דירה בעיצובה של אפרת איש שלום

עיצוב, פרק ב': מתיחת הפנים שהפכה דירה תל אביבית לריזורט בוטיקי

באמצע החיים וכשבאמתחתה 20 שנות קריירה, החליטה אשת הייטק ואם לשלושה לתת צ'אנס לצד היצירתי שלה וללמוד עיצוב פנים. מיד עם השלמת הקורס, קיבלה את ההזדמנות לשפץ דירה בליוויו של מנטור מנוסה, ויצרה לבני זוג מפלט שליו ונעים בלב תל אביב עם ניחוח של מלון בוטיק

פורסם: 05.04.22, 13:56
אחרי 20 שנה בהייטק וכשהיא מחזיקה במשרה בכירה של סמנכ"לית, אפרת איש שלום (44) החליטה ללכת אחרי התשוקה שלה ולהירשם לקורס לעיצוב פנים. "עסקתי כל חיי בעיצוב", היא מספרת. "אני מהנדסת במקור, אז זה התאים לי בול. בעיניי תחום עיצוב הפנים הוא מעין קומבינציה של חוש אמנותי, יכולת לרדת לפרטים, לשרטט, להנדס ולתכנן העמדה בחלל. התאהבתי במקצוע, ומצאתי הרבה קווים מקבילים בין העבודה כמעצבת פנים לבין העבודה שלי כמנהלת מוצר", היא אומרת. "כמו ההבנה של קונספט, ו'לספר סיפור'. מה שמבחין בעיניי בין עוד דירה לבין חלל ש'מספר סיפור' ונותן לך תחושה אחרת, גם אם לא תדע לשים על זה את האצבע, זו בעיניי תמצית עבודת העיצוב".
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
דירה בעיצובה של אפרת איש שלום
(צילום: איתי בנית)
רגע אחרי חופשת הלידה השלישית שלה, החליטה איש שלום שהגיע הזמן. היא נרשמה לקורס עיצוב פנים בסטודיו 6B וסיימה אותו בהצטיינות. אחר כך, היא נבחרה לתוכנית המנטורינג של הסטודיו, שבמסגרתה עיצבה בליוויו של מוביל התוכנית האדריכל אמיר נבון, דירה בת 87 מ"ר בלב תל אביב. "זו דירה קטנה ושטופת אור, עם שלושה כיווני אוויר, ולכן החלטתי 'לזרום' איתה, ללכת עם האור שלה שמעצים ומגדיל את החלל, ולכוון לאווירה של מלון בוטיק קטן", היא מסבירה.
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
מבט אל המטבח המואר הפתוח אל מרפסת פנימית
(צילום: איתי בנית)
ההקבלה למלון בוטיק אינה מקרית, שכן הנוף הנשקף מחלון הדירה חושף את צדו האחורי של מלון "נורמן", שמחופה בסרגלי עץ איפאה. "ה'פורטה' של הדירה היא בתחושה התל אביבית שמקבלים ברגע שנכנסים אליה", מסבירה איש שלום. "מלון נורמן, עם מגדלים גבוהים מאחוריו, זה נוף מרהיב שאי אפשר להסיט ממנו את המבט, ודרכו חווים את החוויה התל אביבית במלואה".
21 צפייה בגלריה
איש שלום
איש שלום
אפרת איש שלום
(צילום: מיכל מור יוסף)
21 צפייה בגלריה
העמדה
העמדה
תוכנית הדירה אחרי השיפוץ
(אדית גולדברג, אמיר נבון ואפרת איש שלום)
בהתאם לזאת, גובש הקונספט העיצובי של הדירה בהשראת הנוף הדומיננטי שנשקף מהחלונות, וגם בהשראת קווי הבאוהאוס המעוגלים, שמזכירים את "תל אביב של פעם". "אני מאמינה שבית צריך לספר סיפור, ולא רק להכיל ספה יפה", מציינת איש שלום. "לכן הקונספט החזק הוא מאוד קריטי כאן. ה'הדהוד' של סרגלי העץ של הנורמן בעבודות הנגרות שבדירה, הרבה 'עיגולי פינות בקטע טוב' כמו בידיות של המטבח, במיטה, אפילו במפגשי הריצוף בין הפרקט לרצפת הטראצו".

