לעבוד עם מה שיש: מבט אל החלל הציבורי

ישן מהניילונים: מתיחת הפנים שהפכה מבנה ותיק לווילה חלומית

במקום להרוס את המבנה הישן שעמד במגרש שקנו, שוכנעו בני הזוג לסמוך על האדריכלית ומעצבת הפנים שיהפכו את המקום לבית החדש שתמיד רצו. על הדרך, הם חסכו הרבה כסף וזמן, ואחרי שמונה חודשי שיפוץ נכנסו לווילת החלומות שלהם

פורסם: 18.02.22, 12:03
זוג הורים, הוא סטארטאפיסט והיא עובדת בתחום התקשורת, ושלושת ילדיהם (בת 8, בן 5 ובן שנתיים) קנו מגרש בן 400 מ"ר שעליו בית ישן בצפון תל אביב. הם רצו לעבור לשם מהדירה שבה גרו קודם, וחלמו על חדר שינה נפרד לכל ילד, חדר שינה זוגי מרווח ונעים עבורם, מטבח גדול במיוחד, חלל מרכזי מרווח, חללי אירוח, פינת משפחה וחצר מפנקת.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
לעבוד עם מה שיש: מבט אל החלל הציבורי
(צילום: עודד סמדר)
את הבית הישן התכוונו להרוס, אך כשפנו אל האדריכלית שירה מוסקל והמעצבת הדס רוט מהמשרד "הלל אדריכלות", שכנעו השתיים את בני הזוג שיוכלו לעבוד עם מה שיש, להימנע מהריסה, לחסוך זמן וכסף ובכל זאת לקבל בית חדש שיענה על כל בקשותיהם.
"התוצאה הגשימה את החלומות", מספרות השתיים. "יצרנו קשר חזק בין הפנים לחוץ, תכננו חצר נעימה ומזמינה לאירוח, והצלחנו למקם את כל הפונקציות הנחוצות ממש כאילו הבית נבנה מחדש, בשיפוץ שארך שמונה חודשים בלבד ובלי להוסיף ולו מטר אחד ל-200 המ"ר הבנויים שכבר היו שם".
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
מבט אל הכניסה לבית. קורות העץ במפגש עם הגג משוות למקום אווירה כפרית
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
החצר האחורית. הקיר הפונה אל הגינה משובץ כולו בחלונות
(צילום: עודד סמדר)
לפני השיפוץ, מספרות מוסקל ורוט, גרם מדרגות כבד חסם את פתח היציאה מהבית אל החצר, החלל המרכזי היה זרוע עמודים שהקשו על המעבר ועל העמדת הריהוט, והמטבח היה סגור בחדר נפרד, שלא היה לו כל קשר עם הסלון או עם חצר הבית. "הרסנו את גרם המדרגות הישן והחלפנו אותו במדרגות קלות מברזל", הן מספרות. "כדי שנוכל להוריד את העמודים שניצבו בסלון, יצרנו קורת ברזל בחיפוי עץ שתומכת בתקרה ובקומה שמעליה. בהמשך הבית מיקמנו קורה נוספת כדי ליצור סימטריה ומראה הרמוני. בנוסף, שמנו דגש על אחסון עם הרבה מאוד ארונות מובנים".
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
תוכנית קומת הקרקע
(הלל אדריכלות)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
תוכנית הקומה העליונה
(הלל אדריכלות)

חלונות אל הגובה

אל דלת הכניסה לבית מוביל שטח מרוצף באבני בזלת. הדלת עצמה, בצבע תכלת אוורירי, נפתחת אל מבואה קטנה ואינטימית שמרוצפת, כמו הבית כולו, בפרקט עץ אלון מעושן. מול הדלת קיר לבנים שמסייע, לדברי המעצבות, להגדרת החלל הקטן והפרדתו משאר חלקי המרחב הציבורי. אל הקיר נסמכת שידה מינימליסטית מעץ וברזל שחור, ומעליה מראה עגולה וזוג מנורות קיר מפליז שמשלימות את התמונה החמימה.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
אבני בזלת בשטח המוביל אל דלת הכניסה
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
מבואת הכניסה: פרקט עץ אלון מעושן וקיר לבנים אפורות
(צילום: עודד סמדר)
משמאל לכניסה ארונות שירות ואחסון גדולים, שנחבאים בנישה שבתוך הקיר, ומימינה סלון מרוהט בקלילות, עם ספה אפורה רחבת ידיים, כיסא נדנדה קטן וייחודי מרופד בעור חום, וזוג שולחנות קפה עגולים ותואמים. הריהוט כולו נקנה בחנויות טולמנ'ס ופיטרו הכט.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
נכנסים אל החלל הציבורי: ארונות אחסון חבויים ליד דלת הכניסה
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
מבט אל הסלון המינימליסטי והמואר
(צילום: עודד סמדר)
קיר אחד של הסלון עשוי מוויטרינות זכוכית גדולות שנפתחות אל הגינה, ומאחורי הספה הקיר הופך גבוה יותר ומתנשא למלוא גובהו של הבית - 6.5 מטרים בסך הכול. בגובה הקיר שורה נוספת של ויטרינות זהות לאלה התחתונות המוסיפות עוד אור לחלל. כאן גם מטפס אל הקומה השנייה גרם המדרגות, שעשוי ברזל שחור ועליו חיפוי עץ, תחום במעקה זכוכית שקוף.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
כסא נדנדה מרופד בעור חום ושולחנות עגולים בסלון
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
הקיר מאחורי הספה מתנשא לגובה של 6.5 מטרים
(צילום: עודד סמדר)
צידה השני של הקומה הראשונה מוקדש למטבח רחב ידיים, שלצידו פינת אוכל ופינת משפחה. ארונות המטבח הלבנים, שמחביאים בתוכם גם את המקרר, בולטים על רקע הקיר שחופה בטיח דמוי בטון. במרכז החלל הגדול ניצב אי ארוך שחלקו התחתון נצבע בתכלת ועליו הונחה פלטה מעץ אלון גושני. סביבו כיסאות בר יוצאי דופן, עשויים עץ מכופף, שמוסיפים נגיעה מודרנית לחדר שרובו כפרי באופיו.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
יחידת תצוגה שחורה מאחורי שולחן האוכל
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
מבט אל פינת האוכל והמטבח
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
כיסאות עץ מכופף מוסיפים לוק תעשייתי לחלל הכפרי
(צילום: עודד סמדר)
בתווך, בין המטבח לסלון, ניצבת פינת אוכל עגולה ונפתחת שנקנתה ב-"אסף רהיטים". מעליה גוף תאורה מרשים בסגנון תעשייתי. נגיעות מאותו סגנון ניכרות גם בספרייה השחורה שעל הקיר שמאחורי פינת האוכל, שמשלבת אחסון סגור ופתוח. מאחורי המדפים הפתוחים וחפצי הנוי ניבט הטיח דמוי הבטון שמחבר ויזואלית בין הפינה הזאת לבין המטבח.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
משמאל פינת המשפחה, נפתחת ונסגרת בדלת הזזה
(צילום: עודד סמדר)

