מחוץ לקופסה

העיצוב היצירתי מתבטא היטב גם בשטח המטבח. שיינקמן בחרה ליצור מטבח שונה מהמקובל, כך שיתאים לגילו של הדייר הצעיר, וישדר עיצוב תוסס עם חשיבה "מחוץ לקופסה". "במקום מטבח רגיל, יצרתי ספרייה מיוחדת שבה כיור, מקרר קטן וגם מקום ייעודי לכיריים. זה גורם לחלל להיראות מאוד ייחודי ועוזר מאוד לתחושת 'החופשה' ו'מקום המפלט' שביקשנו ליצור".
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
המטבח הוא בספרייה המשמשת גם כיחידת אחסון
(צילום: מושי גטליס)
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
המטבח הייחודי והאלטרנטיבי משדר עיצוב תוסס וצעיר
(צילום: מושי גטליס)
עוד בחלל שולחן ביליארד, פסנתר, מערכות בידור וסאונד, ואזור עם קונסולת משחקים, לצד פתרונות אחסון ששולבו בחוכמה ביחידת הדיור הקטנה. "מכיוון שהמקום, בגלגול הקודם, היה חלל אחד ריק ששימש כמחסן, בעלי הבית עשו תהליך משמעותי והחליטו להיפטר מכל מה שלא משתמשים בו. האם ביקשה לנקות את כל מה שיש שם ולהשאיר רק את מה שהכרחי.
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
שולחן ביליארד ואזור עם קונסולת משחקים
(צילום: מושי גטליס)
"לכן האחסון אמנם חשוב, אבל הוא הפך לנקודתי ומדויק יותר עבור הצרכים. כך, בתחתית הספה הנפתחת יש מקום אחסון עבור כלי המיטה, מקום אחסון נוסף לצד המיטה בקומת הגלריה, ומגוון מקומות נסתרים בספריה הרחבה שמחליפה את המטבח".
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
בתחתית הספה הכחולה הנפתחת, יש מקום אחסון עבור כלי המיטה
(צילום: מושי גטליס)

עושר חומרי ומוטיבים ימיים

החלל כולו עוצב בחומריות עשירה של מתכות, עץ ואבן, ובפלטת גוונים חמים ממשפחת החומים, עם חיזוקים בשחור ובגווני טורקיז. אלה משמשים כטקטיקת עיצוב להנצחת רעיון בית הקיט שכיוונה אליו המעצבת. "המגוון החומרי מגיע מהצורך להכניס למקום אלמנטים שאין להם בבית. כאלה שמזכירים צימר מפנק", אומרת שיינקמן. "זו דרך נהדרת להכניס את החוץ פנימה".
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
מבט אל הסלון וגלריית השינה
(צילום: מושי גטליס)
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
גלריית השינה: מזרן פוטון על הרצפה
(צילום: מושי גטליס)
ואכן, הסמיכות לים באה לידי ביטוי גם בגוונים הנבחרים וגם בחומרים השונים. "הכנסתי הרבה אלמנטים תכולים, כמו הספה, שעון הקיר, האריחים בחדר הרחצה ואביזרים משלימים נוספים, וגם תמונות שמזכירות אי אקזוטי. אפילו המעקה בקומת הגלריה הוא בעל מוטיב ימי מובהק", מספרת שיינקמן.
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
את המעקה הרכיבו שיינקמן ובעל הבית מחבל סיזל ומסגרות ברזל
(צילום: מושי גטליס)
המעקה הוא לאלמנט ייחודי שעשתה בעבודת יד, ביחד עם אב המשפחה, ממסגרת ברזל ומחבל סיזל עבה. "יש לי 'שריטה' לחבלים. באופן טבעי הם מזכירים לי את הים, אמצעי לקשירת סירות. רציתי ליצור משהו מגניב, והעובדה שעשיתי את זה ביחד עם בעל הבית הוסיף ליצירה נופך אישי והרבה 'נשמה'", היא אומרת.
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
מבט מקומת הגלרייה על החלל הקטן
(צילום: מושי גטליס)
לצד המעקה המיוחד גם סולם אנכי שחוסך מקום בחלל. "נכון, זה פחות נוח למבוגרים, אבל מושלם לילדים. היה לי חשוב לשמור על כל מטר, ולא לאבד שטח בגלל מדרגות", מסבירה שיינקמן. את "הנשמה" שהיא אוהבת להכניס לפרויקטים שלה אפשר למצוא גם בקיר הלבנים, שנבנה מלבנים שפורקו מבתים ישנים. "היה לי חשוב לא להשתמש בבריקים חדשים. לפירוק יש 'נשמה' וזה מה שרציתי להכניס למקום הזה".
14 צפייה בגלריה
עתלית
עתלית
לטיסיה שיינקמן בכניסה ליחידת הדיור אחרי השיפוץ
(צילום: מושי גטליס)
שיינקמן מציינת כי אחד מהרגעים המרגשים עבורה היה בסיום הפרויקט, כשנוכחה לראות את בני המשפחה נהנים מהפונקציונליות של החלל, מהאסתטיקה במקום, מופתעים מתחושת המרחב בחלל שקודם לכן היה מחסן עמוס להתפקע. "דווקא האמא, שביקשה שאצור מקום עבור בנה, שיוכל לשהות בו וליהנות, בסוף הודתה בפניי שזה המקום שהיא הכי אוהבת להזמין אליו חברות, לשחק שם. מבחינתי זה הפידבק הכי שווה", היא אומרת.
כלים סניטריים, חיפויים וריצוף: חברת אלוני
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.