חדר עבודה חבוי למחצה

הדירה, בת שלושה חדרים, נרכשה על ידי זוג עובדי הייטק שביקשו בית עם חדר עבודה וגם חדר ילדים שיוכל לשמש אותם בעתיד. חלוקת החלל הוגדרה מחדש, והיא הוסבה לדירת ארבעה חדרים עם מרפסת פנימית לאורכו של החלל הציבורי. בתכנון ניתן דגש על שימוש באור המציף את הדירה בכל שעות היום, ולכן, בין השאר, פלטת הצבעים שנבחרה עבור הדירה שומרת על בהירות וניקיון, ועל מראה הרמוני שבו מותאמים פרטי הנגרות לגוון הפרקט. הדירה כולה רוצפה בשני סוגי חיפוי בלבד: פרקט אלון מולבן ואריחי טראצו עבור החללים הרטובים.
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
מבט אל החלל הציבורי המואר. הספה עומדת בגבה לפינת האוכל והמטבח
(צילום: איתי בנית)
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
מבט מהמטבח אל הסלון. משמאל - חלל הכניסה רחב הידיים
(צילום: איתי בנית)
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב לפני השיפוץ
דירה בתל אביב לפני השיפוץ
החלל הציבורי לפני השיפוץ
(צילום: איתן לונדנר)
טקטיקה נוספת לשמירה על כניסת האור הטבעי ולהעצמתו גם בחללי הפנים, כמו חדר העבודה, התבססה על שימוש בזכוכיות. בחדר העבודה, שנושק למטבח, נעשתה הנמכה ובה נקבעו חיפויי זכוכית בתוך פרופיל בלגי בדוגמת משבצות. ההפרדה השקופה בין חדר העבודה הפרטי לבין המטבח, מסייעת להעצים את תחושת האור בחלל שלא נהנה מהרבה אור טבעי. "השקענו הרבה מחשבה על נושא הצפת האור ואופן ההעברה שלו לכל חלל, ובמיוחד בחדר העבודה", מסבירה איש שלום. "בעתיד, אם ירצו פרטיות ויבקשו להפוך את החדר הזה לחדר 'רגיל', יוכלו להתקין בו וילון", היא מוסיפה.
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
חדר העבודה חבוי בתוך קיר הפרדה שמהווה גם ספריית אחסון
(צילום: איתי בנית)
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
המקרר מוטמע בתוך ספריית החוצץ שמאחוריה חדר העבודה
(צילום: איתי בנית)
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
מבט מתוך חדר העבודה שמופרד מהמטבח בקיר זכוכית
(צילום: איתי בנית)
הדלת המובילה לחדר העבודה כמו קבועה בתוך לייסטים דקורטיביים מעץ, ונראית כמו חלק מארון המטבח, שחלקו מוצג לראווה בדמות מדפים פתוחים, וחלקו האחר מוסתר ומטמיע בתוכו את המקרר האינטגרלי. בתוך חדר העבודה ארון מעוצב שלו ידיות שקועות בצורת עיגול, ובחלקו השמאלי מדפי נוי פתוחים. בחלל זה נוצר מפגש עוצמתי במיוחד ב"עולם התחתון", בין שני סוגי חיפויי הרצפה – הפרקט ואריחי הטראצו. אלה מתעגלים ויוצרים נדבך מרתק בחלל. שולחן עבודה שמשמאלו משתלשל גוף תאורה מעוצב הופכים את חדר העבודה למעין יצירת אמנות, שנעים להסתכל עליו מכל זווית אפשרית.
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
במטבח: מימין הכניסה לבית ומשמאל קיר הזכוכית המשותף עם חדר העבודה
(צילום: איתי בנית)
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
שלח לי שקט: מבט אל המטבח השליו ואל המרפסת הפנימית
(צילום: איתי בנית)
החלל הציבורי שנגלה לעין עם הכניסה לדירה כולל את המטבח, פינת האוכל והסלון, שאליו התווספה מרפסת פנימית. "לקחנו מטר ומשהו אחורה ויצרנו מרפסת לאורך כל הוויטרינה הגדולה. מקום שאפשר לשבת בו עם כוס קפה וליהנות מהנוף המשגע", מסבירה המעצבת. חלון הוויטרינה הגדול הורד, ובמקומו הוכנסה ויטרינה עם ארבע "כנפיים", שמעניקה ממד הפרדה נוסף, כמו זה שנוצר בעזרת סוגי הריצוף השונים. ספסל ישיבה מוארך נקבע על מסגרת החלון הקודם.
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
מימין לדלת הכניסה ארון שירות מעוגל גובל עם חדר העבודה
(צילום: איתי בנית)
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
משמאל לדלת הכניסה ארון אחסון מוטמע בקיר ומוביל אל החלל הפרטי
(צילום: איתי בנית)
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב לפני השיפוץ
דירה בתל אביב לפני השיפוץ
מבט אל חלל הכניסה לפני השיפוץ
(צילום: איתן לונדנר)
שני ארונות אחסון תוכננו בכניסה לדירה. מצד ימין ארון שירות מעוגל מחופה פסי עץ דקים ומאווררים, שמשלב בין אחסון סגור לנישה לראווה וכולל מכונת כביסה, מייבש, וארון מזווה למטבח. לעומתו הארון שמשמאל, שמחביא ארון חשמל, ציוד טלוויזיה ואחסון עבור מעילים, הוטמע כמעט לגמרי בעיצוב. הוא נטול ידיות וכולל פתיחת טאץ', ונצבע בגוון הקיר, להסוואה מושלמת.
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
המרפסת הפנימית נראית כמו המשך של המטבח ומספקת שפע אור טבעי
(צילום: איתי בנית)