ביחד ולחוד

לצד המטבח פינת משפחה עם ויטרינה גדולה לגינה הקדמית. פינת המשפחה – שבה ספת רביצה וספריה גדולה ולבנה שמספקת מקום אחסון נוסף, פתוח וגם סגור – מופרדת מהחלל בדלתות זכוכית עם פרופיל שחור. כשהדלתות פתוחות הן נסתרות ונעלמות לגמרי בתוך הקיר, וכך נוצר חלל אחד פתוח. כשהן סגורות, הן מאפשרות להפריד את פינת המשפחה משאר החלל הציבורי. פתוחה או סגורה, פינת המשפחה נפתחת אל החצר שבה פינת אוכל ופינת ישיבה נוספות וכן מטבח חוץ קטן ומאובזר.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
מבט מהמטבח אל פינת המשפחה שלה דלתות זכוכית
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
ספת רביצה בפינת המשפחה הפונה אל החצר האחורית
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
מגוון פינות ישיבה בחצר האחורית המוצלת
(צילום: עודד סמדר)
טיפוס בגרם המדרגות מוביל אל הקומה השנייה, שבה נמצאים חדרי השינה של ההורים ושל הבנות. הפרקט ממשיך גם אל הקומה הזאת, שהקירות בה נצבעו בירוק מרווה בהיר מאוד, כמו בקומת הכניסה, עם תוספות של טפטים בחדרי השינה. לפני השיפוץ הייתה בקומה תקרת גבס, שפורקה וחשפה את השיפוע של הגג, שחופה בקורות עץ לבנות. הפירוק יצר חלל גבוה למדי – 3.5 מטרים גובהו – מאוורר ונעים.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
מדרגות קלות מברזל מחופה עץ מובילות אל הקומה העליונה
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
נישת תצוגה לצד גרם המדרגות ומבט אל הקומה העליונה
(צילום: עודד סמדר)
שני הבנים הקטנים חולקים חדר, וחדר נוסף משמש כחדר משחקים שבעתיד ישמש כחדר נוסף לאחד מהם. לבת הגדולה חדר משלה, עם מיטה זוגית וטפט בגווני פסטל עדינים. בחדר הרחצה המשותף לשלושת הילדים מתחלף הפרקט באריחי גרניט פורצלן מצוירים, והטיח דמוי הבטון מופיע שוב על הקירות.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
חדר השינה של הבת הגדולה
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
חדר השינה של שני הבנים
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
מבט אל המסדרון הגבוה. משמאל חדר משחקים שישמש בעתיד חדר שינה
(צילום: עודד סמדר)
בחדר ההורים תקרה משופעת, וריהוט קליל שמתאים למידותיו הצנועות של החדר. להורים חדר רחצה משלהם, עם אריחי גרניט פורצלן מצוירים בדוגמה שונה ובוגרת יותר מזו שנבחרה עבור חדר הרחצה של הילדים, וכן חדר ארונות שמופרד מאזור השינה בדלתות זכוכית. עוד בקומה: שתי מרפסות קטנות, שנכללו בתוכנית הבית המקורית והוחלט להשאיר אותן על כנן, וכך ליהנות מיתרונות התכנון הישן, לצד השינויים שמתאימים אותו לדרישות ולצרכים עכשוויים יותר.
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
חדר השינה הזוגי שבו תקרה משופעת
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
מימין חדר ארונות שמופרד בדלתות זכוכית
(צילום: עודד סמדר)
26 צפייה בגלריה
הלל אדריכלות
הלל אדריכלות
חדר הרחצה הזוגי
(צילום: עודד סמדר)

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.