מרווח ומזמין: במקום לעבור לבית חדש - שיפצו את הדירה מהיסוד

נשארים בבית: במקום לעבור לחלל גדול יותר - שיפצו ועיצבו מחדש את דירת הקבלן

תקציב מוגבל וחודש ימים בלבד: אחרי שהחליטו שלא לעבור לבית גדול יותר, בעלי דירת קבלן סטנדרטית בכפר סבא ביקשו מצמד מעצבים ליצור להם מרחב מרווח, נעים ומזמין לחמש נפשות. הם עשו זאת בלי לשבור קירות ובאמצעות צבע, סטיילינג ופתרונות נגרות

פורסם: 25.08.21, 13:29
מעצבי הפנים עדי גפן (36) ורועי גידלי (38), עוסקים בדרך כלל בפרויקטים נפרדים, אך הפעם, לטובת הפרויקט שלפניכם, החליטו לאחד כוחות. גידלי, עו"ד בהשכלתו, עשה הסבה מקצועית לתחום העיצוב לפני כחמש שנים, וגפן, נשואה פלוס שניים, סיימה את לימודי עיצוב הפנים לפני כ-13 שנים, אך רק לפני כשנה וחצי החליטה להשקיע את כל כולה בעיסוק בלעדי בעיצוב.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
מרווח ומזמין: במקום לעבור לבית חדש - שיפצו את הדירה מהיסוד
(צילום: איתי בנית)
"אנחנו מכירים כבר 13 שנים", מספר גידלי. "הכרנו דרך מכר משותף, ואחר כך יצא ששנינו עבדנו באל-על, ומשם החברות רק התחזקה. טסנו המון בעולם, ביקרנו במוזיאונים, בחנויות עיצוב, וחלקנו במשך שנים את האהבה לאדריכלות ולעיצוב. עדי גם עזרה לי לעצב את הדירה השכורה שגרתי בה עוד כסטודנט. "הפרויקט הזה הוא הראשון שאנחנו מבצעים יחד, ובו כל אחד נתן את הטאץ' שלו. אני מאוד אוהב את הפן התכנוני והטכני, ועדי היא אלופת הסטיילינג והלבשת החלל. כל אחד גרם לשני קצת 'לצאת מהקופסה' ומאזור הנוחות שלו, ולעשות דברים שלבד אולי לא היינו מגיעים לעשות", הוא מסכם.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
בין המטבח לסלון נבנתה יחידת נגרות שמשלבת בר אוכל, מעמד לטלוויזיה ואחסון
(צילום: איתי בנית)