מחשבה על העתיד

הפניה שמאלה מהחלל הציבורי מובילה לאזור הפרטי של הבית. מצד שמאל אמבטיה כללית שמעוצבת בשפה דומה לשפת הבית, עם שידת רחצה בקווים מעוגלים, מקלחון מקושת, ומראה עגולה לאחסון, "ממש כמו ארון תרופות של פעם", מחייכת איש שלום. מול חדר האמבטיה ממוקם חדר הילדים, שבו בולט ארון בתכנון משובב וחכם. חלקו התחתון עומד על גלגלים וניתן לשליפה ולהזזה בקלות. "אמנם לזוג אין כרגע ילדים, אך הדרישה הזו היא חשיבה חכמה לעתיד", מסבירה איש שלום. "חדר זה משמש את בני הזוג כחדר עבודה נוסף, בנוסף לחדר העבודה שהתווסף לחדרי הבית".
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
חדר הילדים העתידי מול חדר הרחצה הכללי של הדירה
(צילום: איתי בנית)
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
חדר הרחצה מעוצב בקווים מעוגלים ובצבעוניות קלאסית
(צילום: איתי בנית)
בסוויטת ההורים מיטה זוגית עם גב במראה מרחף, קונסטרוקציה שתוכננה כדי ליצור אלמנט ייחודי בחלל ובמקביל מאפשרת לווילון "להישפך" מתקרה ועד רצפה. "המיטה היא רהיט מתוכנן עם כונניות בילט-אין, שמטמיעה גם את החשמל בתוכה", מסבירה המעצבת. הארון המעוצב, שמתכתב עם מוטיב סרגלי העץ, כמו "פולש" לעבר חדר הרחצה הזוגי. דלת ההזזה של חדר הרחצה נכנסת אל תוך הארון, והוא, כאמור, ממשיך פנימה לתוך חדר הרחצה, כדי לשמור על רמה נאותה של מקומות אחסון ולחסוך במקום יקר.
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
מבט אל חדר ההורים: הוילון נמשך "אל תוך" גב המיטה הצף
(צילום: איתי בנית)
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
מבט אל חדר הרחצה הזוגי וממנו, אל המיטה הזוגית
(צילום: איתי בנית)
מכיוון שחדר הרחצה קטן בגודלו ולא היה בו מקום למראה תלויה, נתלתה המראה על קונסטרוקציית מוט ברזל, שהותקנה מקצה לקצה. "היא הופכת בעצמה ל'פיס' מיוחד, שממנו משתלשל גם אביזר לאחסון סבונים ותמרוקים", מוסיפה המעצבת. "בסופו של דבר הכל, חוץ מהספה והשטיח, אפילו השולחן סלון, כולם 'קסטום מייד' ותוכננו בהתאמה אישית עבור הלקוחות. שולחן הסלון, לדוגמה, עשוי מגושי אבן טרוורטין שרכשנו במקום שנרכש השיש למטבח. את הזכוכית עשה לנו הזגג של המקלחונים. זה ושאר הריהוט הם חלק מהותי מהיופי של הדירה. אלה פריטים שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר", היא מסכמת.
21 צפייה בגלריה
דירה בתל אביב ששבי
דירה בתל אביב ששבי
המראה בחדר הרחצה הזוגי נתלתה על מוט ברזל בגלל גודל החלל
(צילום: איתי בנית)

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.