שביל אבנים מוביל אל דלת הכניסה הראשית העשויה מעץ

מוכר להם מפעם: הצצה לווילה חדשה שתוכננה כדי להיראות ישנה

פינות שקטות, נקודות אירוח פנימיות וחיצוניות, גינה ירוקה, ספרייה ענקית וחדר ייעודי למסכים: בעלי הבית ביקשו מקום מפלט משגרת היום העמוסה שלהם, שייראה ותיק, פסטורלי ושקט. התוצאה היא חלום כפרי וחמים

פורסם: 06.08.21, 09:10
"אני רוצה בית שייראה כאילו הוא כאן כבר המון שנים. בית שישדר תחושה שהוא נטוע בסביבה. בית שחיים בו, ושיהיה עטוף בצמחיה ובירוק". אלה היו המילים הראשונות ששמעה האדריכלית עינב גלילי מבעלת הבית שבתמונות, לפני שיצאה איתה ועם משפחה לתכנון הבית הכפרי והחמים שלהם.
בעלי הבית קנו מגרש בשרון שעליו בית ישן, מיועד להריסה, ופנו לגלילי כדי שתתכנן עבורם בית חדש. נוסף על הרצונות הסגנוניים שהעלתה בעלת הבית כבר בפגישה הראשונה, הגדירו בני הזוג יחד עם האדריכלית שורה של רצונות וצרכים שהתכנון היה צריך להיות כפוף להם.
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
שייראה ישן: מבט מהחצר האחורית על הווילה שתכננה האדריכלית עינב גלילי
(צילום: עודד סמדר)
בין היתר, עלה הרצון להפרדה בין חדר ההורים לחדרי הילדים, בני 11 ו-16, שתאפשר לשני הצדדים פרטיות שהצורך בה גדל ככל שהילדים מתבגרים. "בני הזוג סיפרו שהם מארחים המון", מספרת גלילי, "לכן יצרנו מרחבים שמאפשרים שהייה של אנשים רבים בבית באותו זמן, כך שלכל אחד תהיה פינה משלו. בנוסף, היה צריך למצוא מקום להמון ספרים, דיסקים ותקליטים שבבעלות בני המשפחה. הילדים מנגנים על כלי נגינה שונים, וכמוהם גם האם. הם ביקשו שהסלון יהיה נטול טלוויזיה, כדי שיוכלו לשבת בו, לדבר ולקרוא. עם הדרישות האלה יצאנו לדרך".
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
החזון מתחיל כבר בחומת האבן ושער הכניסה העשוי מתכת
(צילום: עודד סמדר)

לרצף לפי פינטרסט

החזון של בעלי הבית ושל האדריכלית ניכרים עוד לפני הכניסה למבנה, ברגע שרואים את חומת האבן ושער הכניסה העשוי מתכת. "בעלת הבית שלחה לי תמונות השראה של שערים ישנים שצילמה בעין כרם", מספרת גלילי. "היה לה חשוב שהשער יהיה עשוי ברזל במראה מיושן ושבגדר המקיפה את הבית יהיה חיבור בין ברזל לאבן. התלבטנו בין צביעה של הברזל לבין גוון חלודה טבעי ולבסוף הוחלט על חלודה שמשתלבת יפה עם האבן שמסביב".
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
גוון החלודה בשער הכניסה משתלב עם הצמחייה העוטפת אותו
(צילום: עודד סמדר)
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
מבט מדלת הכניסה אל החצר הקדמית
(צילום: עודד סמדר)
גם בחצר הקדמית הושקעה מחשבה רבה. "רצינו להימנע מריצוף במשטחים גדולים, בהירים ומסנוורים, שלא ישאירו מקום לצמחייה, והעדפנו ריצוף באבנים קטנות במראה מיושן. הגענו לספקי אבן והתחלנו לעשות ניסיונות, השקענו לא מעט עבודה עד שהגענו לתוצאה מדויקת מבחינת הגדלים והצבעוניות. זה לא משהו שעשיתי קודם לכן וגם לא ספקי האבן, אלא משהו מאוד ניסיוני – והתוצאה באמת שונה ומקסימה. הקפדנו על שילוב של הצמחייה מסביב למשטחים המרוצפים והנחנו כדים שמשמשים כעציצים גם על המרפסת הקדמית וגם באחורית, כדי שהכול יהיה טבול בכמה שיותר ירוק".
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
ריצוף באבנים קטנות במראה מיושן: דרישת בעלת הבית לשביל הכניסה
(צילום: עודד סמדר)
לפני דלת הכניסה, יצרה האדריכלית מרפסת קדמית עם פרגולה מעץ הניצבת על רגליים עם פיתוחי עץ עדינים, שבה שולחן עם שני כיסאות. "כיף לשבת שם בעיקר בחורף, כשהחצר האחורית עם הפרגולה מוצלת מדי ואילו שם חמים ונעים", מספרת גלילי.
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
דלת העץ המיושן נפתחת אל מבואה תחומה במחיצת עץ משובצת זכוכית, שמוגדרת בחלל באמצעות ריצוף. משמאל: המטבח
(צילום: עודד סמדר)
מיד אחרי דלת הכניסה העשויה עץ מיושן משולב בברזל, נכנסים אל מבואה תחומה במחיצת עץ משובצת זכוכית, שמוגדרת באמצעות ריצוף. "הבית כולו מרובץ בפרקט ואילו עבור המבואה נבחרה גרניט פורצלן פרקטית יותר, כאן חולצים את הנעליים – על ספסל ייעודי עם מגירות שלתוכן ניתן להכניס את הנעליים – ונכנסים אל הבית בלעדיהן".
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
על ספסל הכניסה חולצים נעליים ומכניסים אותן אל מגירות ייעודיות
(צילום: עודד סמדר)
מימין למבואה נמצא המטבח הבנוי מארונות בגוון בהיר ובצורת האות ח', עם חלון מקושת גדול שפונה לכיוון מזרח ומכניס הביתה אור נעים. "המטבח הוא לב הבית כי כאן, סביב האי שבמרכזו, הם אוכלים את הארוחות שלהם ביומיום", מספרת גלילי. "בני הזוג ביקשו מטבח מואר, שניתן יהיה להשקיף ממנו אל חדרי הבית השונים וגם אל החוץ, ולכן יצרנו כאן חלונות רבים וגם יציאה אל החצר".
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
מבט אל המטבח ממבואת הכניסה. חלון גדול פונה אל החצר האחורית ומכניס אור נעים
(צילום: עודד סמדר)
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
במטבח: פשטות חומרית, חלונות רבים והרבה לבן
(צילום: עודד סמדר)
באגף השני של הבית, מול המבואה, נמצאים הסלון ופינת האוכל. לאורכו של הבית קיר נטול חלונות, שצמוד לבית השכן. קיר זה נוצל בכדי למקם את הספרייה הגדולה עבור הספרים של בני המשפחה. במרכז הקיר ממוקם פסנתר ומעברו השני של הפסנתר, הספרייה הופכת למקום אחסון סגור בדלתות זכוכית, המשמשים כתוספת אחסון למטבח ומשרתים את פינת האוכל. עוד בקומה, משמאל למבואה, נמצאים פינת המשפחה ושירותי האורחים, שכמו כל האמבטיות האחרות בבית רוצפו גם הם באריחים מצוירים לבקשת בעלת הבית, כל חדר רחצה בדוגמה אחרת.
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
מבט מהסלון אל מבואת הכניסה. על רקע שולחן האוכל ניתן לראות את המדרגות אל הקומה השנייה
(צילום: עודד סמדר)
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
בסלון: ספרייה גדולה שנוצרה עבור אוסף הספרים והדיסקים של בני המשפחה
(צילום: עודד סמדר)