שיפוץ בזמן שיא

חמש שנים גרה המשפחה ששכרה את שירותיהם של השנים, בדירת קבלן סטנדרטית בכפר סבא. גידלי וגפן מספרים כי לפני שפנו אליהם, חשבו בעלי הבית לעבור לבית גדול ומרווח יותר. "תקופת הקורונה גרמה להרבה אנשים לבחון את החיים שלהם", אומרת גפן. "הם ביקשו לשדרג את עצמם, אבל מאוד אהבו את השכונה שלהם, ואנחנו עזרנו להם לחשוב על אופציות יצירתיות שישאירו אותם בסביבה מבלי לעבור לבית אחר", היא מסבירה.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
מבט מהמטבח אל הסלון ואל פינת האוכל
(צילום: איתי בנית)
24 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ: אי המטבח "חוסם" את החלל ומכביד על מראה הבית
(צילום פרטי)
כך, ביקשו בעלי הבית להפוך את דירת הקבלן למרווחת, נעימה ומזמינה, וכל זאת בזמן שיא של חודש ימים ("זה הזמן שהתאפשר להם לשהות מחוץ לבית", מסביר גידלי), ומבלי לשבור קירות כלל. "היה לנו תקציב מוגבל של 300 אלף שקלים, אז ידענו שאנחנו לא הולכים לשבור קירות, אבל רצינו לעשות את המקסימום. מהפך אמיתי בחודש אחד", מסביר המעצב.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
מבט מהסלון אל המטבח: יחידת האחסון חוצצת, אך משאירה מקום לנשימה
(צילום: איתי בנית)
24 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
מבט אל החלל הציבורי לפני השיפוץ
(צילום פרטי)
מהרגע שבו הוחלט שהמשפחה תישאר בדירה המקורית שלהם, עיקר המאמצים הופנה לטובת הגדלת המרחב הציבורי. המעצבים החליטו להוריד את כל החסמים בחלל, כולל אי המטבח הגדול שהפריד בין המטבח לסלון. טקטיקות של עיצוב אחיד וזורם שמחבר בין הסלון למרפסת הביתית סייעו להגשים את רעיון המרחב והפתיחות על הצד הטוב ביותר.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
גוונים בהירים, פרקט וצמחייה
(צילום: איתי בנית)
בנוסף, הדרישות היו ליצור אזור אכילה מרווח בסמוך למטבח, לארגן חלל מתאים לפנאי ומשחק משפחתי, ליצור מעטה של פרטיות ולהסתיר את הדירה מפני השכנים בבניין הסמוך, וכן ליצור חדר עבודה מתאים עבור בני הזוג. בהתאם לדרישות הללו בחרו המעצבים בפלטת גוונים רגועה ופשוטה של לבן, עם חיזוקים בשחור ובעץ בהיר, והבלחות צבע משמחות.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
משמאל לדלת הכניסה תוכן ארון אחסון מעוצב שבו גם מדפי תצוגה
(צילום: איתי בנית)
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
אריחים כחולים מכניסים צבע לחלל ומושכים את העין
(צילום: איתי בנית)
"רצינו לגבש מראה מאוורר, נקי ורחב ככל האפשר", מסבירה גפן. "לכן שמרנו על קווים נקיים, על זרימה והמון פתיחות מרחבית שתשמור על קשר עין מכל פינה כמעט". בהתאם לזאת פורק האי במטבח, והריצוף בדירה הוחלף לפרקט עץ אלון טבעי וחמים. המרפסת, לעומת זאת, קורצת מבחוץ בעזרת חיפויי גרניט פורצלן בגוון ירוק, בתבנית "פישבון" אלגנטית. הגוון הססגוני מתכתב היטב עם פלטת הגוונים בחללי הבית, ומדגיש את חיפוי הבק-ספלאש שהוחלף במטבח וחולל שינוי של ממש.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
מבט מהמטבח אל הסלון, משמאל יציאה למרפסת
(צילום: איתי בנית)
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
הריצוף הכהה במרפסת ממשיך את גווני הספה וחיפוי ה"בקספלאש" שבמטבח
(צילום: איתי בנית)
בחדר הרחצה המרכזי הוחלף הריצוף לאריחי גרניט פורצלן בדוגמת טראצו עדכנית, בטעם של פעם, וחזיתות יחידת הנגרות המקורית הוחלפו לחזיתות בגוון צהוב ומשמח. הממ״ד, ששימש עד כה כחדר עבודה, הוסב לחדר עבור שתי הבנות, ואילו חדר העבודה מוקם מחדש בקרבת סוויטת ההורים.
24 צפייה בגלריה
שירותים לפני אחרי
שירותים לפני אחרי
לפני ואחרי: חדר הרחצה המרכזי רוצף מחדש בגרניט פורצלן בטעם של פעם
(צילום: איתי בנית)
24 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ: חדרו של הבן
(צילום פרטי)
בחדרו של הבן תוכננה שידת אחסון פתוחה ברוח שיטת מונטסורי, המתמקדת בחוויית הילד ובגישה שלו לאלמנטים השונים בחלל. "היה לנו חשוב ליצור שיטת אחסון שתהיה נוחה ונגישה לילד בן שלוש, וגם ליצור רהיט שלא 'ישתלט' על החדר שאינו גדול", מסביר גידלי. את שידת עץ הבירץ' תכננו השניים כמקום אחסון פתוח, בגובה שמתאים לילד, אשר מאפשר גישה נוחה לצעצועים ולמשחקים ואפשרויות משחק רבות. שידת העץ, במראה מינימליסטי, עשויה מאותו גוון העץ שנבחר עבור המיטה, על מנת לשמור על רוגע ושקט ויזואלי.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ: חדרו של הבן "יורד מטה" ומתמקד בילד עצמו
(צילום: איתי בנית)
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
שידת אחסון ברוח שיטת מונטסורי שמעודדת תנועה ושימוש
(צילום: איתי בנית)
בחדרן של הבנות הוצבה מיטת קומותיים שחוסכת שטח יקר, ושולבה בו יחידת עבודה פרקטית עם מדפים. בסוויטת ההורים טושטש מראה החלון שאינו ממורכז בעזרת וילונות המשתפלים מתקרה ועד רצפה.
24 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ בחדרן של הבנות
(צילום פרטי)
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ: הממ"ד הפך לחדרן של הבנות, ובו תוכננה מיטת קומותיים שמפנה מרחב
(צילום: איתי בנית)

