מבט מהמטבח אל הסלון

עיצוב, פרק ב': האדריכליות שתכננו את בית המשפחה חזרו אחרי 20 שנה לשפצו

הזוג הצעיר שבנה את ביתו בשרון הפכו למשפחה בת חמש נפשות והחליטו להרחיב, לשפץ ולעצב מחדש את המקום כדי שיתאים לצרכיהם. למשימה הם גייסו את האם והבת שתכננו את המבנה המקורי לפני שנים, שעיצבו אותו מחדש כחלום כפרי עם נגיעות עכשוויות

פורסם: 14.05.22, 11:38
לפני 20 שנה תכננו ועיצבו שרה ונירית פרנקל, אם ובת שלהן משרד משותף לאדריכלות ועיצוב פנים, בית באחת מערי השרון. הבית, על מגרש בן 300 מ"ר, תוכנן עבור זוג צעיר, שהיה אז בהיריון ראשון. השנים חלפו, והתינוקת שנולדה בעקבות אותו היריון הפכה למתבגרת, שלה הצטרפו עוד שני אחים. עם התווספות הילדים למשפחה והתבגרותם, נולדו צרכים חדשים, ובני הזוג, בשנות הארבעים לחייהם, החליטו שהגיע הזמן להגדיל את הבית ולשפץ אותו. במקום לחפש בית אחר, החליטו השניים לפנות שוב לצמד האדריכליות כדי שיתכננו ויעצבו את הבית בפעם השנייה.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
מבט אל החלל הציבורי ואל החצר הנשקפת מבעדו
(צילום: איתי בנית)
במהלך השיפוץ נוספה לבית, שהיה בן שתי קומות שגודל כל אחת מהן 90 מ"ר, עליית גג בת 30 מ"ר. למעט התוספת הזאת, לא שונה התכנון האדריכלי, והמיקומים של הפונקציות השונות – סלון, מטבח, חדרי שינה ורחצה – נותרו כפי שהיו. מה כן השתנה? כל היתר. ארונות המטבח, הרהיטים, הנגרות, הכלים הסניטריים, החיפויים, החלונות, ואפילו מערכות המיזוג. כולם הוחלפו בחדשים.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
מבט מדלת הכניסה אל החלל הציבורי
(צילום: איתי בנית)
"בני הזוג הדגישו לפני הכול שהם רוצים בית שיהיה כמה שיותר מואר בתאורה טבעית, ובאמת במהלך השיפוץ הגדלנו את החלונות כך שיגיעו עד לתקרה", מספרות המעצבות. "הם ביקשו במיוחד גם לשנות את המטבח, שכבר התיישן, ובכלל להתאים את הריהוט והעיצוב לרצונות ולצרכים של היום. שינוי נוסף, שדווקא לא תוכנן מראש, הוא הבריכה. במהלך העבודה החלטנו להוסיף אותה לחצר כדי שבני המשפחה יוכלו להתפנק וגם לשדרג את חוויית האירוח בחוץ".

לפתוח את הבית

הכניסה לבית נפתחת אל מול גרם המדרגות שחודש במהלך השיפוץ וזכה למעקה מרשת מתכת לבנה, שמוסיף לתחושה המוארת והמאווררת שביקשו המעצבות ליצור. משמאל נמצא הסלון, ולפני שמגיעים אליו – שירותי האורחים, שהרצפה והחלק התחתון של הקירות שלהם חופו בטרצו אפור. החלק העליון של הקירות חופה בעץ שמשווה לחדר מראה בוגר וייחודי.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
דלת הכניסה וחלל אחסון משמאלה
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
דלת הכניסה נפתחת אל מבואה ואל המדרגות לקומות העליונות
(צילום: איתי בנית)
מכאן ממשיכים אל הסלון, שבו זוג ספות אפורות רכות במראה מודרני, לצד זוג כורסאות עור ועץ בגווני חום. שטיח גיאומטרי גדול, שולחן קפה מרובע ושולחן צד עגול בצורת תוף משלימים את התמונה. מול הספות ספריית מתכת גדולה שתוכננה ונבנתה במיוחד עבור הבית, ובקיר שניצב לנגדה ויטרינה בלגית מברזל לבן נמשכת מרצפה ועד תקרה ומקשרת בין הסלון לבין החצר והבריכה. "הפתחים בתכנון הקודם היו קטנים יחסית", מסבירות המעצבות, "ובסיבוב הזה פתחנו אותם למקסימום האפשרי. כל קיר שלא היה הכרחי מבחינת קונסטרוקציה בוטל והוחלף בוויטרינה".
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
מבט אל הסלון ואל שירותי האורחים
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
שירותי האורחים: שילוב יפהפה של עץ וטראצו
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
פתחי ענק בסלון משקיפים אל הבריכה
(צילום: איתי בנית)
פתחי הענק בולטים אף יותר בפינת האוכל הסמוכה לסלון, שנהנית מרקע של שתי ויטרינות ענקיות ונראית ממש כאילו היא חלק מהחצר. היא מרוהטת בשולחן שחור גדול עם כיסאות דקים וקלילים מעץ וראטן, בתוספת זוג גופי תאורה מפליז וזכוכית חלבית שתלויים מלמעלה – גופי התאורה הדומיננטיים היחידים בחלל כולו.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
בין המטבח לסלון: פינת אוכל כהה ודרמטית
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
פינת האוכל נמצאת "חצי בחוץ" בזכות מפתחי הענק
(צילום: איתי בנית)
מיד אחרי פינת האוכל, מימין, נמצא המטבח, הוא מורכב משני פסים מקבילים של ארונות בחיפוי עץ ואי נירוסטה ארוך שניצב ביניהם. בפס ארונות אחד, משטח העבודה האפור נמתח גם כלפי מעלה, על הקיר, ומסתיים בארונות עץ סגורים. בפס שמולו מחופה הקיר בבריקים במראה גס ועליהם מדפים פתוחים מנירוסטה. גם האי שבמרכז ומתלה הסירים הארוך שתלוי מעליו עשויים מנירוסטה, במראה של מטבח תעשייתי.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
קמין בדרך למטבח
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
כפרי-תעשייתי: אי נירוסטה, ארונות עץ וקיר בריקים במטבח
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
משטח עבודה אפור וכיסאות בר שחורים במטבח
(צילום: איתי בנית)