"בועות" שקטות ונקיות

הסלון והמטבח נפתחים אל החצר, שבה שתי פינות ישיבה ואירוח מתחת לפרגולה גדולה עשויה עץ, הנתמכת על ידי עמוד פלדה שחופה באבן דומה לזו שמחפה את החומה החיצונית. פינות ישיבה נוספות פזורות במקומות נוספים בגינה. "לבני המשפחה היה חשוב לייצר מגוון של פינות ישיבה, לנצל מקומות שונים בחצר ולאפשר ישיבה נעימה בזמנים שונים במהלך היום והשנה", מסבירה גלילי.
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
הסלון יוצא אל החצר האחורית ואל אזור הישיבה שליד הבריכה
(צילום: עודד סמדר)
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
הריצוף החצר האחורית זהה לזה שבשביל הכניסה. פסיפס הבריכה ירקרק בניגוד לתכלת הבוהק הנפוץ
(צילום: עודד סמדר)
"הריצוף בחוץ זהה לזה שבשביל הכניסה וגם הפסיפס שבתוך הבריכה ירקרק וטבעי למראה, בניגוד לתכלת הבוהק שרואים פעמים רבות בבריכות. בגדר האחורית, הגובלת בבית השכנים, בנינו אדנית שבתוכה שתולים שיחים שיוצרים מעין קיר ירוק שמספק פרטיות ותוחם את החצר במעין בועה ירוקה שמקיפה את הבית כולו".
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
שביל אבנים מוביל מהחצר הקדמית אל האחורית
(צילום: עודד סמדר)
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
מבט אל פינות הישיבה המרובות בחצר, בכדי לאפשר מגוון צורות אירוח ובילוי במהלך השנה
(צילום: עודד סמדר)
הקומה השנייה כוללת את חדרי השינה. בצידה הקדמי שני חדרי הילדים הגדולים, שלכל אחד מהם חדר רחצה משלו. בצידה האחורי, מופרדת מחדרי הילדים באמצעות חלל בגובה כפול שנמצא מעל לכניסה לבית, נמצאת סוויטת ההורים הגדולה. הסוויטה, המעוצבת בסגנון נקי ומינימליסטי, כוללת חדר שינה, פינת ישיבה פרטית, חדר ארונות, חדר רחצה ומרפסת פרטית הפונה לשדות ירוקים. "המיטה עברה עם בעלי הבית מביתם הקודם ועיצוב החלל כולו נעשה מתוך התחשבות בה", מספרת גלילי. "בנוסף, היה לנו חשוב ליצור חדר שיאפשר לבני הזוג להירגע בו ביחד בסוף היום, ולכן העדפנו לשמור את המרחב נקי ושקט".
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
סוויטת השינה של ההורים יוצאת אל מרפסת פרטית הפונה לשדות ירוקים
(צילום: עודד סמדר)
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
בחדר הרחצה של ההורים: נקי ושקט
(צילום: עודד סמדר)
22 צפייה בגלריה
בית בשרון עינב גלילי
בית בשרון עינב גלילי
"היה לנו חשוב ליצור חדר שיאפשר לבני הזוג להירגע בו ביחד בסוף היום"
(צילום: עודד סמדר)

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.