מהפך דרך היפוך ויזואלי

שני המעצבים הציעו למשפחה כמה חלופות תכנוניות, ביניהן "היפוך" הסלון וויצירת אלמנט טלוויזיה עצמאי, שלא יחסום את החלל. "החלופה הזו חייבה תכנון משולב עם כמה אנשי מקצוע שיחברו יחדיו: קבלן, נגר, מסגר ואיש אודיו ווידאו. היינו צריכים לגרום לכולם לעבוד ביחד, כדי להוציא את התכנון לפועל, בדיוק מירבי", אומר גידלי.
24 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
חדר ההורים לפני השיפוץ
(צילום פרטי)
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
גוני קירות בהירים, טקסטיל רך: חדר ההורים אחרי השיפוץ
(צילום: איתי בנית)
"בעצם מה שתוכנן במרכז הסלון זו יחידת מסגרות רב שימושית, שמשמשת כמחיצה, ספריה, דלפק, יחידת טלוויזיה מרחפת, רמקול ואפילו ראוטר מוסתר שם", מסבירה גפן. "כל החיבורים נעשו דרך הרצפה, על ידי שני צינורות ברזל שעליהם היחידה עומדת, עד לריכוז הרמקולים שנמצא בארון הכניסה".
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
חדר העבודה המשותף של ההורים
(צילום: איתי בנית)
היחידה המרהיבה הופכת למוקד החלל הציבורי ומפיחה בו רוח רעננה וקלילה. מצדה השני, אשר פונה לכיוון מטבח, לוחות מגנטיים עם תמונות משפחתיות. אלה מחליפים את התמונות המסורתיות שלרוב מכסות את המקרר.
24 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ: מבט אל המרפסת
(צילום פרטי)
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
ריצוף אדרת דג במרפסת, אחרי השיפוץ
(צילום: איתי בנית)
לבסוף, באזור הכניסה, תכננו השניים ארון אחסון שמכיל הכל: מעילים, נעליים, תיקים וכאמור, את מערכת האודיו. לצד הארון שולב ספסל ישיבה במראה מרחף וכן יחידת מדפים דו כיוונית, למראה מאוורר וקליל.

הטיפים של עדי ורועי לדירה מאווררת

  • חשוב לקשר בין חללי החוץ לפנים, כדי ליצור תחושה המשכית ומרווחת, אך מבלי להזניח את אלמנט האינטימיות והפרטיות. במקרה הנוכחי "מסגרנו" את המרפסת בצמחייה ושילבנו וילון בצד הפנימי של החלל. אלו יוצרים תחושת אינטימיות ומסתירים את הבית מעין השכנים.
  • חיפויים יכולים לעזור להכניס פן שובב וקריצה לחלל. לדוגמה, במטבח עצמו לא נגענו, פרט לחיפוי "בקספלאש" בגוון טורקיז-ירקרק נועז ש"הקפיץ" את המראה ברגע.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
חיפוי הבקספלאש במטבח: פן שובב וקריצה לחלל
(צילום: איתי בנית)
  • תכנון מדוקדק של עבודת הנגרות יכול לחולל פלאים בחלל. פריטי נגרות מולטי-פונקציונליים משמשים למספר תפקידים בחלל והנראות שלהם הופכת לגולת הכותרת בחלל. כך אפשר לסמן וי על הפן הפונקציונלי והאסתטי גם יחד.
24 צפייה בגלריה
אחרי השיפוץ כפס
אחרי השיפוץ כפס
ארון אחסון שמכיל הכל, כולל ספסל ישיבה ומדפי תצוגה
(צילום: איתי בנית)
  • אל תוותרו על פינת אוכל נגישה ומרכזית בבית. השתדלו להימנע מפינות אוכל בנאליות הצמודות לקיר, או עומדות בפינה רחוקה, ועצבו אותן בצורה מפוארת, במרכז הבית.
  • בחרו קונספט מוגדר שיעזור לכם לשמור על אותה השפה בבית ועל זרימה בין החללים השונים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.