ממלכה בעליית הגג

במעלה המדרגות נמצאים שלושה חדרי שינה: שניים של הילדים הקטנים יותר ואחד של ההורים. בחדרו של הבן הקטן ביותר חופו הקירות בחלקם התחתון בעץ אפור, ובחלקם העליון בבריקים צבועים בלבן. ספריית ברזל לבנה עם רשת שדומה לזו של מעקה המדרגות, משמשת לאחסון ומשתלבת בשולחן העבודה.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
גרם המדרגות הלבן בבית
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
מעקה מרשת ברזל לבנה ופרקט בהיר לאווירה מוארת
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
חדרו של הבן הצעיר
(צילום: איתי בנית)
בחדרו של הבן האמצעי ספריית ברזל שחורה עם משטח עבודה מעץ, וארון עץ גדול במיוחד עם דלתות אסם. בחדר האמבטיה המשותף לשניים ריצוף טרצו בהיר ויחידת ארונות גדולה במיוחד מעץ, שבתוכה מסתתרת גם מכונת הכביסה.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
חדרו של הבן האמצעי
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
הטלוויזיה מוקמה על קיר מחופה במשטחי אסם מעץ
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
חדר הרחצה של הילדים
(צילום: איתי בנית)
חדר השינה של ההורים בהיר ונעים למראה, עם מיטה מרופדת אפורה שניצבת על גבי שטיח גדילים גדול בגוונים של אפור, שחור ולבן. השילוב של שחור ולבן חוזר גם במזנון הקטן שמול המיטה העשוי מתכת ושיש, שמעליו תלויה טלוויזיה. טקסטיל בשפע ועבודות אומנות מוסיפים לחדר רכות, ודלת ברזל וזכוכית גדולה מובילה לחדר הרחצה הפרטי, שגם בו, כמו בזה של הבנים, משולבים טרצו ועץ ליצירת מראה מתוחכם.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
מבט אל ארון הבגדים בחדר ההורים
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
רך ורגוע: מבט אל חדר ההורים
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
שילוב עץ האלון והטראצו חוזר גם בחדר הרחצה של ההורים
(צילום: איתי בנית)
טיפוס של קומה נוספת במדרגות מוביל אל עליית הגג שהתווספה לבית במהלך השיפוץ והפכה לחדרה של הבת הבכורה. הדלת נפתחת מתחת לחלק הגבוה של התקרה הנטויה, שמגיע לגובה של 2.30 מטר. החלק הנמוך, שמשתפל לגובה של 1.50 מטר, נוצל לצורך גב המיטה מצד אחד ושולחן העבודה מצד שני. התקרה המחופה קורות עץ והקירות צבועים בלבן, למעט הקיר בגב פינת העבודה, שזכה לחיפוי של עץ טבעי.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
ממלכת עליית הגג של הבת הבכורה
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
החלל הנמוך שנוצר מהמפגש עם גג הבית מגיע ל-1.5 מטר
(צילום: איתי בנית)
חדר הרחצה של הבת פתוח לחלל הכללי. מצידו האחד, מקלחון מחופה כולו טרצו, מצידו השני שירותים, ובתווך כיור מונח על מדף עץ עבה. בנוסף נהנית הבת מיציאה למרפסת פרטית משלה, שהופכת את עליית הגג לממלכה מעוררת קנאה ממש.
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
פינת עבודה מעץ ליד החלון
(צילום: איתי בנית)
30 צפייה בגלריה
שרון שרה ונירית פרנקל
שרון שרה ונירית פרנקל
חדר הרחצה ביחידת המגורים של הבת הבכורה בגג
(צילום: איתי בנית)


לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.